Invitation til firmafest - sådan laver du dem

Invitation til firmafest – sådan laver du dem

Der er snart fest på firmaet og det er dig der skal stå for at lave en invitation til firmafest. En indbydelse til firmafest skal gerne være sjov og iøjnefaldende – læs med her hvordan du gør.

Du mangler idéer – ét eller andet sjovt påfund, som vil få dine kolleger til at spærre øjnene op. Du vil ikke sende en indbydelse til firmafest ud, som hvis du inviterede til rund fødselsdag eller sølvbryllup.

Vi giver dig en håndfuld sjove og skæve måder at lave invitation til firmafest på!

Invitation til firmafest på mail

På mange firmaer har man et internt mail-system at kommunikere igennem. Det vil være oplagt at tage i brug, når du skal lave indbydelse til firmafest.

Du kan selvfølgelig vælge at sende en standardinvitation ud, indeholdende alle de vigtige oplysninger:

 • Dato og tidspunkt
 • Sted
 • Tema
 • Svarfrist
 • Pris

Eller hvad med at have en mere drillende tilgang til projektet?

Mails er hurtige at skrive og sende, og er nemme at bruge til løbende at reklamere for den kommende fest.

Start med at sende en ”save the date”-mail ud i god tid, for at færrest muligt er nødt til at melde afbud grundet andre planer.

Nøjes med at lave en masse fest-ikoner i emnefeltet – drinks, høje hæle, noder, øl osv. Folk vil blive overraskede over at modtage sådan en mail. I selve mailen skriver du f.eks. bare: Fredag d. 17. april. Sæt kryds i kalenderen og begynd at glæde dig!”

De fleste vil nok godt kunne regne ud, hvad der er på færde ud fra de få informationer. Inden du sender den rigtige invitation til firmafest ud, kan du bygge endnu mere op vha. flere mails.

I næste mail skriver du i emnefeltet: ”Vigtig forberedelse.” Inde i mailen linker du til en eller anden dans, du synes er sjov at bringe på banen.

Hvad med Lambada

Det skal nok bringe et par smil frem, når videoerne bliver åbnet rundt omkring på kontorerne. Tilmed er der en mulighed for, at I vil kunne få noget fællesdans i gang til jeres fest.

Tredje mail, du sender ud, indeholder videoer der viser, hvordan man blander nogle udvalgte lækre drinks. Skriv i emnefeltet ”Vigtig forberedelse 2.0.” 

Du kunne for eksempel linke til:

Tequila Sunrise

Sex on the Beach

White Russian

Nu har du sørget for, at dine kolleger både har reserveret en dato, tjekket nogle dansetrin ud, samt lært hvordan man blander nogle gode gedigne drinksklassikere.

Det er blevet tid til at sende den rigtige indbydelse til firmafest ud. Tænk selvfølgelig dine forberedende mails ind i teksten.

Eksempel:

”Kære kolleger

Det er blevet tid til den årlige firmafest, hvor vi rigtigt skal hygge og feste igennem.

I har sikkert allerede gættet det – fredag d. 17. april er den store dag.

Vi mødes i kantinen kl. 18, hvor festudvalget vil have pyntet op til den helt store guldmedalje.

I år skruer vi op for varmen og kører charterferie-tema – så find Hawaiiskjorten og solbrillerne frem fra gemmerne.

Rundt omkring på kontorerne er der blevet øvet både Lambada- og Macarena-trin – det glæder vi os til at se resultatet af.

Efter dansene kan man slappe af under palmerne med en iskold Tequila Sunrise. Der vil garanteret være en ekspert eller to tilstede, der ved, præcis hvordan sådan én skal mixes.

Med ønske om (endnu) en uforglemmelig fest

Festudvalget

S.u. 1. april”

Hvis du vælger denne fremgangsmåde, vil din invitation til firmafest blive en del af arrangementet, og du vil bygge en god stemning op noget tid i forvejen. Det vil være et kærkomment afbræk fra de trivielle arbejdsrelaterede mails, pludselig at modtage et YouTube-link til en festlig fællesdans. Snakken vil gå rundt omkring i krogene, og folk vil se frem mod jeres firmafest.

Invitation til firmafest i dueslaget

Denne løsning egner sig, hvis I har en form for dueslag til intern post – og hvis I ikke er så mange ansatte på firmaet.

Tanken er, at overraske folk med små hentydninger i deres dueslag som leder frem mod jeres fest.

Læg ud med en lille ”save the date”-note. Her kan du allerede starte med at forberede dine kolleger på, hvad for en fest de skal være en del af. Til mange firmafester vælger man et bestemt tema.

Hvis I f.eks. har valgt amerikaner-tema, kan din ”save the date”-note være et papir med amerikansk flag på den ene side og teksten: ”25. juni – sæt kryds!” på den anden side. Så har du allerede fået dine kolleger til at reservere datoen og givet et hint om, hvad de kan forvente på dagen.

Inden du deler de rigtige invitationer ud, følger nu en tid, hvor du bygger en festlig stemning op. Læg sjove gaver ud, som I kan få glæde af til festen. Hvad med:

 • Farverige sugerør
 • Balloner
 • Tylskørt
 • Knæklys
 • Glimmer
 • Hatte

Find selv på flere.

Det vil selvfølgelig være oplagt og gennemført, hvis du kan få alle gaver til at passe ind i et bestemt tema, men mindre kan også gøre det. Gør på en eller anden måde opmærksom på, at de uddelte gaver skal gemmes til den reserverede dato. De kan ligge og vente på skrivebordene rundtomkring og lede tankerne hen på den kommende fest.

Når du skriver de endelige indbydelser, tager du dit forberedende arbejde med i teksten. Skriv f.eks.:

”Alle har modtaget nogle festlige gaver. Dem skal vi have glæde af til vores store aften. Det er derfor hver kollegas opgave, at sørge for at medbringe hvad man har fået.”

Ligesom løsningen med firma-mails, vil denne fremgangsmåde sørge for en glidende overgang fra invitation til fest.

Videoinvitation

Vi dropper for en stund alt med at skrive indbydelse til firmafest, og koncentrerer os om, hvordan vi inviterer til firmafest vha. en videoreportage. Det er en lidt tidskrævende proces, men det hele værd, når du sender det færdige resultat ud til dine kolleger.

Hvis du både har et talent for komik og journalistik er du godt på vej. Desuden kræver opgaven selvfølgelig lidt teknisk snilde.

Brug din telefon til at lave små interviews med dine kolleger. Spørg dem om, hvordan man fester på bedste måde, hvad man skal iføre sig, hvad man skal danse til, hvordan maden skal være og om forslag til de lækreste drinks.

Klip til sidst hele herligheden sammen til et indslag, hvor du dels gør opmærksom på dato og sted for festen osv. – dels lader dine kolleger bygge op til fest, ved at tage de bedste dele af dine interviews med.

Du kan indsætte de vigtige informationer som tekst kørende henover skærmen under videoen, eller du kan få dine kolleger til at fortælle seeren om dem.

Tilsæt meget gerne festlig underlægningsmusik for at sætte prikken over i’et.

Sidste skridt er, at du uploader videoen på YouTube og sender et link ud til alle på firmaet.

Din videoinvitation vil blive set rigtig mange gange og grint meget af, hvis du formår at ramme det helt rette mix mellem komik, invdbydelse og journalistik.

God arbejdslyst!

Indbydelse til firmafest på Facebook

Hvis alle på firmaet er aktive Facebook-brugere, er det et nærliggende værktøj at tage i brug. Opret en begivenhed og inviter dine kolleger. Ved at gøre det, sparer du dig også for besvær med at holde styr på, hvor mange der kommer – Facebook gør arbejdet for dig.

Pynt begivenheden med billeder og en fængende tekst. Du kan allerede her bygge op til festen i tyroler-tema, ved at lægge relaterede billeder og videoer ud. Gæsterne kan også selv deltage ved at dele ud af, hvad de finder på af morsomheder.

Du kan også planlægge og forberede festen vha. en Facebook-begivenhed. Aftal hvem der medbringer hvad, hvilke aktiviteter der skal finde sted – eller opret en afstemning om, hvad menuen skal indeholde.

En nem og bekvem måde at invitere til firmafest på – men selvfølgelig ikke særlig original.

En arbejdsplads rummer gerne en del indforstået værkstedshumor og små drillerier. Lad os derfor runde af med 3 hurtige idéer i den dur:

Den sjove

Sørg for en særdeles spraglet sammensætning ved at invitere dine kolleger til forskellige temafester, så alle dukker op i meget forskellig påklædning. Én invitation til firmafest er til en sommerfest, en anden til studenterfest, en tredje til piratfest osv.

Det gode er, at alle kan være fælles om at være skørt klædt på.

Det leder os videre til:

Den onde

Alle inviteres til en ganske normal sommerfest på firmaet, undtagen en lille udvalgt gruppe. Det kan være kolleger, som fortjener særbehandling af en eller anden grund. Det er nok bedst, hvis det er nogen der kan tåle en lille spøg.

Bordplanen sørger for, at de udvalgte sidder til bords sammen.

Forestil jer scenariet med et helt selskab klædt normalt festligt på, på nær en lille gruppe i superheltekostumer henne i hjørnet.

Den grusomme

Nok ikke et særligt anbefalelsesværdigt forslag i mange sammenhænge, men man kunne jo også nøjes med blot at invitere én enkelt person til temafest.

Det kan være chefen skal drilles lidt (meget) og i øvrigt ville kunne se det hylende morsomme i det.

Vi håber, du nu er klædt på til at få lavet invitation til firmafest. Held og lykke med at designe din indbydelse til firmafest. Læs løbende med her på siden for flere festlige forslag.