Tillykke med fødselsdagen - Den ultimative fødselsdagshilsen

Tillykke med fødselsdagen – Den ultimative fødselsdagshilsen

Er du træt af at sende de samme kedelige fødselsdagshilsener hvert evig eneste år? Har du lyst til at sige “tillykke med fødselsdagen” til dine nærmeste på en sjov og anderledes måde?

Her i artiklen finder du inspiration til fødselsdagshilsener, der med garanti vil slå benene væk under modtageren. Læs guiden til den definitive fødselsdagshilsen lige her.

Hvad gør en fødselsdagshilsen god?

Når man skal sende den ultimative hilsen, er der 2 ting, der er altafgørende:

 1. Din hilsen skal være personlig

Vil man sige “tillykke med fødselsdagen” på den absolut bedste måde, er det vigtigt, at hilsenen er personligt rettet mod fødselaren.

Det nytter ikke noget at sende en smuk buket roser til din kæreste, hvis han eller hun er allergisk overfor blomster. Din mor synes ikke, at det er fedt at modtage en videohilsen, hvis hun hverken ejer en smartphone eller en computer og derfor ikke kan se filmen.

Vær opmærksom, og tilpas altid fødselsdagshilsnen til modtagerens interesser, humor og andre gældende omstændigheder. Dine venner, familie og kæreste vil uden tvivl blive glade for, at du har taget dig tid til at skabe en hilsen præcis til dem.

 1. Din hilsen skal være overraskende

Skal dit “tillykke med fødselsdagen” skille sig ud fra alle andre hilsener, er det en god idé at forberede en overraskelse til den du holder af.

Det kan være et uventet tidspunkt, et nyt og spændende sted eller en anderledes måde at sige tillykke på – bare hilsenen indeholder et element af overraskelse.

Tillykke med fødselsdagen – Den definitive guide

Med disse to råd i baghovedet, er du klar til at læse den ultimative guide til fødselsdagshilsener. Vejledningen er opdelt i 5 afsnit:

 1. Fødselsdagshilsen til kæresten
 2. Fødselsdagshilsen til ven eller veninde
 3. Fødselsdagshilsen til mor eller far
 4. Fødselsdagshilsen til bror eller søster
 5. Fødselsdagshilsen til en bekendt

På den måde kan du nemt og hurtigt finde lige præcis det, du skal bruge. Hilsenerne vil med garanti gøre den store dag helt speciel.

Fødselsdagshilsen til kæresten

En fødselsdagshilsen til din udkårne skal gerne være romantisk og særlig. Du ønsker at gøre noget anderledes, der vil slå benene væk under ham eller hende og gøre dagen til noget ud over det sædvanlige.

Med disse ideer til fødselsdagshilsener, kommer din kæreste til at føle sig helt speciel på sin store dag.

Skjulte sedler og beskeder

Vil du overraske din kæreste på en virkelig sød og særlig måde, kan det være en god idé at skrive nogle små sedler og gemme dem steder, hvor han eller hun kan finde dem i løbet af dagen.

Der kan for eksempel stå:

 • Tillykke med fødselsdagen!
 • Jeg elsker dig!
 • Hav en god dag!
 • Du ser dejlig ud
 • Jeg glæder mig til at se dig i aften

Læg en seddel i jakkelommen, en i tasken, en på computertastaturet – eller andre steder, som du selv finder på. Skriv en sød email og put et lille brev i postkassen.

Lad din kæreste vide, at du tænker på ham eller hende, og at du glæder dig til at I skal fejre den store dag sammen.

Fyrværkeri – Den mest storslåede fødselsdagshilsen nogensinde!

Vil du sige “tillykke med fødselsdagen” med manér? Så er en omgang fødselsdagsfyrværkeri lige sagen.

Til denne fødselsdagshilsen kan det være en god idé at alliere sig med en ven eller veninde, som kan forberede og tænde fyrværkeriet på et aftalt tidspunkt.

Ifør jer varmt tøj, tag din kæreste i hånden og stil jer klar udenfor i mørket. Når de smukke farver og lysglimt fra fyrværkerishowet pludselig pryder nattehimlen, vil du med garanti se din kæreste tabe underkæben.

Selvom det måske bliver en anelse mindre end showet i denne video, vil din kæreste helt sikkert elske det:

Få et fly til at flyve forbi med et banner

En anden idé til en storslået fødselsdagshilsen kunne være at få et fly til at flyve forbi med et banner!

Pak en picnickurv og sæt jer ned på stranden, hvis der er godt vejr, eller bestil bord på jeres yndlings restaurant. Vær sikker på, at I kan sidde og kigge ud på himlen.

Når din kæreste får øje på banneret med “tillykke med fødselsdagen!” skrevet med store bogstaver, bliver det med garanti en fødselsdag til historiebøgerne.

Book en bannerflyvning lige her.

Se et eksempel på et sødt flybanner i denne video:

Send en buket blomster

Blomster som fødselsdagshilsen er en god gammeldags klassiker

Få en stor, smuk blomsterbuket leveret til din kærestes hoveddør, på kontoret eller et andet sted, hvor han eller hun ikke forventer at modtage noget fra dig.

Interfloras hjemmeside kan du vælge en buket, og få den bragt ud. Du kan også tilføje et fødselsdagskort med en lille hilsen, hvis du har lyst.

Når du overrasker din søde kæreste med en helt speciel fødselsdagshilsen, skal der selvfølgelig være en rigtig god gave.

Du kan finde inspiration til gaven til kæresten i artiklen her på siden.

Tillykke med fødselsdagen til ven eller veninde

Skal du sige “tilykke med fødselsdagen” til en god ven eller veninde, må det gerne være sjovt og personligt. I kender hinanden supergodt, og du ved lige præcis, hvad han eller hun er vild med at lave og vil blive glad for.

Fødselsdagshilsnerne nedenfor er sjove og anderledes – din ven eller veninde bliver med garanti overrasket.

Forbered et surpriseparty

Der findes ikke nogen mere overraskende fødselsdagshilsen end et surpriseparty!

Inviter alle de mennesker, der er vigtige for din ven eller veninde og hold et brag af en fest. Husk at købe rigeligt med snacks, drikkevarer og natmad, så I ikke løber tør undervejs. Pynt op til festen i god tid – eventuelt med et bestemt tema, hvis din ven eller veninde har en særlig interesse.

Sørg for at få din ven eller veninde til at tro, at I skal noget helt andet, så han eller hun bliver virkelig overrasket. Giv ham eller hende bind for øjnene, kør hen til festen og tag bindet af. Din ven eller veninde vil med garanti være helt rundt på gulvet – men samtidig utrolig glad!

Skal dit surpriseparty være helt uventet, kan du holde det i en anden måned end den, hvor din ven eller veninde faktisk har fødselsdag.

Er det en festglad person, du skal fejre, er det den ultimative måde at ønske ham eller hende tillykke med fødselsdagen!

Se et eksempel på et surpriseparty i denne video:

Få lavet en personlig t-shirt

En virkelig sjov og anderledes fødselsdagshilsen kan være at designe en personlig fødselsdagstrøje og give den til din ven eller veninde på fødseldagsmorgenen.

På t-shirtens forside kan der være et billede af ham eller hende, og bag på kan der stå noget lignende: “Jeg har fødselsdag i dag!”, “i dag er det X år siden, jeg blev født!” eller noget helt tredje, som du selv finder på.

Overtal din ven eller veninde til at beholde t-shirten på hele dagen, så alle husker at lykønske ham eller hende. Det vil helt sikkert blive en sjov og mindeværdig fødselsdag!

Har du lyst til at designe en personlig fødselsdagstrøje, kan det gøres på denne hjemmeside.

Skriv en sang eller et digt

Hvis du er dygtig til ord og rim, er det måske en idé at ønske tillykke med fødselsdagen med en sang eller et digt.

Gør det rigtig personligt ved at flette sjove historier om jeres fælles minder ind i sangen eller digtet. Nævn desuden nogle af din vens eller venindes interesser og særlige kendetegn.

Sangen eller digtet kan optages og sendes til ham eller hende, postes på Facebook-væggen eller synges eller læses op til et fødselsdagsarrangement.

Slip din kreative side løs og se din ven eller veninde smile stort over din personlige fødselsdagshilsen!

Har du brug for lidt hjælp til at komme i gang, kan du læse en guide til at skrive en god fødselsdagssang her på siden.

Lav en samlet videohilsen fra alle dem, som din ven eller veninde holder af

En hilsen, som din ven eller veninde helt sikker vil sætte pris på, er en samlet fødselsdagshilsen fra alle dem, som han eller hun holder allermest af!

Tag på besøg hos venner og familie, og optag videoer af dem, hvor de siger “tillykke med fødselsdagen”. Bor de langt væk, eller har du ikke tid til at besøge dem alle, kan du få nogle af dem til selv at optage en hilsen og sende den til dig.

Når du har samlet alle videoerne, klippes de sammen til én lang video, som du kan vise på storskærm til en fødselsdagsfest eller sende til din ven eller veninde.

Han eller hun vil uden tvivl føle sig elsket og blive både glad og overrasket!

Fødselsdagshilsen til mor eller far

En fødselsdagshilsen til din far eller mor skal være personlig og vise, hvor meget du holder af ham eller hende.

Gør dagen til noget helt specielt med disse søde måder at sige “tillykke med fødselsdagen” på.

Book en sanger eller et band

En virkelig god og anderledes måde at sige “tillykke med fødselsdagen” på er ved at booke en sanger eller et band til at synge fødselsdagssang.

Er du mor eller far musikinteresseret eller vild med en bestemt musikgenre, kan du sørge for at booke en sanger eller et band, der spiller den slags musik, som han eller hun holder af. Book sangeren eller bandet i et par timer, så i kan nyde dejlig musik under fødselsdagsmiddagen – eller hvor i end befinder jer – efter fødselsdagssangen er sunget.

Det er en fødselsdagshilsen, som fødselaren sjældent vil glemme!

denne hjemmeside kan du booke en sanger, der passer præcis til den musikgenre, som din mor eller far allerbedst kan lide.

Lav en personlig plakat

En personlig plakat er en måde, hvorpå du kan ønske din mor eller far tillykke med dagen, samtidig med at du kan få sagt nogle af de ting, som du er taknemlig for ved jeres forhold.

Du kan selv købe et stykke stort karton og skrive: “Tillykke med fødselsdagen, Far!” eller “tillykke med fødselsdagen, Mor!” foroven. Derefter kan du fylde papiret ud med søde sætninger som: “Tak fordi du altid er der for mig,” eller “du er den bedste”.

Har du ikke selv lyst til at lave plakaten i hånden, kan man designe en plakat med personlige citater på denne hjemmeside.

Vil du helst ikke selv skulle finde på citaterne, kan man købe en færdiglavet fødselsdagsplakat her.

Din far eller mor vil helt sikkert bliver rørt over den personlige fødselsdagshilsen.

Et uventet besøg

Bor du ikke længere hjemme hos dine forældre, og har den ene af dem fødselsdag, vil han eller hun helt sikkert blive glad for et uventet fødselsdagsbesøg.

Tag lidt snacks og dit gode fødselsdagshumør med og overrask din mor eller far ved at komme forbi uden at give besked inden besøget.

Der findes ikke nogen bedre måde at sige “tillykke med fødselsdagen” på, end med et kram – specielt når fødselaren ikke forventer, at man kommer forbi!

Lav en sjov kalender

En anden idé til en rigtig god fødselsdagshilsen til en af dine forældre kunne være at designe din egen sjove kalender.

Har du billeder af fødselaren fra barndommen og ungdommen, er det rigtig sjovt at inkludere dem som billeder i kalenderen, så han eller hun bliver ældre og ældre for hver af kalenderens 12 måneder. Det sidste billede kan eventuelt være et nyere billede af dig og din far eller mor sammen.

En rigtig sjov måde at sige “tillykke med fødselsdagen” på, der vil bringe glæde hele året!

Er du ikke så vild med kreative projekter, kan du få en personlig fotokalender leveret lige til døren via denne hjemmeside.

Fødselsdagshilsen til bror eller søster

Du og dine søskende har højst sandsynligt fejret langt de fleste af jeres fødselsdage sammen. Måske er der brug for lidt fornyelse, når det kommer til fødselsdagshilsen.

Sig “tillykke med fødselsdagen” på en ny og anderledes måde med disse gode idéer.

Få lavet en kage med et billede af din bror eller søster på

Skal du sende en virkelig sjov og anderledes fødselsdagshilsen, kan en fotokage være en mulighed.

Har man mod på det, kan kagen laves derhjemme.

Se eksempelvis denne guide til at lave en fotokage:

Få kagen leveret til din søster eller brors arbejdsplads eller tag den med til fødselsdagsfest som en overraskelse.

Det vil med garanti være årest mest specielle fødselsdagshilsen!

Hvis du ikke selv er vild med at bage, kan du heldigvis få andre til at bage fotokagen for dig. Eksempelvis tilbyder denne hjemmeside både bagning og dekoration af personlige kager.

Lav en billedbog

Du og din søster eller bror har helt sikkert masser af dejlige minder sammen – så hvorfor ikke samle dem i en billedbog for at sige tillykke?

Led i alle gemmerne for at finde de bedste barndoms- og ungdomsbilleder frem og saml dem i en scrapbog. På den måde kan i huske alle de sjove år, I har haft sammen.

Skriv eventuelt lidt tekst til billederne om, hvornår og hvor de er taget samt lidt søde fødselsdagshilsener rundt omkring i bogen.

Har du ikke lyst til selv at klippe og klistre, kan du få lavet en fotobog på denne hjemmeside.

Forbered en lille skattejagt

Denne fødselsdagshilsen kræver lidt ekstra forberedelse, men den vil helt sikkert gøre fødselsdagen uforglemmelig og være det hele værd!

Nogle dage i forvejen lægger du spor rundt omkring i din søster eller brors lejlighed, eller gemmer nogle rundt omkring i nærområdet. På dagen sender du ham eller hende en besked, hvor der står: “Tillykke med fødselsdagen! Du finder det første spor i skattejagten ved …”

Jagten er sat ind! Nu bliver fødselaren – ved hjælp af dine spor – ført rundt i lejligheden eller området deromkring. Han eller hun ender til sidst med at finde en fødselsdagsgave eller dig, der står klar med morgenmad, eller hvad du end finder på.

Det er en både sjov, overraskende og anderledes fødselsdagshilsen.

Overraskelse med bind for øjnene

Alle elsker overraskelser og med bind for øjnene, er det bare endnu mere spændende!

Forbered en virkelig sød eller sjov fødselsdagsoverraskelse. Det kan være en lækker middag, en skør aktivitet, en ven, som din søster eller bror ikke har set i lang tid, eller noget helt fjerde.

Giv ham eller hende bind for øjnene, og før dem hen til det sted, hvor overraskelsen befinder sig. Fjern bindet og se din bror eller søster smile fra det ene øre til det andet, når han eller hun opdager, hvad overraskelsene er.

Det bliver helt sikkert en mindværdig dag!

Tillykke med fødselsdagen til en bekendt

At sige “tillykke med fødselsdagen” til en, du ikke kender så godt, kan være utrolig svært. Hvordan undgår man det upersonlige “stort tillykke med dagen” på Facebook-væggen, uden at fødselsdagshilsnen bliver for meget?

Måske håber du, at I kan blive venner på sigt, eller måske har I mistet kontakten til hinanden. Uanset hvad kan du i listen herunder finde idéer til hilsener, der er lidt udover det sædvanlige – selvom jeres forhold ikke er tæt.

Send en sjov Youtube-video

Skal fødselsdagshilsenen være lidt mere end bare en besked via sociale medier, kan et link til en video være en god idé. Personen vil helt sikkert sætte pris på din ekstra indsats og samtidig få sig et godt grin.

Det kunne eksempelvis være denne video, hvor tre aber synger “Happy Birthday”:

Et andet eksempel kunne være denne Youtube-video, hvor en hund pumper en fødselsdagskage op:

Lav en personlig videohilsen

Vil du overraske en bekendt, kan du tage dig tid til at optage en videohilsen.

Videoen behøver ikke at være lang. En lykønskning og eventuelt en enkelt anekdote om en sjov oplevelse, I har haft sammen, er alt, der behøves.

Hvis i endnu ikke har nogen fælles minder, kan du fortælle, hvad du håber, I kommer til at opleve sammen i fremtiden.

Husk at iføre dig dit allerstørste fødselsdagsmil!

En personlig videohilsen vil helt sikkert gøre indtryk og blive husket.

Ring i stedet for at skrive en besked

I Danmark anno 2020 er det efterhånden en sjældenhed, at folk ringer fremfor at skrive.

Har du telefonnummeret på din bekendte, så tag mod til dig og ring og sig tillykke med fødselsdagen. Hvem ved, måske får I en lang og hyggelig samtale ud af det?

Uanset hvad er det sikkert, at din bekendte bliver positivt overrasket over dit opkald.

Rediger et billede af din bekendte

Har du tid, og er du lidt kreativ, kan du finde et billede af din bekendte og redigere det på en sjov måde.

Er i barndomsvenner, kan det for eksempel være et billede af jer to sammen som børn. Ellers kan du finde et billede på sociale medier, som du kan bruge.

Giv din bekendte hat og briller på, sæt en masse flag ind eller gør næse og ører kæmpestore – kun fantasien sætter grænser!

Lad din bekendte vide, at du har gjort dig umage med en helt særlig fødselsdagshilsen præcis til ham eller hende. Det bringer smilet frem hos enhver fødselar!

Nu har du forhåbentlig fået en masse nye idéer til, hvordan du kan sige “tillykke med fødselsdagen” på nye og anderledes måder og dermed glæde dine nærmeste.

Dine fremtidige fødselsdagshilsener vil helt sikkert sprede smil og give en masse gode minder.

Held og lykke!