Evolution of Dance – YouTubes første virale succes

Evolution of Dance – YouTubes første virale succes

En halvskaldet mand, der kan alle dansetrin og har lavet et forrygende 6 minutters show. Det er præcis, hvad videoen Evolution of Dance går ud på. 

YouTube har efterhånden en del år på bagen. Nogle videoer er gået viralt i den helt store stil og er blevet set millioner af gange. 7. april 2006 blev Evolution of Dance uploadet – siden er den blevet set over svimlende 306 millioner gange!

Det er rigtig mange visninger af en video, der ikke engang er filmet professionelt og som er temmelig uskarp i sin kvalitet. Hvordan kan det mon gå til og er videoen virkelig stadig den mest sete af sin slags på YouTube?

FÅ ET GENSYN MED TIDERNES BEDSTE DANCE-MOVES PÅ KUN 6 MINUTTER

Idéen er ligeså genial som den er simpel – en hurtig gennemgang af de sjoveste og mest populære moves på dansegulvet til lyden af tidernes største hits. Evolution of Dance fanger seeren fra første til sidste sekund. Rigtig mange har forsøgt sig med de viste dansetrin – få er sådan rigtig lykkedes med at udføre dem til perfektion.

Evolution of Dance giver dig alt fra John Travoltas sexede trin i Saturday Night Fever til MC Hammer, Michael Jackson og 90’ernes kæmpehits. Jo, man kommer vidt omkring på kort tid – og det hele er knivskarpt sat sammen.

Judson Laipply hedder performeren i videoen, og han arbejder som foredragsholder hvor han fortæller om det at udvikle sig. Han manglede en afslutning på sit foredrag, og han fortæller at vi skal udvikle os som mennesker, ville han vise dansens udvikling. Halvskaldet og med t-shirten stoppet godt ned i bukserne ligner det ikke ved første øjekast en danser i absolut verdensklasse – men man må sige, at han tager revance BIG TIME!

De første trin giver spredte bifald fra salen – men hele forestillingen ender med et publikum, der bare vil have mere af det samme. En viral YouTube-sensation var født.

Gense den herlige video her og få masser af inspiration til næste tur på dansegulvet

ET TILBAGEBLIK PÅ YOUTUBE I DE TIDLIGE DAGE

Evolution of Dance blev delt på YouTube i de gode gamle dage. Sitet var endnu ikke oversvømmet af reklamer og kommercielle videoer af enhver tænkelig slags. Det var en side, hvor man kunne dele videoer og intet andet end det.

Det siger sig selv, at man ikke var oppe imod konkurrence fra nær så mange andre videoer som i dag. Måske også af den grund blev Evolution of Dance til sådan en kæmpe seersucces.

Ser man videoen i dag, vil man nok synes den er lige lovlig uskarp i sin kvalitet – men selve indholdet holder stadig 100%. Der har været mange visninger i at være first mover YouTube. Når noget er blevet vist rigtig mange gange, vil det blive ved med at dukke op i folks feeds.

I dag er der intet nyt i at, der dukker en video op på Facebook eller andre sociale medier. Dengang i 00’erne var nyhedsværdien stadig til at tage at føle på, når vennerne flippede ud over en eller anden vildt sjov og interessant video. Nu gider man jo knapt nok trykke på den – for hvad skulle den indeholde som man ikke har set 100 gange før?

Evolution of Dance trækker dog stadig masser af opmærksomhed til sig. Folk griner af denne old school YouTube-sensation – også i 2020. Mange har prøvet at kopiere den – men ingen er hidtil lykkedes med at tiltrække et nært ligeså stort publikum. Judson har også forsøgt at lave både en The evolution of dance 2 og 3, men uden at nogle af dem er gået viralt.

Succesen har dog affødt at “the evolution of” er blevet noget alle skal prøve at lave. Den video der foreløbig har foreløbig har fået mest succes (efter The Evolution of Dance) er The evolution of Hip-Hop Dancing med Jimmy Fallon og Will Smith, der er ved at runde 50 millioner visninger. Se den her: