Comedy Kurens logo

Comedy Kuren

Comedy Kuren handler om stand-up komikeren Henrik Bruhn og den komplette livsforandring han gennemgik.

Comedy Kurens DVD-omslag

Henrik Bruhn blev Danmarksmester i stand-up comedy i december 2003, men han har ved siden haft et blakket ry på grund af tvivlsomme forretninger og en mørk fortid på den forkerte side af loven.

Samtidig har Henrik hele sit liv haft et støt voksende problem med overvægt. Istedet for at gøre noget ved situationen brugte Henrik sin størrelse til at få medlidenhedsgrin når han optrådte og hele hans stand-up show handlede mere eller mindre om hans størrelse.

Inden Comedy Kuren blev situationen værre og værre. Henrik blev mere og mere tyk og lavede flere og flere tvivlsomme forretninger på internettet i jagten på de hurtige penge, og flugten fra den person han ikke kunne lide – nemlig sig selv.

Henriks gode ven og kollega Anders Matthesen stiller Henrik den ultimative udfordring: Tab dig halvdelen af din kropsvægt og lær at blive en ordentlig komiker! For at klare udfordringen må Henrik gøre op med sin fortid og blive et bedre menneske.

Comedy Kuren starter med “Det tykke show” som bliver afholdt den 23. juni 2007 på Kafkaféen i København. I dette show bruger Henrik alle sine vittigheder om sin fedme for sidste gang i sit liv og starter derefter på hele den psykiske og fysiske forandring.

Denne proces tager et helt år og dette bliver skildret igennem 12 afsnit af 45 minutters varighed hver. I de 12 afsnit af Comedy Kuren ser man Henriks kamp imod sig selv og de mange kilo.

For at gøre op med sin fortid får han rådgivning af Tine Bryld, der udfordrer Henriks tidligere tankegang og væremåde.

Til den fysiske forandring får han hjælp af en kostekspert og en personlig træner.

Anders Matthesen bliver hans mentor og hjælper ham til at udvikle sig til en bedre komiker.

Comedy Kuren slutter den 2. oktober 2008 hvor Henrik står på scenen i Falkonérsalen foran 2000 mennesker og laver “Det tynde show”… 100 kilo lettere, meget sjovere og som et langt bedre menneske.

De to shows og hele tv-serien blev vist på Kanal 5 i løbet af efteråret 2008. Hele serien og de 2 shows udkom bagefter på DVD. DVD’en er nu udsolgt fra forlaget, så hvis du vil købe Comedy Kuren som DVD kan du kun gøre det via antikvariater og Den Blå Avis og lignende, men det store afslutningsshow ligger på YouTube og kan ses nedenfor.

Serien høstede mange flotte anmeldelser, blev nomineret til en Zulu Award og modtog flere priser, blandt andet kårede magasinet FHM Comedy Kuren som årets tv-serie.

Comedy Kuren fik tv-prisen for årets danske nyskabelse!

Links: