Hitler tale – Sådan forførte Adolf Hitler masserne

Hitler tale – Sådan forførte Adolf Hitler masserne

 

En af de vigtigste grunde til, at Hitler kom til magten i Tyskland, var hans evner til at tryllebinde masserne med sine retoriske evner. En Hitler tale spillede på alle de rette virkemidler – både mht. indhold og udførelse. Læs om at skrive en god tale her.

Intet kunne overbevise folket som en Hitler tale

Igennem tiderne har berømte ledere og diktatorer brugt lange taler til at få deres budskab frem og magten på deres side. En tale fra Adolf Hitler er et af de bedste eksempler. Den skingre stemme og aggressive retorik kombineret med et karakteristisk udseende og kropssprog – så var kimen lagt til nazisternes overtagelse i 30’ernes Tyskland.

Hitler spillede på befolkningens mistro til fremmede – især jøder – i en økonomisk trængt tid.

En Hitler tale er et studie i masseforførelse. Der er ingen bløde punkter her. Adolf Hitler ville vise sig frem som en stærk leder uden svagheder og vaklen i troen.

Dyk ned i uddrag fra flere Hitler taler her med engelske undertekster:

Propaganda og karismatisk tale

En Hitler tale appellerede til arbejder- og middelklassen. Nederlaget i 1. verdenskrig og den efterfølgende ydmygelse af Tyskland sved stadig i store dele af befolkningen. Hævntørst kombineret med et slet skjult fremmedhad og kommunistforskrækkelse førte til 2. verdenskrigs begyndelse i 1939.

Hitler tvivlede aldrig et øjeblik på det rigtige i sin sag. Han fortsatte med at mobilisere tusindvis af unge tyske mænd til kamp indtil Tysklands endelige nederlag i 1945.

Her holder Adolf Hitler tale i Essen foran Krupp-fabrikens arbejdere

Hitler forførte ungdommen

En af nazismens langsigtede strategier var at få ungdommen på sin side. Det resulterede i masser af lejre for ned til helt små børn, hvor man blev indført i nazismens idealer og overlegenhed.

Her ses en tale dedikeret til Tysklands ungdom:

Selvom Hitler fik stort udbytte ud af sine evner på talerstolen, er det nok ikke ham, du skal tage alt for meget ved lære af, hvis du skal holde tale til et bryllup.

Du kan læse mere om at holde en forrygende tale her.