Indslag til bryllup - sådan forbereder du nogle festlige bryllupsindslag

Indslag til bryllup – sådan forbereder du nogle festlige bryllupsindslag

 

Brudekjolen er valgt, lokalerne er bestilt, og menuen er fastsat. Her finder du nogle indslag til bryllup, der sætter prikken over i’et. Et par velvalgte festlige bryllupsindslag vil gøre det hele ekstra mindeværdigt.

Dit bryllup kan blive århundredets arrangement, hvis det planlægges helt rigtigt. Læs i denne artikel om indslag til bryllup, der både kan bruges af brudeparret – eller hvis man skal være gæst. Bryllupsindslag;for enhver smag.

Det klassiske indslag til bryllup – quiz

Gæsterne deles op i to hold med henholdsvis brudens venner/familie og gommens venner/familie. Fælles venner fordeles ligeligt på de to hold.

Hvis det er en stor fest med mange mennesker, kan man dele gæsterne op i mindre hold efter samme princip. Bruges dette indslag til bryllup undervejs i middagen, kan bordplanen eventuelt planlægges i forhold til dette, så der ikke skal rykkes for meget rundt.

Brudeparret laver på forhånd en række quizspørgsmål om sig selv, som gæsterne skal svare på. Gommens bekendte svarer på spørgsmål om bruden og brudens bekendte svarer på spørgsmål om gommen.

Spørgsmålene kan variere i sværhedsgrad og der kan eventuelt laves humoristiske svarmuligheder til alle eller bare nogle af spørgsmålene. Der kan også laves bonusspørgsmål, der indeholder fakta om både brud og gom. Dette er et bryllupsindslag, som vil involvere alle gæster.

Eksempler på spørgsmål (‘Bruden’ og ‘Gommen’ erstattes naturligvis med deres respektive navne):

 • Hvad hed den kanin, som Gommen havde som barn?
 • Hvad hed Brudens første kæreste?
 • Hvor mange kusiner har Gommen?
 • Hvornår blev Bruden student? Og fra hvilket gymnasium?
 • Hvad ville Gommen være, da han var lille?
 • Hvor mange lande har Bruden været i?
 • Hvad er Gommens dårligste vane?
 • Hvad er Brudens livret?
 • Hvad er Gommens største drøm?
 • Hvad er Brudens yndlingsserie?
 • Hvem er Gommens yndlingssanger eller yndlingsband?
 • Hvor mange kæledyr har Bruden haft i alt?
 • Hvad er Gommens pinligste øjeblik?
 • Hvad er Brudens favoritbilmærke?
 • Bonusspørgsmål: Hvilket år mødte Gommen og Bruden hinanden?
 • Bonusspørgsmål: Hvem af Gommen og Bruden er bedst til at lave mad?
 • Bonusspørgsmål: Hvor lang tid gik der, fra Gommen og Bruden havde mødt hinanden, til de blev forlovet?
 • Bonusspørgsmål: Hvem har bestemt farven på den brune sofa, som Gommen og Bruden har derhjemme?
 • Bonusspørgsmål: Hvem af Gommen og Bruden er den mest tålmodige?

Holdene skiftes til at svare på spørgsmålene, og det hold, der får flest rigtige, vinder selvfølgelig. Hvis et hold svarer forkert, kan man eventuelt lade modstanderholdet få en chance til at svare på spørgsmålet.

Vinderholdet kan enten få en præmie eller taberholdet en straf – eller begge dele. Præmien kan være hjemmelavede medaljer, pokaler eller diplomer, hvor der f.eks. står ‘Ekspert i Gommen’ (indsæt eventuelt navn) eller lignende, eller det kan være små gaver.

Straffen kan være, at taberne skal finde på et underholdende indslag under kaffen, gerne inden for nogle allerede fastlagte rammer med f.eks. en udklædningskasse, nogle instrumenter eller andet.

Det er dog en god idé at vurdere sine gæsters personlighed, inden man ‘straffer’ på den måde. Det kan for nogle være grænseoverskridende at skulle finde på et bryllupsindslag midt i et større selskab.

Se lige disse imponerende indslag til Mads og Louises bryllup:

Sang med forskellige sangere – indslag til bryllup

Dette indslag kan bruges til at få gang i blodomløbet undervejs i en lang bryllupsmiddag. Det kan derfor med fordel sættes ind mellem to retter.

Der vælges en sang, som synges af hele selskabet. Kopier af teksten deles ud til alle. Når man synger, står man op, og når man ikke synger, sidder man ned. Efter første vers, der synges af alle, skal de enkelte linjer synges af netop de personer, der passer til beskrivelsen ved siden af den pågældende linje.

Eksempel:

Melodi: Jeg ved en lærkerede

Alle – Jeg ved en lærkerede
Alle – Jeg siger ikke mer’
Alle – Den findes på en hede
Alle – Et sted hvor ingen ser

Herrerne – I reden er der unger
Damerne – Og ungerne har dun
Alle under 30 – De pipper, de har tunger
Alle med noget sort tøj på – Og reden er så lun

Alle over 50 – Og de to gamle lærker
Alle uden gæld – De flyver tæt omkring
Alle med BH på – Jeg tænker nok de mærker
Alle med kæledyr – Jeg gør dem ingenting

Alle med blå øjne – Jeg lurer bag en slåen
Alle med søskende – Der står jeg ganske nær
Alle med bil – Jeg rækker mig på tåen
Alle med mørkt hår – Og holder på mit vejr

Bruden – For ræven han vil bide
Gommen – Og drengen samle bær
Alle med børn – Men ingen skal få vide
Alle – Hvor lærkereden er

Find selv en anden passende sang eller andre eksempler, f.eks. ‘Brudens familie’, ‘Gommens familie’, ‘Alle der er gift’, osv. Det kommer med garanti ikke til at lyde kønt – men selskabet får pulsen op og smilet frem, og det er som bekendt det vigtigste.

Man kan eventuelt synge sangen to gange efter hinanden. På den måde kommer der sikkert bedre styr på den under anden afsyngning. Et bryllupsindslag, der vil være et sikkert hit.

Praktiske bryllupsindslag – minder fra festen

Disse indslag til bryllup er med til at give brudeparret et varigt minde fra den store dag.

Eksempel 1:
Stil et staffeli med et lærred, samt male- eller tegnegrej, op uden for festlokalet. Bed gæsterne om at tegne, male eller skrive en lille hilsen til brudeparret på lærredet i løbet af festen. Det er en god idé at afdække gulvet inden, hvis der skal males.

Eksempel 2:
Lav en kasse, der kan fungere som alternativ gæstebog. Bed jeres gæster om at skrive hilsner til at lægge i kassen. Lav f.eks. et afbræk undervejs i middagen, hvor gæsterne får udleveret skrivegrej og papir – eventuelt papirhjerter eller lignende.

Du kan også have et bord, der står fremme hele dagen med disse remedier. Så kan gæsterne skrive, når de får tid og lyst eller finder inspiration.

Eksempel 3:
Når festen er forbi, kan man gemme noget af bordpynten og et eksemplar af eventuelle sange og taler sammen med gæstehilsnerne. Forsegl kassen når festen er forbi – uden at læse de skrevne hilsener. Åbn kassen på jeres et-års-bryllupsdag og nyd de dejlige minder.

Mange brudepar fryser toppen af deres bryllupskage ned og spiser den på deres etårs-bryllupsdag. Kagespisning og kasseåbning kan meget vel kombineres til en hyggelig og minderig dag et år efter den store fest.

Byd dig selv indenfor til Pernille og Carstens bryllup:

Brudepiger imod forlovere – sjove indslag til bryllup

Hvis brudepigerne og forloverne tror, at arbejdsdagen er forbi, når brudeparret giver deres ja til hinanden, så tager de helt fejl.

Forbered en lille dyst på hurtighed mellem brudepigerne og forloverne – et bryllupsindslag med gang i.

Bed de to grupper om at finde sammen, og giv dem derefter en liste med opgaver. Læs listen højt før du giver de to grupper lov til at gå i krig. Det hold, som først løser alle opgaverne, vinder en fornem præmie. Taberholdet får en passende og sjov straf. Straffen kan f.eks. være at skulle synge foran hele selskabet eller måske rydde af bordet efter næste ret.

Eksempler på opgaver til forloverne:

 • Find en kvinde i 50’erne.
 • Find en gæst med et telefonnummer, der slutter med tallet 7.
 • Find et par stiletter i størrelse 38.
 • Find en kvinde med rød læbestift.
 • Find en blå ballon og sæt den fast i loftet.

Opgaver til brudepigerne:

 • Find en sko i størrelse 44.
 • Find en mand der ryger Prince Light.
 • Find en mand der er mellem 30 og 40 år gammel.
 • Find et sort slips og tag det af.
 • Find en rød ballon og sæt den fast i loftet.

Find selv på mange flere passende opgaver. Det kan være, at der er opgaver, som passer særligt godt ind til lejligheden. Man kan også inkorporere legen tampen brænder i denne dyst. Gem forskellige ting i lokalet og gør det til en opgave at finde dem. Gem f.eks. et par briller, en bh, et par boxershorts, et tøjdyr, et par trusser osv.

Det kan nok være der kommer fart på dette indslag til bryllup, når der bliver sagt klar, parat og start.

Dette var eksempler på nogle sjove indslag til bryllup. Vi håber dine bryllupsindslag bliver vellykkede.