Findes Julemanden? Vi har det definitive svar her!

Findes Julemanden? Vi har det definitive svar her!

Der er vist ingen tvivl om, at i hjerterne på adskillige børn verden over findes Julemanden helt sikkert. Han er en hyggelig gammel mand, der er gavmild og opfylder børns ønsker.

De fleste voksne er dog vokset fra troen på at Julemanden findes. Vi er jo realistiske. Men spørgsmålet er, om vi faktisk er realistiske, eller om vi i virkeligheden er blevet for firkantede i vores syn på verden.

Så findes julemanden virkelig?

Der er mange matematiske og fysiske argumenter, der “beviser” at det ikke er sandt at Julemanden findes. Julemanden må jo have nogle helt særlige evner udover det sædvanlige, hvis han skal kunne udføre sit arbejde.

Hvert år cirkulerer de hårde facts videnskabelige facts om julemandens eksistens via e-mails, der lystigt rundsendes som om afsenderen selv har regnet det hele ud.

De gør det meget klart, at hvis julemanden nogensinde har eksisteret, så er han i hvert fald død nu. Her videreringes uden ansvar tallene fra den berygtede virale e-mail:

Facts, der afgør om julemanden findes

  • Hvis julemanden findes skal han besøge ca. 15% af verdens 2 milliarder børn. D.v.s. at han skal besøge ca. 108 millioner husstande.
  • P.g.a. Jordens forskellige tidszoner og rotation har julemanden 31 timer til at klare sit arbejde. Han skal altså besøge 967,7 husstande pr. sekund.
  • Hvis vi antager, at der er i gennemsnit er 1 km. mellem hver husstand julemanden skal besøge, vil det give en samlet rejse på ca. 100 millioner kilometer. Det vil altså sige, at julemandens slæde skal flyve ca. 1000 km. i sekundet eller 3000 gange lydens hastighed.
  • Hvis vi antager, at hvert barn får en gave på ca. 1 kg. Skal slæden medtage over 500.000 tons + julemandens vægt. Et rensdyr kan normalt trække max. 200 kg. Selv hvis Julemandens rensdyr kunne trække 10 gange så meget, kan opgaven ikke klares med 8-9 rensdyr, men hele 360.000 rensdyr. Dette vil sammen med gaverne bringe slædens vægt op på ca. 600.000 tons.
  • 600.000 tons som flyver med 1000 km. I sekundet skaber en enorm luftmodstand. Rensdyrene vil absorbere 14.300 trilliarder watt, hvilket vil brænde dem op øjeblikkeligt. Den samlede flok rensdyr vil være brændt op i løbet af 4,25 tusindedele af et sekund – altså når julemanden er nået til det femte hus.
  • De vil dog aldrig nå så langt, for det øjeblik julemandens slæde accelererer fra 0 til 1000 km/s på 1/1000 sekund, vil alle i slæden blive udsat for en kraft 17.500 gange stærkere end tyngdekraften. En sværvægts-julemand på 150 kg. Ville blive naglet til bagenden af slæden med en vægt svarende til ca. 3 millioner kg., hvilket øjeblikkeligt vil forvandle julemanden til splat.
  • Det lyder jo meget logisk, men måske er de hårde videnskabelige facts præget af vi menneskers manglende evne til at tænke ud af boksen. Se bare på de sidste 100 års udvikling. Mange af de ting vi kan i dag var utænkelige for 100 år siden. Hvad der var umuligt engang er blevet helt naturligt i dag.

Her får du lige lidt flere brugbare facts om julemanden!

Den innovative julemand

Så måske er julemanden bare lidt længere fremme i skoene – eller støvlerne rettere sagt. Måske er han lidt af en Einstein, der sammen med sine nisser udvikler højteknologisk udstyr, som gør det muligt for ham at rejse gennem dimensioner og ormehuller.

Julemanden kan jo tåle at hoppe ned i skorstene, hvor der er fyret op på fuld blus, så han må være lidt af en superhelt. Måske har julemanden et ion-skjold med ladede partikler, holdt sammen af et magnetfelt, omkring hele hans slæde.

Man bør også huske på, at der er mange meteorsværme i december måned. Selvom mange astrofysikere mener, at disse lys på himlen skyldes støvkorn der brager ind i atmosfæren og brænder op, er det værd at overveje om det i virkeligheden er julemanden der farer ind og ud af ormehuller på hans humanistiske verdensfærd.

Det lyder fuldstændig som science fiction, men det gjorde det også da man omkring 1900-tallet påstod, at man kunne bygge en maskine, der kunne flyve.

Det er ikke sikkert vi nogensinde finder ud af om julemanden findes, men måske er det heller ikke så vigtigt. Fortællinger om julemanden, flyvende rensdyr og nisser er den magi, der er med til at få juleglæden frem. Og børnene elsker det.

Så mens vi voksne vrider vores hoveder med hvad der er muligt og umuligt finder børnene glæde i det naturlige svar på det umiddelbare spørgsmål:

Findes Julemanden?
Selvfølgelig gør han det!

Læs meget mere om den søde juletid her på siden!