80 er udklædning - sådan bliver du klar til 80 er fest

80 er udklædning – sådan bliver du klar til 80 er fest

 

80 er udklædning. Skal du til 80 er fest, og er du ikke gammel nok til at vide, hvordan man gik klædt i 80erne, eller har du blot lykkelig fortrængt det, får du her inspiration til, hvordan din 80er udklædning eventuelt kan se ud, eller hvor du kan købe komplet 80er udklædning.

Gør det selv 80 er udklædning, step by step

#1 Genbrugsbutikker

Start med at endevend genbrugsbutikkerne. De bugner af tøj fra de svundne 80ere. På den måde kan du spare mange penge ved at lede blandt efterladte rober i diverse genbrugsbutikker,

#2 Venner, bekendtes og familiens klædeskab

Hvis de altså ikke har smidt klæderne fra dengang ud. Her kan du sikkert låne lidt, og tilføre accessories, som også karakteriserede firserne.

#3 Lav selv 80 er udklædning

Hvis venner og familie eller genbrug ikke lige har det du står og mangler, kan du finde symaskinen frem og gøre lidt selv. En cowboyjakke kan laves om til en vest, ved at klippe ærmerne af.

Et par slidte jeans kan blive til ‘Gulerods’ bukser, hvis du syr benene ind. En nederdel kan blive 80er moderne, med en påsyet blondekant. Ligeledes kan en blondekant på et par ankelstrømper udgøre et 80er look.

Et par lange sokker kan klippes om til et par benvarmere osv. Det er med at tænke kreativt. Og så kommer du rigtig langt med neonfarvet tyl.

#4 Ghettoblaster eller Walkman

Du kan ud over tøj og smykker også peppe udklædningen op med andre artefakter som var populære i firserne; En Ghettoblaster eller en Walkman vil virkelig understrege, hvilken tidsperiode, du skal forestille at være fra.

80 er udklædning – andre kendetegn for firserne, som kan hjælpe dit outfit

#1 STORT hår

Et stort sort krøllet eller touperet hår var meget moderne i sen-halvfjerdserne og op gennem firserne. Derfor kan du finde en træningsdragt og krydre dit look med en stor paryk. Parykker kan du blandt andet skaffe her.

#2 Alt i neon

Alt i neon hittede i firserne. Handsker, bælter, seler, øreringe, kasketter, tasker – listen er lang. Hvis du ikke kan finde noget i neon, kan du måske finde en spraymaling, og lave dine helt egne sko? Bukser? Hat?

Det er kun din fantasi, der sætter grænsen. Og hvis du er kvinde, er der ingen tvivl om, at du skal huske den neon makeup, for at fuldende dit 80er kostume

#3 Rulleskøjter

Også kendt fra natklubber og andre steder, hvor man skulle være hip i firserne. Har du et par ‘side by side’ rulleskøjter liggende, så på med dem, og tilpas dit outfit til det. Måske i et par tights shorts, et mini skørt med et par tennissokker. Du er nu godt på vej til at lige en ægte firser konge eller dronning.

#4 Overdrevent overskæg

Måske skal du i gang et par måneder før, med at anlægge det helt rette 80er skæg? En løsning, der kan fuldende det helt rette look. Alternativt kan man købe parykker med matchende skæg her.

Du kan ydermere øve dig på dine 80er moves ved at lytte til datidens hits – Så er du i træning til diskokuglens skær og parat til at give den gas i din 80 er udklædning.

Hvor kan man købe 80 er udklædning?

Orker du ikke gør-det-selv løsninger og genbrugsjagten, og har du bare brug for at købe et komplet 80er udklædning, kan vegaoo.dk være behjælpelig, hvad end du er mand eller kvinde.

Er det dig selv, der skal holde fest, kan du læse meget mere om, hvorfor temafester er så sjove her.

Rigtig god fest!