Aperol Spritz drink – find en Aperol Spritz opskrift her

Aperol Spritz drink – find en Aperol Spritz opskrift her

 

Aperol Spritz opskrift. En Aperol Spritz drink er italienernes foretrukne velkomstdrink. Det siger noget om, hvilken stor popularitet denne drink nyder.

Lær selv at blande en stribe til dine gæster med denne Aperol Spritz opskrift.

Nyd en Aperol Spritz drink med din familie og dine bedste venner

Når der sådan rigtig skal hygges igennem, finder du det helt tunge skyts af lækre drinks frem. Velkomstdrinken over alle andre velkomstdrinks er og bliver en Aperol Spritz.

De fleste forbinder den nok med sol og sommer – men den passer i virkeligheden til alle former for fester og sammenkomster. Derfor bør den være fast pensum for enhver drinksentusiast, der gør sig som bartender en gang imellem.

Husk, at drinken skal nydes sval og afkølet – gerne med en lille skål oliven eller nødder ved siden af.

Aperol Spritz opskrift – når det er tid til velkomsthygge af højeste karat

Danskerne har for længst taget denne sydlandske klassiker til sig. Derfor vil det kun være passende, hvis du også kan servere den for dine gæster. Følg med skridt for skridt, når vi her gennemgår, hvordan du blander din egen Aperol Spritz drink.

Ingredienser (til 1 person):

  • Prosecco (hvidvin)
  • Aperol
  • Danskvand
  • Appelsin
  • Isterninger

Sådan gør du:

  • Anvend et vinglas med isterninger og læg ud med at fylde 3 dele Prosecco i.
  • Nu blander du 2 dele Aperol og 1 del danskvand i.
  • En skive appelsin hører til i denne drink.
  • Så er det bare med at servere for dine gæster – husk snacks ved siden af.

Marco lærer dig også hvordan du blander denne drink:

Spred glæde med denne 3-2-1-opskrift

Måden denne drink blandes på, kaldes en 3-2-1-opskrift. Først 3 dele Prosecco, så 2 dele Aperol og afslutningsvis 1 del danskvand eller soda water, hvis du bruger den engelske betegnelse.

Det er dog ikke overraskende, at man inde på Aperols hjemmeside mener, at der skal blandes en højere andel af deres mærke i – på den måde stiger omsætningen jo også!

Aperol Spritz blev populær tilbage i 50’erne, hvor blandingen af hvidvin og sodabobler – særligt udbredt i Venedig – vandt frem. Selve mærket Aperol stammer fra Paduo, også i Italien, hvor det i 1919 blev et meget anvendt alternativ til andre lette likører.

I 2003 førtes en stor reklamekampagne for Aperol, som medførte at salget steg til det firdobbelte. Man førte Aperol Spritz frem som ”den perfekte drink til sociale sammenkomster.” Man må nok sige, at der hersker bred enighed om dette udsagn.

For nylig kom der ovenikøbet en færdigblandet udgave af Aperol Spritz på markedet. Det gjorde, at man hurtigt kunne få sig en tår over tørsten, kun ved selv at tilføje isterninger og en appelsinskive. 29. juni 2012 var en anden mærkedag i Aperol Spritz historie:

Mere end 2600 mennesker deltog i et rekordforsøg, der gik ud på at stå for den største Aperol Spritz-skål i historien. Det fandt passende nok sted i Venedig på Piazza San Marco.

Det er sikkert ikke en hændelse, som deltagerne glemmer lige med det samme. Man må håbe, at de havde ramt blandingsforholdet perfekt på dagen.

Du har nu også mulighed for at ramme plet med denne lækre Aperol Spritz opskrift.