4 års børnefødselsdag

4 års børnefødselsdag

I denne artikel om en 4 års børnefødselsdag, tages der højde for, at du kender en brandmand, politimand eller en venlig sjæl med ponyer.

Der kommer nemlig forskellige ideer til lidt utraditionelle fødselsdage, da de passer perfekt til børn, der er 4 år gamle.

En fest med de blå blink

Lyden af sirener og de lysende blå blink, får de fleste børn – måske mest drenge – til at stoppe op og stirre. Det er bare fedt, at møde en politimand i sin bil eller en brandmand med hjelm, store støvler og en kæmpe rød brandbil.

Derfor skal din 4-årige søn eller datter selvfølgelig holde en politi- eller brandmands-børnefødselsdag. Inviter den politimand eller brandmand du kender til fødselsdag, hvor han kan fortælle lidt om sit arbejde. Det kan endda være, at I bagefter må besøge politistationen eller brandstationen.

Start festen med, at stille børnenes sult. Her kan du have pyntet op med politi- eller brandmandstema. Børnene kan også tage deres festlige brandmandshjelm på, så de er klar til fest.

Efter lækker mad er ungerne klar til at se, snakke, lugte og røre ved en vaskeægte brandmand og bil. Måske prøve at sidde i den og holde brandslangen. Dette er naturligvis kun, hvis det kan lade sig gøre på stationen. På nogle brandstationer er de meget åbne for besøg, mens de andre steder har for travlt.

Slut dagen af med en rød eller blå saftevand og en slikpose.

Få flere utraditionelle ideer lige her.

En fest med lugten af pony

Har du ponyer ude i folden eller har naboen, så er det de perfekte rammer til en god 4 års børnefødselsdag.

Særligt pigerne vil være fuldstændig vilde med en dag på hesteryg, hvor de efterfølgende kan strigle, rede og fodre ponyerne.

Pynt flot op med et hestetema, hvor ungerne kan spise varme boller og kage af tallerkener med hestetryk. Måske skal I spise i høet i stalden?

Andre ideer til en 4 års børnefødselsdag

Der er mange ideer til børnefødselsdage, og det kræver bare lige, at vi tænker på, hvad vi rent faktisk selv kan tilbyde og har af muligheder. Få lidt flere ideer her, som godt kunne blive til en fed 4-års børnefødselsdag:

  • Arbejdsmaskiner
  • Kosmetolog
  • Tryllekunstner
  • Komiker
  • Massør
  • Sygeplejerske/læge

Kunne det ikke være fedt, at holde en børnefødselsdag i gravkotema, hvor man stolt kunne vise sin fars gravko frem? Eller ens mor var sygeplejerske, hvor man kunne få lov til at lytte med stetoskop, og putte rød saftevand op i nogle sprøjter?

De utraditionelle ideer

Det utraditionelle er tit det, folk husker allerbedst. Læg dig derfor i selen for at komme op med de ideer, som vil gøre denne 4 års børnefødselsdag til helt uforglemmelig.

Børn har en god fantasi, så der skal faktisk ikke så meget til for at sætte prikken over i’et. Hvis I har mulighed for at komme ud i det fri, vil der være gode chancer for at skabe den vildeste 4 års børnefødselsdag.

Skoven er fx rigtig velegnet til at få fantasien til at blomstre – men pas på! Små børn bliver nemt væk, så hold jer til et afgrænset område og hav rigeligt med hjælpere til at holde styr på de små poder.

Skattejagt er også altid sjov, når de forskellige poster giver børnene udfordringer. Hold din 4 års børnefødselsdag i nøjagtig de rammer, du synes!

Pøj pøj med festen!

Der er mange flere tips til fest med børn her på siden – klik her!