Udendørs og indendørs Halloween pynt - uhyggeligt er det

Udendørs og indendørs Halloween pynt – uhyggeligt er det

Efteråret er, med al sin kulde, regn og rusk, ikke nogen særlig festlig årstid i sig selv.

Men så er det godt, at den amerikanske Halloween tradition har vundet indpas i de danske hjem, med alt hvad den indebærer af Halloween pynt, gakkede og farverige indslag – kulørte lamper, orange, udskårne græskar med lys, spøgelseshuse og monstre i alle afskygninger.

Og så selvfølgelig den morsomme tradition med at klæde sig ud og gå på ”trick or treat”-togt i nabolaget – ikke ulig den klassiske danske fastelavnstradition.

Halloween pynt i mange afskygninger

Det er ikke kun huset og haven, der skal pyntes op. Halloween er en fejring af de døde – såvel som de levende – og derfor er det ikke unormalt at klæde sig ud som spøgelser eller karakterer fra klassiske skrækfilm. For eksempel Frankensteins Monster, Grev Dracula eller Morticia fra Familien Adams.

Festlig Halloween pynt i haven

Hvis haven skal udstråle ægte Halloween stemning, er pyntegræskar et must. De søde små græskar fås i et væld af farver og faconer, og er med at at understrege alle efterårets farvenuancer.

Derudover er det fast Halloween tradition med store, udskårne græskar med lys i. Har du ikke mod på selv at skære græskar, kan disse købes færdigudskårne. Du kan endog få dem i plastik eller keramik, så de kan genbruges år efter år.

Vil du pynte ekstra flot op, kan du hænge kulørte rislamper i træerne, og eventuelt drapere falsk spindelsvæv over de nøgne grene, hvis løvfaldet allerede har indfundet sig.

Uhyggelige figurer er også et hit som Halloween pynt – især hvis du har en stor have med en lang havegang til hoveddøren, hvor der kan blive rigtig mørkt.

Flotte og stemningsfulde indendørs dekorationer til Halloween

Skal du holde Halloween temafest for børn og barnlige sjæle, er der nok af pynt og dekorationer at vælge imellem. Meget af det kan du endda selv lave – og dine børn kan deltage i løjerne, når der skal klippes og klistres!

Du kan for eksempel lave en uro (også kaldet en mobile) med spøgelser, flagermus og edderkopper, klippet ud i pap eller karton. Du skal blot bruge karton, saks og lim samt snore og tynde bambuspinde – og en god fantasi!

Edderkopper er også altid et hit – uanset om du vælger at lave dem selv ud af pap og piberensere, eller om du køber de færdige, små plastikedderkopper. Vær dog opmærksom på, om en eller flere af dine gæster lider af araknofobi – alvorlig angst for edderkopper.

En Halloween fest skal helst være en sjov, og ikke en alt for ubehagelig oplevelse. Tænk over det, når du laver Halloween pynt.

Ballonspøgelser, dødningehoveder og afrevne lemmer

Du skal selvfølgelig også helst tage hensyn til gæsternes alder. Afrevne lemmer, blod og indvolde kan godt virke for voldsomt på små børn – så denne type pynt bør du reservere til voksenfesten. Det samme gælder skeletter, dødningehoveder og meget uhyggelige zombies.

Til børnefesten kan du med fordel holde dig i den lette ende af dekorationsspektret, med for eksempel sjove spøgelsesdukker – fremstillet af balloner og fyldt med helium, så de svæver frit i rummet. Flotte græskarlamper, og søde edderkopper med venlige øjne vil også pynte. Rigtig god fornøjelse med din Halloween fest!

Find selv på flere muligheder for Halloween pynt – nu har vi sat dig i gang. Hvis du kan bruge flere festlige forslag, så hold øje med vores blog her på siden – der er lidt for enhver smag.