Fest på budget

Fest på budget

 

Fest på budget kan sagtens være vejen frem – læs med her!

Står du og skal holde en fest, men er pengene ikke til det helt store?

Det kræver ikke meget at skrabe en fest sammen. I de fleste tilfælde kan det gøres med at invitere et par venner eller familien. Ofte bringer de festen med sig …

Men vil du gerne gøre lidt ekstra ud af det, selvom du ved det måske ikke kan lade sig gøre i den situation du er i lige nu?

5 forslag til fest på budget

  • I stedet for de helt store invitationer, trykt med kalligrafi og guldfiligran, der egentlig bare er lidt for ekstra og gammeldags, kan man bruge internettet. Vi lever heldigvis i en tid, hvor man kan oprette en begivenhed på Facebook med et par enkelte klik. Det kan også personliggøres til en hvis grad, og man kan hurtigere finde ud af, om folk kommer, i stedet for at sidde og vente på at fætter Jens ringer og melder afbud.
  • For at spare lidt kan du lave et sammenskudsgilde. Alle skal komme med en ret. Det kan både være deres yndlingsret – eller du kan have et tema, eventuelt mexicansk? En fest på budget kan sagtens inkludere eksotiske madretter fra lande med helt andre traditioner end de danske.

Så skal du ikke stå i timevis i køkkenet eller bestille mad fra et sted, og det koster heller ikke alt for meget for dig. Derudover kan det give folk en følelse af tilfredshed, når de har noget at skulle have sagt ift. arrangementet af en fest – selv hvis det kun er ved at medbringe én ret.

En fest på budget er oplagt at holde som sammenskudsgilde.

Hvis et sammenskudsgilde ikke er noget for dig og dine gæster, men du stadig gerne vil lave maden selv, kan man eventuelt prøve sig som skralder. Selvfølgelig skal man holde sig til mad, som stadig kan spises – men der er mange penge at spare i at finde mad, der måske kun er én dag over sidste salgsdato. Det er både godt for din konto og for miljøet.

Læs også denne engelske guide til de bedste fester for få penge!

  • Alkohol eller andre drinks er et must for en fest på budget. For at spare kunne du tage en tur til grænsen og fylde op på lageret. Hvis grænsen er lidt for langt væk, som i at det kommer til at koste mere at komme til grænsen, end du sparer på drikkevarerne, kan du altid kigge i tilbudsaviserne. Du kan eventuelt bruge app’en eTilbudsavis, hvor samtlige butikkers tilbudsaviser kan findes. Den kan du også bruge til de bedste tilbud på mad, hvis skralder ikke er noget for dig.
  • Skal der lidt pynt til, men er serpentiner i store mængder måske lidt for meget? Vil du gerne være god mod miljøet, så gå ud i naturen og finde din pynt der. Blomster og grene kan snildt lægges på bordet og pifte midtpunktet af de fleste fester op. Om vinteren kan du bruge stedsegrønne planter som kristtjørn og gran. Når du så smider tingene ud, kan du komme dem i komposten og derigennem hjælpe nye planter med at gro.
  • Skal du have mange gæster på besøg, men står du og mangler tallerkener, bestik, duge og servietter? Gå dog i genbrugsen – hvad venter du på? Det er altid sjovt at se alle de ting man kan finde, og hvor billigt det er. Derudover kan det give bordet et unikt udseende, der kan give muligheder for samtaler, når intet af servicen matcher.

Det behøver ikke at være svært at sætte en fest på budget sammen. Især ikke når du har muligheder til at sætte udgifterne ned som forklaret. Det kan godt være, at det i nogle tilfælde virker lidt besværligt, men kommer du i gang i god tid, og er dine venner eller familie med på den, bliver det nemt en god oplevelse.

Resultatet af festen afhænger ikke af, hvor mange penge du har brugt på at arrangere den, men på, hvilke mennesker der er med. Der er ingen, der behøver at vide, hvor lidt du har brugt på festen, så længe de nyder at være der, og at være sammen med dig, kan du sagtens holde fest på budget.

Få mange flere festlige fornøjeligheder her på siden!