Alkoholfri Sangria opskrift – servér en dejlig sommerdrink

Alkoholfri Sangria opskrift – servér en dejlig sommerdrink

 

Alkoholfri sangria opskrift. Siger man Sangria, vil de fleste nok tænke på charterferier sydpå. Det er sjældent, man bliver budt på denne drik her på vores nordlige breddegrader. Sangria er traditionelt en blanding af rødvin og hakket frugt – typisk med et indhold af appelsinjuice og brandy også.

Rygtet siger, at den er fantastisk at kurere tømmermænd med. Du kan dog også få ondt i hovedet, hvis du drikker for meget Sangria. Det kan du slippe for, hvis du anvender denne alkoholfri Sangria opskrift.

Alkoholfri Sangria – sådan kan du sørge for drinks til alle gæster

Serverer du alkoholfri Sangria drinks, vil du tilgodese alle dine gæster. Selv børn og afholdsmænd kan være med. Der skal i øvrigt også være drinks til dem, der skal køre bilen hjem.

Måske anretter du både et fad med alkoholfri drinks samt et til dem, der ikke har noget problem med lidt ondt i hovedet dagen derpå. En alkoholfri Sangria er ikke kun en lækker og velsmagende drink – den er ovenikøbet også særdeles sund med dens indhold af flere forskellige frugter.

Måske vil nogle gæster hænge med mulen, når de hører om din særlige Sangria uden alkohol – andre vil hurtigt sætte pris på denne lækre variant af en sydlandsk klassiker.

Alkoholfri Sangria opskrift – så simpelt kan det gøres

Tre forskellige frugter og hyldeblomstsaft – andet skal der ikke til, før du har anskaffet dig ingredienserne til din alkoholfri Sangria. Du kan servere den som velkomstdrink eller som supplement til kagebordet. Valget er dit. Det behøver i øvrigt ikke nødvendigvis være sommer – Sangria kan drikkes året rundt.

Ingredienser (til 1 person):

  • En halv kiwifrugt
  • 40 gram jordbær
  • 2 dl. hyldeblomstsaft
  • Skal fra ubehandlet appelsin
  • Isterninger

Sådan gør du:

  • Skær frugterne i passende store stykker og fyld i et højt glas.
  • Fyld glasset op med isterninger og hyldeblomstsaft.
  • Pynt med lange stykker appelsinskal.

Sådan her kan du også gøre:

Sangria – en klassisk drik kendt fra Spanien

Vil du hellere byde på en autentisk Sangria med alkohol, skal du finde rødvinen og brandyen frem fra gemmerne. Hyldeblomst erstattes i øvrigt af appelsinjuice.

På varme søndag eftermiddage i Spanien, kan du på caféer og markedspladser finde forsamlinger af folk omkring store kander med Sangria. Drikken bliver altså brugt som et socialt samlingsmiddel. Om børn i Spanien bliver budt på alkoholfri Sangria, skal dog være usagt.

Navnet Sangria menes i øvrigt at stamme fra det spanske ord for blod – sangre. Det giver god mening med den originale drinks røde farve. En alkoholfri Sangria vil altså adskille sig væsentligt fra den oprindelige – også med hensyn til kuløren.

Vil du servere en alkoholfri Sangria som velkomstdrink til mange mennesker, kan du anvende en kande til vand. Du fylder simpelthen bare op med frugtstykker is og hyldeblomstsaft – så kan dine gæster selv forsyne sig undervejs.

Det er langt fra forbudt at eksperimentere med andre ingredienser. Hvis du føler for at omdanne denne alkoholfri Sangria opskrift til en form for frugtpunch, slår du dig bare løs. Det kan være du rammer en blanding, som du vil tage i brug til alle sommerfester fremover.

Vi håber, at denne alkoholfri Sangria opskrift vil sprede glæde til hygge og fest.