Sådan laver du en billig indbydelse til fødselsdag

Sådan laver du en billig indbydelse til fødselsdag

 

En indbydelse til fødselsdag fortæller noget om hvad gæsten kan forvente. Det kan være et stort emne for børn, men også mange voksne værdsætter at få en invitation, der er lidt ud over det sædvanlige. Og noget der er lidt ud over det sædvanlige kan være en hjemmelavet indbydelse til fødselsdag.

Her på siden er der skrevet om emnet invitation til fødselsdag og kommet med forslag til, hvilket tema man kan udrette for sin fødselsdag – både til børn og voksne. Det behøver derfor ikke at koste noget at få en god ide og lave sin indbydelse selv!

Lav en indbydelse til børnefødselsdag

Alle børn elsker fødselsdage, og alt hvad der er forbundet dermed. Som forældre gælder det om at gøre sig umage, og det er tit forbundet med store udgifter med hensyn til kage, udsmykning og indbydelsen.

Men man kan faktisk spare en del penge ved at være lidt kreativ og gøre tingene selv. Man kan lave udsmykningen selv, og kagen behøver ikke at være købt.

Ved at lave det hele selv, lægger man mere kærlighed i sagen, og der bliver lagt ekstra mærke til den slags ting.

Indbydelsen viser, hvad man kan forvente

Især invitationen kan være et stort tema for både børn og voksne. En indbydelse til en fødselsdag kan skabe stor glæde, hvis ellers den er god og kreativ!

Ofte viser en indbydelse, hvad man kan forvente om den fødselsdag, man skal til. Som vært er det derfor vigtigt at vise, at det kommer til at blive sjovt, men samtidig skal man give al den information, som den inviterede har brug for.

Derfor er et godt udseende og en kreativ og informativ tekst det vigtigste ved en indbydelse.

Tilpas indbydelsen til emnet

Især børn lægger mærke til farver og sjove elementer på invitationen. Der findes mange former og farver, og det er svært at beslutte, hvad der er det helt rigtige for en selv.

Tænk først over om der er et tema til fødselsdagen. Hvis det for eksempel kommer til at handle om prinser og prinsesser, er det oplagt at vælge noget med meget farve. Det andet spørgsmål er, om man gerne vil lave invitations-kort eller hellere et brev i form af en A4-side.

Når man har besluttet sig for, hvad det skal være, kan man gå i gang med alle de sjove ideer, man har.

Børn vil gerne være med

For børn er det altid sjovt at klippe og klistre og være aktivt med til at planlægge deres egen fødselsdag. Lad derfor børn være med til det. Man kan bruge alle mulige slags materialer. Der er ikke sat nogen grænser.

Det er altid godt at gøre sig tanker om tekstens indhold, før man begynder at skrive.

Teksten i indbydelsen

En god tekst er lige så vigtig som udseendet. Tekst kan, ligesom farver og motiver, tilpasses emnet. Mangler du inspiration til grafiske motiver kan du læse mere om dette i menuen til højre under emnet fødselsdag og clipart.

Det er dog vigtigt, at en tekst til en indbydelse til fødselsdag er kort og indeholder alle de informationer, man har brug for – adresse, dato, tidspunkt, navn og evt. udklædning eller specielle påklædningskrav.

For børn er det altid vigtigt at have et telefonnummer, og at vide hvornår festen slutter. Nu er det bare at gå i gang med din indbydelse til fødselsdag!

Du kan hente flere ideer på disse sider

Igen: Det er virkelig kun fantasien, der sætter grænser når du skal lave indbydelse til fødselsdag selv. Der er kommet masser af gode indbydelser ud af at lægge hovederne i blød rundt omkring.