Find Holger kostume - alt du skal vide lige her

Find Holger kostume – alt du skal vide lige her

 

De fleste ved hvordan et Find Holger kostume ser ud. Find Holger er en populær serie af børnebøger, der er tegnet af en englænder.

Bogen blev udgivet første gang i 1987 under navnet Where´s Wally, blev allerede samme år oversat til dansk, og hedder ‘Kan du finde Holger?’. Bogen er senere blevet udgivet i mere end 20 lande og på mere end 19 sprog.

De store billedbøger går ud på at finde hovedpersonen, i et stort virvar af mennesker, der i bogen er illustreret til en eller anden begivenhed. Det er en populær børnebog, der kan studeres i timevis, for netop at finde Holger, blandt de mange mennesker, hvoraf mange, ligesom Holger, er iklædt rød- og hvidstribet tøj.

Holger er ikke altid nem at finde! Et Find Holger kostume kan med sine opsigtvækkende røde og hvide striber derimod få dig til at skille dig ud, blandt de mange andre typiske kostumer man ser til udklædningfester.

Hvad består et Find Holger kostume af?

For at folk ikke skal være i tvivl om, hvem du prøver at ligne, er der nogle elementer i Find Holger kostumet, som du er nødt til at have styr på

#1 Tophuen

En lille hvid og rød tophue alá Lille Per’s fra Far til fire filmene, er Holgers hovedbeklædning. Huen sidder skævt på hovedet; Lidt længere nede i højre side end venstre. Han har altid denne lille tophue på, så et find Holger kostume ville ikke være det samme uden den.

#2 Rød- og hvidstribet bluse

Røde og hvide brede striber karakteriserer Holgers bluse, der er langærmet og sidder tæt på Holgers spinkle krop.

#3 Blå bukser

Holger har smølfe-blå, tætsiddende bukser på, uden for mange detaljer. Bukserne kan alternativ være et par enkle, lyse denimbukser.

#4 Brillen

Holgers brille er en helt enkel kraftig, rund, sort hornbrille.

#5 Stokken

Er også en vigtig for Holgers kostumet. Holger har altid stokken med sig på sin rejse, og er derudover også set med en let rygsæk.

#6 Håret

Holgers hår er mørkebrunt, og stikker ud under huen. Man kan nok få en paryk, der matcher, hvis ikke du er beriget med samme hårpragt fra naturens side. Alternativt kan du vælge helt at gemme din egen hårpragt i den lille tophue, Holger har på hovedet.

Sådan er karakteren Holger

Rollen som Holger, er den lidt nørdede tilbageholdne opdagelsesrejsende, der leder efter eventyr og ofte taber sine ting undervejs, eller selv bliver væk i folkemængden. Han er en karakter, vi sikkert godt kender fra vores egen omgangskreds, og det kan det være en stor inspiration, når du skal leve dig ind i rollen som Holger.

Hvor køber du Find Holger kostume?

Der er masser af muligheder for at købe et komplet Find Holger kostume på nettet, bland andet har temashop.dk rigtig gode bud på prisvenlige kostumer til både børn og voksne.

Lav selv Find Holger kostume

Det meste af Holgers tøj, kan findes blandt helt almindeligt hverdagstøj. Brillerne er man nok nødt til at købe et sted, hvor de sælger udklædningstilbehør, med mindre man er virkelig kreativ med en håndfuld sorte piberensere.

Huen kan man selv hækle, se opskriften her og teknikken her:

Rigtig god fornøjelse