Indslag til konfirmation – sørg for en god fest

Indslag til konfirmation – sørg for en god fest

 

Det pæneste tøj er anskaffet, borddekorationerne er valgt og trosbekendelsen sidder på rygraden. Der mangler bare nogle fantastiske indslag til konfirmation, der kan gøre festen ekstra mindeværdig for både konfirmanden og gæsterne.

På denne side finder du et par gode indslag til konfirmation, som ikke vil slå fejl.

Et holdbart indslag til konfirmation – Hjertetræet

En langtidsholdbar hilsen til den unge konfirmand – hvis vedkommende altså er vaks med vandkanden.

Køb et lille træ i en potte – helst et med masser af grene. Klip et antal hjerter ud i papir eller karton, der svarer til antallet af gæster til konfirmationen. Klip et lille hul øverst i hvert hjerte og lav en løkke med snor eller bånd, så hjerterne kan hænges på træets grene. Overræk træet til konfirmanden under middagen med nogle ord om denne gaves særlige betydning.

Hjerterne deles ud til gæsterne eller er på forhånd lagt ved hver kuvert. Træet kan også overrækkes i forbindelse med en sang, man har skrevet til dagens hovedperson. Hver sang vedlægges et hjerte.

Bed gæsterne om at skrive en lille hilsen til konfirmanden på hjerterne, der derefter hænges på træet. Træet kan evt. plantes ud i en have eller lignende efter festen, og hjerterne kan gemmes som en alternativ gæstebog.

  • Se også denne artikel om quiz til fester – måske kan nogle af idéerne bruges til konfirmation?

Lav en videokavalkade

Hvis du ligger inde med masser af billedmateriale af konfirmanden, er det oplagt at bruge det til at klippe en video sammen. Du kan med lidt teknisk snilde lave en kronologisk videokavalkade, som starter med fødsel og slutter i nutiden.

Få hjælp til at sætte tekst ind i videoen, hvis du ikke selv besidder de nødvendige kompetencer.

Find nogle klip frem af forskellige situationer fra den nydelige konfirmands unge liv: Barnedåb, 1-års fødselsdag, første skoledag, sommerferier, rokketand, optrædener osv.

Måske bliver konfirmanden lidt flov undervejs, men sådan er det at være dagens midtpunkt. Dette indslag til konfirmation kan også gemmes og genses alle de gange, man har lyst.

Ørkenens Sønner kan også underholde til en konfirmation:

Alfabettalen – super indslag til konfirmation

Hvis det kniber med at få idéer til en sjov konfirmationstale, så tag udgangspunkt i alfabetet, når du skal beskrive dagens konfirmand. Lad bogstaverne skabe associationer til egenskaber hos konfirmanden.

Du kan med denne fremgangsmåde lege med alfabetet og fortælle sjove historier fra det unge menneskes liv. Man kan også nøjes med at bruge de bogstaver, der er i konfirmandens navn.

Eksempler:

A: Står for arbejdsmoral – noget, som du altid har haft meget af. Bare ikke, når der skal ryddes op på værelset, i det tilfælde har du altid andre idéer om, hvad der skal laves …

B: Står for blokfløjte – dit første instrument. Der var ikke et øje tørt, da du spillede ‘Lille Peter Edderkop’ til din første skolekoncert …

C: Står for champignoner – som du absolut ikke kan lide. Faktisk har jeg en sjov historie om lige netop dit forhold til champignoner …

Og sådan bliver du ved med små anekdoter, som lægger sig op ad bogstaverne i alfabetet. Et indslag til konfirmation, som med sikkerhed vil blive vellykket og sjovt.

13 dueller med konfirmanden

Dette indslag til konfirmation kombinerer gætteleg med forskellige sjove aktiviteter.

Alle gæster får udleveret et ark med 13 spørgsmål.

Man skal gætte på, hvem der vinder 13 dueller – konfirmanden eller en udvalgt gæst. Man sætter så enten kryds ved 1 – konfirmanden eller 2 – Gæst (sæt selv navne ind). Det kan også være, man bare skriver forbogstaverne på de deltagende.

Eksempel på 13 dueller:

1 – Hvem kan spise 5 flødeboller hurtigst? 1 – Konfirmand 2 – Gæst

2 – Hvem kan hurtigst jonglere 10 gange med en fodbold (max. 5 forsøg)?

3 – Hvem kan sige alfabetet hurtigst?

4 – Hvem kan binde sine sko hurtigst?

5 – Hvem kan nævne flest lande og hovedstæder i Europa på 1 minut?

6 – Hvem kan hurtigst komme med svaret på dette regnestykke: 5 x 30 – 45?

7 – Hvem kan spise et lakridssnørrebånd hurtigst?

8 – Hvem kan holde balancen på ét ben i længst tid?

9 – Hvem kan tage flest armbøjninger?

10 – Hvem kan få flest point i dart med 5 pile?

11 – Hvem kan nævne flest Disney-figurer?

12 – Hvem kan tage en lang snurretur og derefter finde 3 ting i rummet hurtigst?

13 – Hvem kan nævne flest efternavne i selskabet på 1 minut?

Find selv på flere passende udfordringer. Det er nok bedst, hvis konfirmanden er sikker på at vinde nogle stykker af dem. Når der skal nævnes ting, vil det måske fungere bedst, hvis man skriver ned.

Konfirmanden bliver virkelig udfordret her. Hvem kan få 13 rigtige? Sørg for at have præmier klar til dem, der rammer plet flest gange.

Et super underholdende indslag til konfirmation.

Tjek lige denne konfirmationsmusikvideo ud også:

  • Find flere ideer til konfirmationsindslag på YouTube

Lav en fællessang – super indslag til konfirmation

Dette er et af de populære indslag til konfirmation, der kan bruges som et lille afbræk fra middagen.

Alle gæster deles op i hold med tre til fem personer.

Holdene får en melodi samt et tema, et stikord, nogle idéer eller en historie, som de skal skrive et vers til den pågældende melodi ud fra. Verset skal i sagens natur handle om konfirmanden.

De forskellige vers samles sammen og skrives ind på en computer, der er sat til en projektor. Den færdige sang projiceres op på et lærred eller en tom væg, og alle gæsterne synger den splinternye fællessang for konfirmanden.

Hvis man ikke har teknisk udstyr til at samle sangen på stedet, kan man enten bede gæsterne om at skrive og sende et vers, inden de dukker op til festen – eller man kan bede de enkelte hold synge deres egne vers.

I sidstnævnte tilfælde er det en god idé at lave lidt store hold, så det vil lyde af noget. Uanset hvad, så sørg for at gemme alle versene, så konfirmanden også kan grine af dem i lang tid efter festen.

En fest med sjove indslag til konfirmation bliver næsten altid en succes. Find meget mere festlig inspiration her på siden.