5 års børnefødselsdag

5 års børnefødselsdag

Så er der tips og tricks til en 5 års børnefødselsdag

Fylder din lille guldklump 5 år om sommeren, vinteren, efterår eller forår og derfor skal holde børnefødselsdag? Her finder du simpelthen 4 forskellige forslag til fødselsdage, som er årstidsbaseret.

Sommer

Den (forhåbentlig) varme årstid, som byder på sol og tørt vejr. En 5 års børnefødselsdag skal derfor afholdes udenfor. Det er uanset, om det er familien, der kommer eller børnehaven!

Fødselsdagen kan afholdes i haven, på stranden, i skoven, ved søen, i parken, på legepladsen, eller hvor nu fødselaren elsker at opholde sig. Er det udenfor hjemmet, skal der pakkes en madkurv med sandwich, kølertaske med drikkevarer og frugt samt godteposer fyldt med slik og popcorn.

I invitationerne, skal der stå, hvis de skal have badetøj, håndklæde og sommerhat med.

Skal festen afholdes hjemme, kan du dække op ved havebordet, pynte haven med alle mulige festlige flagbannere og balloner! Efter smoothies og andre sommerlige lækkerier, skal der bades i i badebassin, løbes igennem vandsprederen, kastes med vandballoner, hoppe i sjippetov, leges fanger og selvfølgelig spises en kæmpe is!

Vi guider dig på vej mod en uforglemmelig 5 års børnefødselsdag.

Forår

Det begynder at blive lysere og varmere i vejret og alt springer ud. Vi begynder så småt at søge ud af vores vinterhi, og det skal denne fødselsdag også bære præg af. Fødselsdagen kan holdes derhjemme – måske i udestuen?

Der pyntes flot op i for eksempel Pirat eller Prinsesse tema. Efter gaver, mad og fødselsdagssang, skal ungerne og de voksne ud af “vinterhiet”, og på skattejagt udenfor. Kør Pirattemaet videre og gå på jagt efter guldmønter og skatten med slik!

Tjek også denne video ud for inspiration

Efterår

Den blæsende og regnfulde årstid, men samtidig også en hyggelig tid. Her ville det være oplagt at holde en Halloween-børnefødselsdag. Der pyntes op i Halloween tema, små edderkopper/rotter, spindelvæv og andre uhyggelige ting.

Der spises pølsehorn med blodrød ketchup, chokolade muffins, hvor der sættes 8 sorte lakridssnører rundt om dem, så det ligner store edderkopper. Husk vingummi-spejlæggene som øjne! Drik blå saftevand med sorte plastikedderkopper i.

Om efteråret kan man altid købe Halloween-slik, som ligner alverdens uhygge. Fyld slikposerne med det!

Som aktivitet kunne ansigtsmaling og græskarskæring være gode ideer.

Vinter

Uuuuuuuuh, den kolde tid! Vi kan ikke altid regne med, at der er sne, men er der masser af det, så er fødselsdagsaktiviteten bestemt! Nemlig sneleg. Der skal laves snemænd, engle, køres på slæde og kastes med snebolde! Måske skal der bygges en iglo til denne 5 års børnefødselsdag?

Børnefødselsdagen starter indenfor med lune grovboller og saftevand efterfulgt af en kæmpestor kagemand!

Du kan dække bordet og pynte op med enten lyserødt eller blåt fødselsdagsudstyr.

Børnefødselsdagen kan afsluttes med varm chokolade, slikposer og et spændende eventyr, som læses højt!

Vi ønsker en rigtig god 5 års børnefødselsdag

Der er rigtig mange flere gode forslag til årstidsfester, hvor de kommer fra. Tænk i det hele taget naturen ind som en del af jeres 5 års børnefødselsdag.

Stranden er velegnet om sommeren, legepladsen kan tages i brug, når det er forår, skoven er flot om efteråret og søen er – måske – frosset til, når det er vinter.

En 5 års fødselsdag kan designes præcis efter dine ønsker – det er kun fantasien, der sætter grænser.

Du får meget mere festlig inspiration her på siden!