Børnefødselsdag - 1 år

Børnefødselsdag – 1 år

Børnefødselsdag 1 år – det første skarpe hjørne rundes.

En 1 års børnefødselsdag er en meget, meget særlig fødselsdag. Ikke så meget for barnet, men i virkeligheden nok mest for forældrene.

Uanset, hvilket barn det er i børneflokken, så er 1 års fødselsdagen bare en helt unik dag! Det ligesom der, at baby bliver til barn, og dermed mere selvstændig og robust!

Sådan en særlig dag skal fejres. Nedenfor kan du læse, hvordan du afholder dit barns første fødselsdag!

Man kan ligeså godt starte ud med bravour, når det handler om at fejre sit elskede barns første fødselsdag. Det er mærkedage, som havner i scrapbogen, og som derfor aldrig vil blive glemt.

Tænk på, at du kan sprede glæde i mange år frem, pga. de mange gode minder en børnefødselsdag 1 år kan betyde.

Gæsterne – Børnefødselsdag 1 år

Du skal tage stilling til, hvem du vil invitere til børnefødselsdagen. Hvis i er en meget stor familie kan det være en god ide, at afholde 2 fødselsdage. Netop fordi et et år barn kan have svært ved at rumme rigtig mange gæster på én gang! Du kender dit barn bedst, og ved, hvad han/hun kan klare!

Temaet

Hvilket tema vil du anvende til børnefødselsdagen, hvis du overhovedet vil bruge et? Det kan være, at du har en helt særlig tradition fra din barndom, som du vil videreføre. Det kan for eksempel være et bordflag, hvor der er graveret den ene forælder og fødselarens navn. Måske har du et tog med lys, som skal sættes på bordet eller en stofdug, som er gået i arv. Ja eller et helt specielt kaffestel.

Hvis du ikke har sådanne traditioner, så kan du overveje, at have et blåt eller lyserødt tema. Hertil kan du hænge en billedguirlande op af barnets første år som pynt. Her sætter du 12 billeder i guirlanden, så du netop viser dit barns udvikling fra første levemåned til han/hun bliver et år!

Invitationerne

Hvis du har valgt et tema, så kan du lade temaet gå videre til invitationer. Hvis du har et lyserødt eller lyseblåt tema, så kan du købe invitationerne i de farver eller selv gå i gang med saksen!

Klip for eksempel elefanter ud i pap, og skriv indbydelsen der på. Du kan eventuelt klistre et billede af din lille gavtyv på!

Borddækning og pynt

Igen, kan dit valgte tema gå igen. Tager du den bare helt med ro, så køb balloner i alle mulige farver og fyld helium i dem. De pynter så flot, og så er den etårige sikret underholdning i mange timer. Dæk et festbord i lige præcis din stil. Køb eventuelt flotte krus og bestik, som bare kan smides ud, når gæsterne er taget hjem. Så slipper du for opvasken!

Kort sagt, så skal børnefødselsdagen gøres på din/jeres måde, hvor i er trygge og som i synes fungere bedst!

Se lige en sød video af en lille gut, som fejre sin et års fødselsdag:

Dagens forløb til en børnefødselsdag 1 år

Hold fast i barnets rutiner fra start til slut. Dit barn er ikke klar over, at det har fødselsdag, så det er dig, der glæder sig, og ønsker at det skal blive den bedste dag i hele verden – og det er sådan det skal være!

Morgen- og formiddagshygge

Stå op stille og rolig sammen. Giv masser af kys og kram og en fødselsdagssang i mens du flager. Giv så endnu flere knus, og giv så dit barn en ordentlig portion grød, så det er mæt og glad. Lad fødselsdagsbarnet slå mave på legetæppet, mens du forbereder kaffen og varmer boller.

Så er tiden kommet til gaverne. Giv ikke for mange gaver. Max 2, så barnet kan overskue det. Måske er det ikke indholdet i gaverne, der er det mest spændende, men det farverige gavebånd!

Resten af formiddagen, skal der leges, og hvad nu i har lyst til eller har af traditioner. Derefter kalder barnets lur!

Eftermiddag

Ved 14.00 tiden kan gæsterne ankomme til børnefødselsdagen. Tidspunktet er perfekt, fordi barnet har sovet en god lur, og klar til mad, gæster og gaver.

Efter boller, frugt, kage og en fødselsdagssang, skal der bare leges, krammes og hygges med gæsterne. Du ved bedst, hvilke lege dit barn elsker. Leg og spil med oppustede balloner er oplagt i dagens anledning!

Dagen afsluttes

Tiden er inde til at gå fra det festlige femte gear, til det rolige første gear. Som forælder, ved du lige præcis, hvordan det skal gøres! Måske afslappende musik, en sød børnebog eller lidt tegnefilm?

Du har højst sandsynligt en rigtig træt dreng eller pige, som falder hurtigt søvn. Måske har du det også sådan?

Rigtig god børnefødselsdag 1 år!

Find meget mere børnesjov her på siden.