Den hemmelige mission - Sådan gør du aftensmaden sjovere!

Den hemmelige mission – Sådan gør du aftensmaden sjovere!

Mangler du et sjovt indslag til en hyggelig familieaften, fest eller måske et endnu større arrangement, så kan Den hemmelige mission være din vej ind.

Når du planlægger den hemmelige mission, er der som grundregel ingen regler, hvilket giver dig fuldstændig fritspil til, hvor mange deltagere der kan være og hvad udfordringerne skal byde gæsterne på.

Hvad går Den hemmelige mission ud på?

Det er som udgangspunkt fuldstændig op til dig, hvad Den hemmelige mission går ud på. For at sætte din kreativitet lidt i gang, så giver vi dig nogle bud på, hvad du kan bruge det til.

Den hemmelige mission er bunke af små hemmelige opgaver, som kan deles ud til gæster i både store og små forsamlinger. Missionerne er harmløse og er kun til sjov og ballade.

Spil Den Hemmelige Mission med din familie

Hvis du samler familien til en hyggelig fredag aften med x-factor, spil og snolder, så kan du bruge den Hemmelige mission som et ekstra indslag, som kan udspille sig over hele aftenen. Du kan også give de forskellige missioner point, så der vil være en ekstra glæde i at fuldføre sin mission.

Samles familien ofte, kan du lave et score board, hvor I holder boardet løbende opdateret efter hver komsammen. Det kan også være nogle af familiemedlemmerne tager udfordringen med hjem og løser den et andet sted og derved stadig kan få point på tavlen.

Det vil her dog gøre det endnu sjovere, hvis fuldførelsen af missionen video dokumenteres, så der ingen mulighed er for snyd. Ved måneden, ugen eller den tid i har afsat til hvor længe I har til at få flest point er udløbet, kåres der en vinder. Der kan evt. være en lille præmie til vinderen udover retten til at hovere.

Sådan spiller du

Start med at udprinte Den Hemmelige Missions kortene ud. Når kortene er printet ud, klippes de ud og du uddeler et tomt missionskort til alle deltagere. Det sjoveste er, hvis der er minimum 4-5 spillere, og der er ingen maksbegrænsning på, hvor mange der kan spille med:

Alle deltagere skriver en hemmelig mission ned på kortet og lægger dem i en bunke med bunden i vejret, så ingen andre ser missionskortet. Herefter blandes kortene, så ingen læser hvad der står på dem.

Derefter uddeles kortene, så alle deltagere får en mission. Det kan gøres ved at lægge dem tilfældigt under tallerkenerne på bordet, ved lodtrækning eller ved en hurtig gemmeleg/skattejagt på missionen.

Sørg hele tiden for at holde dit missionskort tæt på dig og lad ikke andre få muligheden for at læse din mission. Bliver din mission afsløret, går lidt af alt det sjove af det.

Når du fuldfører din mission, må du lave en stor jubelscene og evt. filme hvordan dit ofre reagere på, at du nu har scoret et point. De andre fortsætter med at forsøge at fuldføre deres mission i alt hemmelighed.

Løser du ikke din mission, så er det bare ærgerligt, så får du ingen point og ingen ret til at juble eller hovere. You snooze you loose.

Hvad kan missionerne gå ud på?

Det er ikke meningen at missionerne skal skubbe alt for meget på de personlige grænser, og slet ikke at gå over andres grænser. Derfor holder vi dem til små, sjove missioner som spreder smil, glæde og grin hos alle spillerne.

  1. Få gæst ved bordet til at bede dig om, at lade vær med at smaske. (Du smasker måske normalt ikke, men det må du så begynde på. Prøv ikke at overdrive, så din mission bliver afsløret før den, er fuldført. Find dit ofre og forsøg at genere mest muligt med at smaske uprovokeret, indtil du har en reaktion, hvor du bliver bedt om at lade vær med at smaske. Smasker du i forvejen, behøver du ikke at lade som noget, keep up the good work og find dig et let ofre.)
  2. Få personen til højre til at nævne ordet mursten. (Det kan i virkeligheden være hvilket som helst ord, som der normalt ikke bliver brugt i familiesammenhængen. Du må selvfølgelig ikke selv sige ordet og bede dem gentage det. Men led dem langsomt hen i retningen af det ord du gerne vil have dem til at nævne. Hvis det skal være lidt sværere, kan det være en hel sætning de skal sige.)
  3. Få personen overfor dig, til at lave en tegning af noget du ikke forstår. (Du forstår måske i virkeligheden godt, hvad I snakker om, men her må du virkelig lade som om at du overhovedet ikke er med. Du skal få personen overfor dig til selv at foreslå – skal jeg tegne det for dig – hvor du dertil svarer, ja det ville da være rart hvis du kunne prøve det. Først når tegningen er lavet må du afsløre din mission. Hvis du selv beder om at få en tegning, er det lidt snyd.)
  4. Få alle gæster til at bryde ud i fællessang. (Det er en klassiker, og ligger lige til højrebenet i nogle selskaber, men måske det kan være sværere at få mor, svigermor, farfar eller lille mand på 5 år med på en fællessang, når familien er samlet. Din mission er først fuldført når alle synger med, og helst på én gang. Du må ikke åbenlyst tage et sanghæfte frem og sige, kan vi ikke alle sammen lige synge jul i Betlehem – NO GO! På med charmen, skru op for musikken med en sang som alle kender, og kan lide. Start med at synge, grib fat om mor og syng, indtil hun synger med, hvorefter du kan arbejde på at få de andre med på en fælles sang til Kim Larsen, Taylor Swift eller Magtens Korridor.
  5. Få den ældste i rummet til at løbe om kap med dig. (Med forudsætning for, at den ældste rent faktisk kan løbe, og ikke bruger stok, kørestol, krykker, rollator eller andet. Den er ganske enkel, du skal overtale den ældste i rummet til at tage udfordringen op om at løbe om kap.

Du finder selv på flere, eller lader dig overraske over hvor kreative dine gæster med missioner. For at komme ideen med et score board til livs, kan hver deltager give deres mission et point fra 1-3 ud fra, hvor svære de synes missionen er.

Det er vigtigt at det er realistisk og at der ikke kun uddeles 1-taller for at man selv har den største chance for at vinde. Husk – de kan også selv få deres egen udfordring. Pointene fungerer sådan at 1 er måske eks. nr. 5, som regnes for at være ret let, 2 er middelsvær som eks. nr. 4 kan være og 3 er de svære opgaver som eks. nr. 3.

Brug Den Hemmelige Mission som icebreaker

Skal du holde et større arrangement, f.eks. et firmaarrangement, stor fødselsdag eller måske e bryllup, kan du inddrage Den hemmelige mission som en icebreaker.

Er der en stor forsamling, når mange måske ikke kender hinanden, kun er bekendte eller er som helt fremmede for hinanden, kan du bruge Den hemmelige mission til at få gæsterne rystet sammen. Det er en god måde at udfordre gæsterne lidt, og få den en smule ud af deres komfortzone.

  • Missionerne kan være alt fra at byde en fremmed, brudens svigermor eller din chef op til dans
  • Starte en lille konkurrence ved bordet, hvor det gælder om at få flest mulige til at sige et bestemt ord
  • Eller det kan være du skal holde en ikke planlagt tale

I de større forsamlinger, vil det ikke fungere med et pointspil, men bør i stedet bruges til at få rystet gæsterne sammen og løsne lidt op på stemningen.

Den hemmelige mission er specielt velegnet til julefrokoster, selskaber og fester med 15-50 gæster. Kommer vi op i nærheden af 50+ gæster, vil det måske blive for omfattende og det vil være svært at få alle arrangeret i missionerne.

Der vil det bedre egne sig, måske at uddele en fælles mission til et helt bord. Det kan være gæsterne sidder ved borde med 6-8 personer ved hver, hvor de har en fælles mission som de skal løse i løbet af aftenen.

Spillereglerne er de samme som, hvis du spiller det med familien. Dog anbefaler jeg, at du enten selv skriver alle missionerne, eller deler dem ud til gæsterne sammen med deres invitationer, så de kan indlevere deres missionskort når de ankommer til festen.

Spil Den Hemmelige Mission med din partner

Vil du give hverdagen et lille pift og gøre den mere spændende, hvor du samtidig får muligheden for at udvikle dig personligt? Så kan du spille Den hemmelige mission med din partner.

I kan vælge at skrive missioner til hinanden, eller skrive missionerne til jer selv. Vælger I at skrive missionerne til jer selv, kan du afsløre din mission for din partner, når mission er gennemført. Den hemmelige mission kan hjælpe din personlige udvikling og hjælpe dig i mål med de drømme du har.

Missionerne kan eks. være at skulle hjælpe en fremmed. Det kan være at hjælpe dem ud i bilen med deres indkøb, hjælpe dem med at læsse en cykel op på cykelanhængeren eller tilbyde et lift til en blaffer.

En mission kan også være, at du skal planlægge en overraskelse for din partner. Det kan være en tur i biografen med mad og drinks, eller en tur til massør eller en tur med wellness. Måske har I en travl hverdag, med eller uden børn, hvor det kan være svært at få plads til romantikken. Med Den hemmelige mission, er der ingen vej udenom. Det bliver en mission for jer, at få romantikken tilbage i hverdagen og styrke jeres parforhold.

Du kan også vælge at give et missionskort, hvor tidsrammen er sat, men selve opgaven er op til din partner. Missionen kan være, at din partner i to valgte dage, i et bestemt tidsrum skal planlægge en aktivitet i hjemmet eller ude, hvor emnet er nærvær.

Det handler altså om at slukke for tv’et, lægge telefonen væk og kun koncentrere jer om hinanden. Det er din partners opgave at planlægge, hvad I skal. Kravene er dog at det skal gøres i det udvalgte tidsrum på de udvalgte dage. Det kan være en parmassage i hjemmet, en gåtur eller blot at afsætte tid af til at få snakket sammen.

Byt om på rollerne. Du kan give missionskortet til dig selv eller din partner. I nogle hjem, er der måske en fast rollefordeling af hvem der laver mad, vasker tøj, slår græsset eller henter og bringer børn. Det kan her være at missionen er, at du selv eller din partner overtager nogle af opgaverne i en periode eller for en enkelt dag.

Det kan være en udfordring for begge, da det af dig selv kræver at du slipper kontrollen for, hvordan tingene skal gøres samtidig med at din partner får en ny forståelse af arbejdet i opgaven.

Husk at give ros. Et missionskort kan også være at I skal være bedre til at give komplimenter på de små ting i hverdagen, som du sætter pris på at din partner gør, men måske glemmer at få det sagt. Måske ved du godt selv, at du ikke får det gjort, så du kan give kortet til dig selv.

Planlæg en aften/ dag med vennerne eller veninderne. Gør noget for din partner, som også styrker og opretholder forholdet til vennekredsen. Det kan være din mission at planlægge en aften, hvor din partner får en aften ude med vennerne. Du har inviteret dem alle sammen over og du har selv planlagt at være et andet sted, så de kan få en aften for sig selv.

Træk missioner fra en pulje. Det kan være at nogle af de hverdagsmissioner I kan have, kan udføres af jer begge to. Er dette tilfældet kan I lave en pulje, hvor alle missionerne bliver smidt i, og hvor I så hver uge trækker et missionskort som skal udføres.

I ved derved ikke om I får et missionskort som din partner eller du selv har skrevet. En anden pulje kan også være forskellige steder eller oplevelser I skal opleve sammen. Det kan være du har et brændende ønske om at se en bestemt kunstudstilling eller at gå en tur i et bestemt område. Ved at trække kortet fra puljen, har din partner ikke længere nogle undskyldninger for at tage med.

Det kan samtidig være at din partner har et særligt ønske om noget I skal, hvor du før har været tilbageholdende, men når kortet er trukket, kan du ikke længere slippe udenom.

Det er kun fantasien som sætter grænser. Det er op til jer, hvordan I vil bruge Den hemmelige mission til at nå i mål med jeres ønsker, drømme og fremtidsudsigter. Det kan hjælpe jer til at få balancen, romantikken og passionen tilbage i forholdet og styrke jeres sammenhold.

Den Hemmelige Mission er for alle

Der er ingen grænser for, i hvilken sammenhæng Den hemmelige mission kan bruges, og hvad missionerne kan være. Husk dog på, at det skal være sjovt at spille!

Print de hemmelige missionskort her, og sæt i gang. Lad kreativiteten flyde, gør hverdagen og festen lidt sjovere ved at udfordre gæsterne:

God fornøjelse med spillet 🙂