Festlige og humørfyldte bordkort til fødselsdag

Bordkort til fødselsdag er blot en af mange ting, der er med til at sætte festens rammer. Vi kender alle følelsen af at gå hen til det festdækkede bord for at finde vores plads. Til nogle fester er det ret spændende at se, hvor vi skal sidde og ikke mindst, hvem vi sidder ved siden af.

Derfor spiller bordkort til fødselsdag også en helt speciel rolle, fordi det ofte er det første gæsterne lægger mærke til i deres søgen efter deres eget navn.

Bordkort kan nemt blive kedelige og ensformige – for ofte består de bare af et stykke kraftigt papir, som er foldet på den ene eller anden led. Heldigvis er der mange nemme måder, som du kan lave festlige bordkort til fødselsdag på.

Tips til bordkort til fødselsdag

1 – Du kan få et anderledes men pynteligt bordkort til fødselsdag ved at lave en blomst af karton.

Du klipper blomstens hoved ud af et farvet stykke karton – fold det eventuelt på midten, så den bliver symmetrisk. Klip blomstens midtpunkt ud af et stykke gult pap og lim den i midten.

Du kan enten skrive gæstens navn i midten, eller du kan lave en stilk af piberensere og sætte på med nogle grønne ”blade” og skrive gæstens navn på bladene. Du kan også vælge at sætte et billede af gæsten i midten – eller ved alternativet med stilken, et billede af dig selv.

2 – En sten er en simpel, men rigtig flot måde at lave bordkort til fødselsdag på. Du fremstiller dem ganske enkelt ved at samle nogle sten, rense dem, og skrive navn på dem med en tusch, maling eller kalligrafi-pen. Perfekt til strandfesten i øvrigt. Så kan I også slå smut med dem bagefter.

3 – Lys hører sig jo til på et hvert festbord, så hvorfor ikke benytte dem til noget praktisk i samme ombæring, som eksempelvis bordkort til fødselsdag? Det gøres meget nemt ved at finde nogle fyrfadsstager, man kan skrive gæstens navn på. Du kan også vælge at bruge høje bloklys og skrive gæstens navn på selve lyset.

4 – Hvis du har lyst til at udforske din kunstneriske side, kan du male et lille maleri til hver gæst, og så skrive gæstens navn som signatur i nederste højre hjørne. Det gøres ved at købe et minilærred (cirka 5×5 cm) og så slippe din indre kunstner løs med diverse akrylfarver. Det er bestemt også en farverig og personlig måde at lave bordkort på.

Vi Unge laver DIY-bordkort

Skjult hjælp i bordkortene

Når du laver bordkort til fødselsdag, kan du overveje, om du vil skrive gæstens navn på begge sider. Det er som regel en god skik at gøre, hvis der er mange folk med, der ikke kender hinanden. Fødselsdage er jo ofte en blandet landhandel med kollegaer, venner og familie, og du kan hjælpe deres korttidshukommelse godt på vej ved at skrive navnet på begge sider.

Hvis dine bordkort  ikke er lavet på en måde, hvor navnet kan stå på begge sider, kan du som alternativ lave en lille bordoversigt over gæsterne, hvor du beskriver din relation til dem samt deres erhverv. På den måde får gæsterne også et naturligt udgangspunkt for samtaler i løbet af festen.

Billige bordkort

Hvis du ikke har tid, mod eller lyst til at designe dine bordkort selv, kan du naturligvis også købe dig frem. Du kan fx bare købe dem på nettet til en billig penge. Der er rigeligt at vælge imellem derude. Det kan både være traditionelt og noget, man ikke ser til hver fest.

Bordkort natur

Et naturtema pynter som regel på fødselsdagsbordet. Det er lige meget, om du holder fødselsdag forår, sommer, efterår eller vinter – naturen byder altid på pynt til dit bord. Dette kan du tænke ind, når du skal designe dine bordkort.

Hvad med en butterfly som bordkort?

Bordkort DIY

DIY – Do It Yourself – gør-det-selv-bølgen er kommet for at blive. Du kan imponere dine gæster, hvis du præsenterer dem for nogle bordkort, som de ikke lige havde set komme. Næste gang su selv bliver inviteret til fødselsdag, kan det være, at værten har ladet sig inspirere af dine bordkort til fødselsdag.

Nu er du blevet inspireret til at komme i gang med dine bordkort til fødselsdag.