Bordkortholder - køb eller lav den selv - læs hvordan her

Bordkortholder – køb eller lav den selv – læs hvordan her

En bordkortholder er et vidt begreb – du kan gå den ene eller anden vej, og du kan søge i øst og vest efter inspiration. Mulighederne er uendelige, og indimellem kan netop dét gøre det rigtig svært at beslutte sig.

Vi har sammensat en lille guide til dig, der mangler idéer til din bordkortholder – uanset om der er tale om bryllup, konfirmation eller en helt tredje anledning.

Få styr på temaet

Inden du skriver “bordkortholder” i Googles søgefelt, kan du med fordel gøre dig en række overvejelser vedrørende, hvordan du forestiller dig, dine bordkort skal se ud – samt hvilket tema de skal passe ind i.

Er det et bryllup, du skal holde – og er borddækningen rustik og varm med naturmaterialer, grøftekantsblomster og hørduge – så kan det være en fremragende idé at bruge små grene som bordkortholder.

Men idéen er knap så god, hvis du skal holde en minimalistisk konfirmation, hvor alt er sort og hvidt. Derfor – kig på din fest og din bordpynt: hvad skal det udstråle? Og definer så, hvilket tema din bordkortholder skal have.

Bordkortholder til brylluppet

Små kysseklokker i sølv er rare at have ved hånden for gæsterne ved et bryllup – på den måde behøver de ikke klirre med bestikket, når de mener, der skal kysses.

Små hjerter i bøjet metal tager sig dog også godt ud – og så er de også en del nemmere at fabrikere selv.

Til konfirmation

Hvad med små fodbolde med clips til at holde selve bordkortet – hvis konfirmanden altså er interesseret i fodbold.

Eller måske små diamanter med hak til at sætte kortet fast i – hvis det er en lille prinsesse, der skal konfirmeres.

Til havefesten

En bordkortholder i træ egner sig godt til havefesten. De er ovenikøbet lige til at lave selv. Find en gren i passende tykkelse og sav den i skiver. Sav herefter et lille hak ned i hver enkelt skive, så der kan sættes et bordkort fast – og vupti! – så har du de helt perfekte bordkortholdere til havefesten.

Købe eller lave selv?

Det helt store spørgsmål er altid, om du skal købe din bordkortholder ude i byen eller lave den selv. Der er for og imod begge dele. Lad os tage dem fra en ende af:

Hvis du køber selv, skal du først og fremmest have en pulje penge op af lommen, som er større, end hvis du laver dem selv. Til gengæld sparer du en masse tid – særligt hvis der kommer rigtig mange gæster til festen.

Derudover er der en vis chance for, at det, du kan købe, har en bedre finish og flottere detaljer, end det du kan lave selv – medmindre du er meget ferm på fingrene. Her hos Festorama kan du købe kortholdere.

Hvis du laver din bordkortholder selv, får du et helt unikt udtryk. Samtidig sparer du penge – og der er en vis charme forbundet med de ting, der er lavet i hånden. Det signalerer, at du har gjort noget ud af festen – at du sætter pris på, at dine gæster er kommet.

Bordkortholder med funktion

En sidste ting, du kan overveje, er, om dine bordkortholdere skal have en funktion – altså udover at holde selve bordkortet. Det kan være virkelig fint med små æsker bundet med satinbånd – eller æsker formet som en smoking til herrerne og som kjoler til kvinderne.

Som udgangspunkt kan du bruge æskerne på to forskellige måder – men det kan dog sagtens være, at du har en endnu bedre idé, som vi ikke har tænkt på.

For det første kan du bruge æskerne til små lækkerier og overraskelser til gæsterne, f.eks. små chokolader. Vil du gøre det rigtig personligt, kan du lægge en lille seddel i hver æske, hvor du har skrevet en personlig hilsen til gæsten, f.eks. hvad du sætter allermest pris på ved netop den person.

Er du mere til gak og løjer, kan du også fylde æskerne med ting, dine gæster måske får brug for i løbet aftenen – mintpastiller, tandstikkere og hovedpinepiller bl.a. Det er en sjov gimmick, og du slipper i øvrigt for at have tingene liggende fremme – de pynter ikke ligefrem på bordet.

Nu har du sikkert allerede meget mere styr på, hvordan din bordkortholder skal se ud. Find mere inspiration til fest og farver her på siden.