Caipirinha opskrift – sørg for en brasiliansk smagsoplevelse med en Caipirinha drink

Caipirinha opskrift – sørg for en brasiliansk smagsoplevelse med en Caipirinha drink

 

Caipirinha opskrift. Det går op og ned med hvilke drinks, der er på mode. Indenfor de senere år har flere eksotisk drinks fundet vej til danske drinkskort også.

Mojito og Caipirinha drink er bare to af eksemplerne. Nu skal du selv i gang med at trylle i køkkenet. Anvend denne Caipirinha opskrift.

Servér en Caipirinha drink når der skal danses samba

Okay, det kan da godt være, at samba mest er noget folk forbinder med karnevallet i Rio. Men faktisk er der også rig mulighed for at danse samba i Danmark, når der er karneval i Aalborg eller København.

Det hører sig ved disse lejligheder til med et par stærke drinks til at løsne op for musklerne og genertheden. Tænk på, at et karnevalskostume ikke behøver bestå af ret meget tøj. I den forbindelse vil det være rart lige at få lidt ekstra varme ind i kroppen på forhånd.

Nyd en Caipirinha drink for dig selv på en kedelig søndag – eller servér en hel række af dem, når der er dans og fest på programmet.

Caipirinha opskrift – sådan bliver du samba-bartender

Cachaça er en spiritus med en meget karakteristisk smag. Selvom den ikke er bredt kendt på vores breddegrader, er det faktisk en af de mest solgte på verdensplan. Særligt i Sydamerika forstår man at sætte pris på denne sødlige og hårdtslående væske.

Ingredienser (til 1 person):

  • 6 cl Cachaça (anbefalede: Leblon, Pitú, Ypióca Prata)
  • 1 lime
  • 2 tsk. sukker
  • Isterninger

Sådan gør du:

  • Skær dine limefrugter ud som små både og kom 3-6 af dem i en shaker sammen med sukker.
  • Anvend en morter til at blande lime og sukker sammen. Pas på med at ødelægge din lime for meget, da dette kan give en uheldig bitter bismag.
  • Tilsæt nu cachaça og isterninger i shakeren.
  • Shake let – uden at knuse isterningerne alt for meget.
  • Hæld drinken op i et velegnet glas – nu er du klar til at servere!

Jamie Oliver viser her, hvordan du blander en Caipirinha på hele 4 forskellige måder:

Historietimen

Caipirinha drinken er blevet langt mere udbredt på vores breddegrader i løbet af de seneste år. Det skyldes, at drinkens hovedingrediens – cachaça – nu langt nemmere kan anskaffes end tidligere. Eksporten af denne brasilianske brændevin er simpelthen eksploderet.

Om det kan skyldes, at VM i fodbold afholdtes i Brasilien i 2014 vides ikke. Måske kom der også endnu mere opmærksomhed på brasilianske varer, da OL i Rio løb af stablen i sidst på sommeren i 2016.

Cachaça adskiller sig fra almindelig rom på den måde, at den er lavet direkte fra sukkerrørenes friske saft – derfra stammer den let genkendelige kraftige smag.

Ordet caipirinha betyder noget i stil med lille arbejderpige eller endda bondeknold. Drinken blev oprindeligt nydt meget af den arbejdende klasse i Brasilien.

Det hårde slid i sukkerrørsplantagerne gav inspiration til denne drink – og tørst efter den. Hele 99% af den cachaça, der bliver produceret på verdensplan, stammer fra Brasilien. 12. juni er i øvrigt international cachaça-dag, hvis du skulle føle for at fejre denne herlige drik.

Vi er sikre på, at denne Caipirinha opskrift vil bringe megen glæde med sig.