Sådan får du overblik over din borddækning til konfirmation

Sådan får du overblik over din borddækning til konfirmation

 

Det første vi gæster ligger mærke til, når vi ankommer til en fest er borddækningen. Vi vurderer lige, om vi synes det er flot og stilfuldt. Altså hvordan er servietterne foldet, om der er friske blomster i vasen og om dugen er nystrøget. Få styr på din borddækning til konfirmation her. 

Bagefter falder blikket på bestikket. For hvor meget mad skal vi have. Én ting er 100 procent sikkert – ligger der kniv, gaffel og ske ved hver tallerken, så skal vi have en treretters menu.

Her på siden finder du en guide til, hvordan du dækker et optimalt festbord og hvad du særligt skal være opmærksom på, når vi taler borddækning til konfirmation.

Se lige dette flotte konfirmationsbord

Borddækning til konfirmation – vær opmærksom på …

Det, der skal være med i dine overvejelser fra start til slut, er først og fremmest, at din borddækning til konfirmation både skal fungere og være pænt. Du skal dog være opmærksom på følgende ting:

  • Bordpynten skal ikke fylde for meget eller være generende. Det er eksempelvis dårlig stil med dekorationer, der gør, at gæsterne har svært ved at kigge på hinanden.
  • Tallerkenerne skal helst ikke stå for tæt. Med andre ord skal du huske på, at der skal være albuerum og plads ved bordet, og at komforten betyder mindst ligeså meget som en smuk borddækning til konfirmation – især med tanke på at gæsterne skal sidde på deres respektive pladser i mange timer.
  • Hvor mange børn vil der være til lejligheden og kræver nogle af dem en speciel borddækning fx i form af plastikglas i stedet for de almindelige af slagsen eller noget specielt bestik og er der brug for en højstol eller en pude?
  • Er der nogle dårligt gående gæster eller andre folk med specielle behov, som fx skal sidde tæt ved toilettet, udgang m.v

Regler for borddækning til konfirmation

Hvis din borddækning til konfirmation skal være helt korrekt, bør de grundlæggende regler også helst følges. Det vil sige, at gaflerne skal ligge til venstre – forskudt fra tallerken og kniven til højre med æggen ind mod tallerkenen. En eventuel suppeske skal ligge ved siden af kniven yderst til højre.

Oven over tallerkenen lægges eventuelle dessertskeer og dessertgafler. Bestikket skal altid bruges udefra og ind.
Vinglassene skal stilles i den rækkefølge, som vinene skal drikkes fra, fra højre mod venstre, hvor et vandglas placeres længst til højre over suppeskeen. Herefter kommer hvidvinsglas, rødvin og til sidst dessertglasset.

Der skal tages højde for en del, inden du påbegynder din borddækning til konfirmation. Ovenstående regler behøver dog kun at blive overholdt, hvis det er i linje med dine ideer om, hvordan lokalet eller teltet skal fremstå. Der kan være bonuspoint at hente, hvis du bærer dig særligt kreativt ad.

Om ikke andet er førnævnte inspiration til en flot borddækning til konfirmation.

Her er der refleksioner mht. alt man skal huske før konfirmationen

Borddækning konfirmation natur

Blomster, kogler, grene og andet fundet i den herlige danske natur er absolut en flot tilføjelse til et konfirmationsbord. Tag din kommende konfirmand eller konfirmandinde under armen og gå en tur i skoven fx for at finde brugbart materiale.

Du kan finde meget mere inspiration til din bordpynt her.

Hæklet bordpynt til konfirmation

Hvis du er god til at hækle, eller kender en der er, kan du også sørge for masser af originalitet til dit konfirmationsbord ad den vej. Du kan eventuelt holde din hæklede bordpynt i to farver og derefter dekorere resten af bordet derudfra. Det er altid pænt, når der er tænkt over selv de mindste detaljer.

Læs mere om hæklet bordpynt her. 

Konfirmation bordkort ideer

Bordkort er en hel genre i sig selv, som vi ikke skal gå videre i detaljer med her. Der findes nærmest uendelige muligheder for at dekorere flotte og originale bordkort.

Læs mere om bordkort til konfirmation her.

Nu har du sikkert en del bedre styr på hvordan dit konfirmationsbord skal dækkes. Du kan læse meget mere om konfirmation her på siden.