Gin og Tonic opskrift – byd på en gammel klassiker

Gin og Tonic opskrift – byd på en gammel klassiker

Gin og tonic opskrift. En Gin og Tonic er og bliver et sikkert hit at servere ved nærmest enhver lejlighed. Blandingen er karakteristisk og velsmagende.

Lær hvordan du blander den helt rigtigt. Denne Gin og Tonic opskrift vil friske op til din næste fest.

Bland en Gin og Tonic dine gæster vil sætte pris på

En Gin og Tonic er på ingen måde verdens mest indviklede drink at blande. Den kalder derfor på, at du lærer at blande og servere den på den mest elegante måde.

Find nogle glas frem, som du synes særligt godt om. Prøv dig også frem for at finde en gin af ekstra god kvalitet. Selv London Dry Gin fås i mange forskellige udgaver – så det er bare med at udforske markedet.

Velkomstdrinks kommer i mange udgaver – du kan sagtens servere en række Gin og Tonics, når dine gæster træder ind ad døren ved næste festlige lejlighed.

Gin og Tonic opskrift – det skal du bruge

En Gin og Tonic består i al sin enkelthed af gin, tonic, is og lime eller citron. Du skal derfor ikke på jagt med den helt store indkøbsliste under armen. Hold dig til varer af god kvalitet for at ramme det bedste resultat.

Ingredienser (til 1 person):

  • 5 cl gin
  • 10 cl tonicvand
  • En skive lime eller citron
  • Is

Sådan gør du:

  • Start med at fylde is i glasset.
  • Klem saften fra en skive lime eller citron i.
  • Kør frugtsaft rundt langs glassets kant, så man straks får en syrlig smag.
  • Tilsæt gin og tonicvand og rør roligt rundt.
  • Put en skive citron eller lime i.
  • Servér og nyd med måde.

Se en video af den simple proces her:

Måder at variere din Gin og Tonic på

På en sommerdag er det et hit med iskolde drinks. Et godt tip i den retning er at køle glassene ned i fryseren. Pas dog på med at glemme dem dernede!

Nogle mener, at du kan bestemme dig for at bruge enten lime- eller citrusfrugt ved at tage et kig på din gin. Har du at gøre med en mild gin, så passer en lime bedst. Er din gin derimod stærk og kraftig, passer citronen bedre ind.

Pas på, når du tilføjer tonic til drinken. Hold glasset på skrå, så du ikke dræber de læskende bobler. Det er tit de små ting, der sætter prikken over i’et, når det kommer til anretning og servering af drinks.

Der findes ikke nogen regler for, hvilke glas en Gin og Tonic skal serveres i. Når man bestiller den en glad aften i byen, får man den som regel i et lavt og kraftigt glas. Der er dog intet i vejen for at servere den i vin- eller cocktailglas, hvis du synes det egner sig bedre.

Og husk så på, at det er tilladt at eksperimentere med blandingsforholdet. Det kan være, en stærkere blanding egner sig bedre ved nogle lejligheder. Smag og behag.

Nu kan du forkæle dine gæster ved hjælp af denne Gin og Tonic opskrift.