Billige kostumer

Billige kostumer

 

Billige kostumer. Du eller dit barn skal klædes ud, og du er IKKE interesseret i, at bruge en mindre formue på at rende rundt og ligne en klovn – hvad gør du?

Jeg vil i denne guide komme med nogle forskellige bud på, hvor du kan købe billige kostumer, og hvordan du selv laver de billigste kostumer.

Gør det selv billige kostumer

Der er mange penge at spare, hvis du selv kan lave dit kostume.

Kostumer af lagner

Der er masser af kostumer, du kan lave af et ganske almindeligt lagen. Har du ikke et lagen, du vil undvære, så kig en tur forbi din lokale genbrugsbutik og, om ikke du skulle have held til at finde nogle, du kan bruge der. Forslag til kostumer lavet af lagner;

  • Spøgelse
  • Toga (romersk dragt)
  • Frihedsgudinden
  • Engel
  • Mumie

Google er din ven, når det kommer til instruktioner på, hvordan du laver dit eget kostume af lagner.

Mal en papkasse

Hvis du har mod på at tegne eller male, er det oplagt at tilpasse en stor papkasse med huller til arme og ben, og derefter male den som du ønsker. Af eksempler kan nævnes en kakao- eller juicebrik, en gravsten, en kasse farvekridt eller en rubiks terning.

Du kan også være Barbie inden i kassen, eller male kassen som et røntgenbillede af din egen krop.

Kendte karakterer

Kig dig selv i spejlet, eller spørg dine venner og familie; Kan du potentielt komme til at ligne en kendt med få ændringer af tøj, makeup og hår?

Har du f eks. et krøllet hår, der med lethed kan touperes op a la Madonna i 80erne, har du kropsform som Johnny Bravo eller ligner dine briller, som du ikke kan undvære, mest af alt Find Holger karakterens briller?

Så er du hurtigt videre fra idé til færdigt kostume.

Hvor finder du tøjet til dine billige kostumer?

Start i egne, venners eller familiens klædeskabe, og tænk kreativt. Er der eventuelt noget, der må/kan ændres for at ligne noget, din karakter ville have på?  Gå dernæst en tur i din lokale genbrugsbutik.

Her er ikke alene et stort udvalg af tøj og accessories, men det er også et godt sted at lade sig inspirere, hvis du ikke helt har slået fast, hvilken karakter du vil være endnu.

Ansigtsmaling

Kan du komme i tanke om karakterer, som bærer forholdsvist almindeligt tøj, og kun kræver ansigtsmaling, er dette også en virkelig nem måde at lave billige kostumer.

Se f.eks. på Frankenstein; En god bredskuldret jakke, nogle lange bukser og den helt rigtige makeup, så er du klar til at skræmme livet af de fleste til halloween.

Se videoen her, hvor du kan lære at lægge makeup, så du ligner Frankenstein:

Hvis du synes, Frankenstein er lidt for stor en udfordring, er et godt bud kat. Kat er tæt på verdens nemmeste ansigtsmaling, og kræver ikke meget andet end et par stramme sorte bukser, en sort bluse, en hale og nogle ører. Bliv inspireret her!

Inden du maler dig i hovedet med produkter, du ikke har anvendt før, kan det være en god idé at lave en test på et lille område, og lade det sidde i nogle timer, for at se om der opstår en allergisk reaktion. Læs mere om brugen af ansigtsmaling hos forbrugerrådet Tænk her!

Her køber du billige kostumer

Internettet

Hvis du ikke er “gør det selv typen”, skal du ikke fortvivle. Der er masser af sider rundt omkring på nettet, hvor du kan købe komplette billige kostumer.

Se blandt andet partyking.dk hvor du kan du købe billige kostumer – Her finder du blandt andet også ører og hale til dit kattekostume, ligesom du kan købe ansigtsmaling her.

Lightinthebox.com er endnu et godt bud på en internetside, hvor du kan bestille alt indenfor kostumer, ansigtsmaling og accesories.

Fysiske butikker

Er du mere til at komme ud og se og prøve dit kostume, er der også mulighed for det; Billig Billy har butikker over det meste af Danmark. Se en liste på deres hjemmeside, og find en butik nær dig her!

Læs mere om udklædningstøj her.

Rigtig god fornøjelse!