Espresso Martini opskrift – når der er brug for et frisk skud energi

Espresso Martini opskrift – når der er brug for et frisk skud energi

 

Espresso Martini opskrift. Denne Espresso Martini vil være en god hjælp, når trætheden melder sig på et ubelejligt tidspunkt. Det kan være, dit selskab trænger til en opkvikker, før I skal videre i byen.

Måske ønsker du også at byde dine gæster på noget koffein med alkohol, hvis du synes middagen har gjort dem lige lovlig sløve.

En Espresso Martini kombinerer det bedste fra to verdener

Koffein, der kvikker dig op og alkohol, der gør dig festligt til mode – hvad mere kan man dog ønske sig? En Espresso Martini er virkelig en god opfindelse, som vil bringe glæde og friskhed ved mange lejligheder.

Faktisk er navnet noget spøjst, da drinken overhovedet ikke indeholder Martini. Men da den skal serveres i Martini-glas, har den fået sit specielle navn. Vodka og kaffelikør er ingredienserne, der skal sørge for at festen holdes ved lige, når koffeinen fra espressoen har gjort sit indtog.

Drik Espresso Martini med måde, da blandingen af koffein og alkohol ikke er noget man bør overdrive.

Espresso Martini opskrift – sørg for en opkvikker til dit selskab

En Espresso Martini er nem at blande. Den indeholder ikke mange ingredienser – og har du først ramt dit eget foretrukne blandingsforhold, vil du aldrig gå galt i byen med at byde på en række af disse opfriskende drinks.

Ingredienser (til 1 person):

  • 5 cl vodka
  • 2,5 cl kaffelikør – eksempelvis Kahlua
  • 1 espressoshot
  • Isterninger

Sådan gør du:

  • Læg ud med at køle Martini-glasset ned med et par isterninger.
  • Bland nu drinken i et almindeligt glas ved siden af.
  • Tilsæt vodka, derefter kaffelikør og espresso.
  • Put isterninger i blandingen og hæld det over i en shaker, hvor den blandes grundigt.
  • Fjern nu isterningerne fra Martini-glasset og hæld blandingen fra shakeren op.
  • Så er der serveret.

Et skoleeksempel på hvordan du blander en Espresso Martini:

Variér din Espresso Martini

Du kan variere en Espresso Martini på mange måder – det er helt op til dig, hvordan du synes, den skal serveres.

Saltkaramelsirup er godt at blande i udover de nævnte ingredienser, for at give drinken en sødere smag. Det kan også være du foretrækker, at kaffesmagen bliver dæmpet en anelse. Det sørger denne sirup for på glimrende vis.

Du kan også lave en Tiramisu Martini i stedet for en Espresso Martini – det kræver blot, at du erstatter vodka med tequila og tilsætter Baileys også. Det giver selvfølgelig en helt anden og mere cremet drink – som dog stadig indeholder den friskhed espressoen vil sørge for.

Måske foretrækker du rom fremfor vodka eller tequila. Hvis det er tilfældet, kan du lave en rom/kaffe/kokos-martini. Erstat vodkaen med rom og tilsæt derudover kokossirup. Det vil med garanti ikke være en drink, som mange af dine venner eller bekendte har smagt på forhånd. Det er altid rart at kunne overraske dem lidt.

Historien går på, at Espresso Martini blev opfundet ved at kvinde bestilte en drink med disse ord: ”Give me something that will wake me up – and then fuck me up!” Blandingen af koffein og alkohol lå derfor lige til højrebenet.

Du burde nu kunne peppe dit selskab op ved hjælp af denne Espresso Martini opskrift.