Charlie bit my finger – første virale kæmpesucces på YouTube

Charlie bit my finger – første virale kæmpesucces på YouTube

Videoen “Charlie bit my finger” blev den første video med nuttede små børn, der blev et stort viralt fænomen.

I 2007 var YouTube stadig et ungt medie. Der fandtes endnu ikke millioner af andre videoer med det samme tema. Derfor var det dengang noget nemmere at gå viralt, hvis man uploadede en video, der appelerede til mange mennesker.

En engelsk far filmede sine to drenge i kærlig og hårdtbidende leg. Herefter ville han dele videoen med drengenes bedstefar. Videoen var dog for stor til at kunne sendes med mail. Derfor uploadede faren den på det stadig unge medie YouTube, så bedstefar kunne se den der.

Faktisk var det først en uge efter filmingen, at faren så det komiske klip igen og ville vise det videre. Der var bare et eller andet genialt og spontant over den måde storebroren forurettet fortæller, at Charlie IGEN har bidt ham i fingeren. Hvorfor han så stikker fingeren i munden igen og igen, må være op til børnelogik at forklare …

Tag et gensyn med den virale sensation her

VIDEOEN GÅR VIRALT – BLIVER SET AF MANGE MILLIONER

Og så skete der selvfølgelig det, at der var andre, som kiggede med. De to drenge i leg – og den betuttede storebror – var simpelthen ikke til at stå for. Derfor blev den set af mange, som blev til endnu flere – og dernæst til nærmest uendeligt mange som årene går.

YouTube fungerede også dengang sådan, at særligt populære videoer havnede øverst i dine foreslåede videoer. Og da Charlie bit my finger allerede var set millioner af gange, skulle andre da også have tilbuddet.

Sjove videoer af katte og børn i nuttet leg, har alle dage været noget, der tiltalte folk på YouTube. Charlie bit my finger viste vejen for eftertiden, og er stadig en af de mest sete videoer på YouTube – hele 871.414.793 visninger er den noteret for i skrivende stund.

Siden har de to drenge også spillet hovedrollerne i mange andre YouTube-videoer. Faren fik smag for at dele flere videoer med det store publikum på internettet.

Drengene er i dag små berømtheder på deres egen finurlige måde. Faren har dog takket nej til at medvirke i langt de fleste tv-forespørgsler, da han mener, at drengene skal skabe deres egen tilværelse som andet end YouTube-fænomener. En optræden er det dog blevet til hist og pist.

Her ses drengene og deres far en del år efter den første video

OGSÅ EN KOMMERCIEL SUCCES 

Med tiden blev YouTube også et medie, hvor ganske almindelige brugere kunne tjene fint med penge. Der skete det, at det blev tilladt at vise reklamer. Passé var nu den tid, hvor man kunne få sit YouTube-fix uden at skulle afbrydes af annoncering.

De videoer, der indtjener flest penge, er naturligvis dem, der er flest visninger i. Charlie bit my finger har efter sigende givet familien bag en bonus så stor, at de kunne købe et nyt hus. Kom ikke og sig, at det ikke kan betale sig at filme sine små børn i uskyldig leg!

Familien har også givet tilladelse til, at der kan produceres Charlie bit my finger-merchandise. Find noget for enhver smag her.

Men hvorfor var det lige Charlie bit my finger, der fik viral kæmpesucces?

Fordi videoen er sjov og nuttet – og så blev den uploadet på det helt rette sted og tidspunkt.

Sådan må svaret være på ovenstående spørgsmål. Der fandtes uden tvivl andre sjove videoer af børn på YouTube – også på det tidspunkt – men Charlie bit my finger fangede langt flest seere. Og så spredte den sig som ringe i vandet, der bare blev til flere og flere.

Så nemt går det ikke i dag, da man konkurrerer med utallige flere videoer på YouTube. Men det kan da stadig lade sig gøre, at få mange views og en solid indtjening via annoncering – hvis man deler det helt rette indhold, som går viralt!

Der er lavet adskillige retakes af den legendariske Charlie bit my finger-video. Her kan du hygge dig med en tegnefilmsudgave