Børn til en 5-års fødselsdag

Børnefødselsdag 5 år

Fylder din lille guldklump 5 år om sommeren, vinteren, efterår eller forår og derfor skal holde børnefødselsdag? Her finder du simpelthen 4 forskellige forslag til fødselsdage, som er årstidsbaseret. 

Sommer

Den (forhåbentlige) varme årstid, som byder på sol og tørt vejr. En 5 års børnefødselsdag skal derfor afholdes udenfor. Det er uanset om, det er familien, der kommer eller børnehaven!

Fødselsdagen kan afholdes i haven, på stranden, i skoven, ved søen, i parken, på legepladsen, eller hvor nu fødselaren elsker at opholde sig. Er det udenfor hjemmet, skal der pakkes en madkurv med sandwich, kølertaske med drikkevarer og frugt samt godteposer fyldt med slik og popcorn. I invitationerne, skal der stå, hvis de skal have badetøj, håndklæde og sommerhat med.

Skal festen afholdes hjemme, kan du dække op ved havebordet, pynte haven med alle mulige festlige flagbannere og balloner! Efter smoothies og andre sommerlige lækkerier, skal der bades i i badebassin, løbes igennem vandsprederen, kastes med vandballoner, hoppe i sjippetov, lege fange og selvfølgelig spise en kæmpe is!

Forår

Det begynder, at blive lysere og varmere i vejret og alt springer ud. Vi begynder så småt at søge ud af vores “vinterhi”, og det skal denne fødselsdag også bære præg af. Fødselsdagen kan holdes derhjemme – måske i udestuen?

Der pyntes flot op med for eksempel Pirat eller Prinsesse tema. Efter gaver, mad og fødselsdagssang, skal ungerne og de voksne ud af “vinterhiet”, og på skattejagt udenfor. Kør Pirat temaet videre, og gå på jagt efter guldmønter og skatten med slik!

Efterår

Den blæsende og regnfulde årstid, men samtidig også den hyggelige tid. Her ville det være oplagt at holde en Halloween børnefødselsdag. Der pyntes op med Halloween tema, små edderkopper/rotter, spindelvæv og andre uhyggelige ting.

Der spises pølsehorn med blodrød ketchup, chokolade muffins, hvor der sættes 8 sorte lakridssnører rundt om dem, så det ligner store edderkopper. Husk vingummi-spejlæggene som øjne! Drik blå saftevand med sorte plastik edderkopper i.

Om efteråret kan man altid købe Halloween slik, som ligner alverdens uhygge. Fyld slikposerne med det!

Som aktivitet kunne ansigtsmaling og græskarskæring være gode ideer.

Vinter

Uuuuuuuuh, den kolde tid! Vi kan ikke altid regne med, at der er sne, men er der masser af det, så er fødselsdagsaktiviteten bestemt! Nemlig sne-leg. Der skal laves snemænd, engle, køres på slæde og kastes med snebolde! Måske skal der bygges en iglo?

Børnefødselsdagen starter indenfor med lune grovboller og saftevand efterfulgt af en kæmpe stor kagemand!

Du kan dække bordet og pynte op med enten lyserødt eller blåt fødselsdagsudstyr.

Børnefødselsdagen kan afsluttes med varm chokolade, slikposer og et spændende eventyr, som læses højt!

Vi ønsker en rigtig god 5 års børnefødselsdag!