Masser af ideer til skattejagt

Masser af ideer til skattejagt

 

Ideer til børn i alle aldre

Har du snart en søn eller datter, som skal holde børnefødselsdag for børnehaven, klassen eller måske fritidsklubben? Hvis ja, så find super gode ideer til skattejagt her. Du kan finde ideer til både drenge og piger i alle aldre!

Vildt gode ideer til piger

De fleste piger kan godt lide prinsesser, bamser, dukker, heste, lyserøde og lilla farver samt kreativitet med perler og farver.

3 – 6 år – Krea skattejagten

Rigtig mange piger i alderen 3 – 6 år, kan lide at sidde stille og fordybe sig med at rede dukkernes hår, dække op til te selskab for bamserne, lave lange perlehalskæder og tegne/klippe/klistre farverige kreationer!

Derfor skal du lave en lyserød skattejagt, hvor posterne kunne være, at tegne en flot skattekiste, lave et perlearmbånd og klippe lyserøde guld mønter. Derudover putte neglelak på neglene, lave striber i håret og putte fin læbestift på.

7 – 11 år – Talentshow

De lidt større piger på 7 til 10 år kan også rigtigt godt neglelak, læbestift og striber i håret. Derudover, er de vilde med påklædningsdukker, glimmer, you tube musik og så er det starten på idol dyrkelse, for eksempel X-Faktor og talentshows.

Forslag til en sjov skattejagt kunne være et talentshow, hvor 2-3 hold dystede mod hinanden. Vinderne får en statuette med lækre slikposer, og nr. 2 og 3 får “bare” slikposer.

Forslag til de seje drenge

I enhver dreng er der gemt en kriger, jæger og superhelt. De kan god til at tumle, fægte med sværd, snitte pinde og rode i jorden efter “et eller andet”, som de lige kan bruge. De fleste drenge elsker også at bygge med lego, køre med store maskiner og fjernstyrede biler.

3 – 6 år – Opdagelsesjagten

Drenge i den alder skal have flyverdragten på, og ud i naturen. De skal ud og lede efter spor og se, om de kan finde en skat med slik!

Skattejagten skal styres af en voksen, hvor de sammen skal finde spor, som peger i retningen af et nyt spor osv og til sidst finder de skatten. Lad drengene vende sten, og lad dem kigge nede på jorden og oppe i træerne.

Sporene skal altså både findes på jorden og oppe i træerne. Et spor kunne være lakridssnøre i et træ, hvor en pil pegede i en ny retning.

6 – 11 år – Workshop

En sjov skattejagt for 6- til 11-årige drenge skal bære præg af konkurrence, lidt teknik og logisk tænkning.

Skattejagten kunne bygges op, som en form for workshop. Der kan være 5 forskellige opgave stationer, som skal løses i hold.

Opgaverne kan for eksempel være kaste/løbe konkurrence, bygge en bestemt lego figur, udregne en matematisk gåde, snitte en snobrødspind, tegne en superhelt med særlige evner.

Ideer til skattejagt – Opsamling

En skattejagt behøver ikke være en traditionel jagt med sørøvere, nedgravede skattekister og hemmelige poster rundt omkring i området.

En pige på 3-6 år vil lige så gerne have en sjov leg med pige ting og kreative udfordringer. Du kan få finde en god skattejagt til kreative piger her: Skattejagt – kun for piger. Den lidt ældre pige vil elske et talentshow som en form for skattejagt.

De gæve knægte på 3-6 år vil elske at gå på opdagelse i naturen, og fantasere om, hvor den store skat befinder sig. De lidt ældre drenge vil gerne have lidt mere udfordring, hvorfor en workshop er alletiders ide til en skattejagt.

Du kan også overveje, at lave en superhelte skattejagt med forhindringsbane. Lige præcis den ide kan du læse om her: Superhelte skattejagt for drenge.

Det er altså bare med at lægge sig i selen for at få arrangeret den helt perfekte skattejagt. Vi håber, disse ideer til skattejagt fik sat gang i de små grå deroppe i hovedet!

Få mange flere aktiviteter til børn ved at klikke her!