Invitationer til børnefødselsdag - lav sjove og kreative fødselsdagsinvitationer

Invitationer til børnefødselsdag – lav sjove og kreative fødselsdagsinvitationer

 

Du skal have lavet invitationer til børnefødselsdag – men har svært ved at komme frem til, lige nøjagtigt hvordan dine invitationer skal se ud.

Lige meget om dit barn fylder 5, 10 eller 15 år, er en børnefødselsdag en oplagt mulighed for at se tilbage på årene der er gået. Det er i samme ombæring tid til at se fremad på det nært forestående leveår.

Giv dine invitationer et personligt præg som fortæller noget om den kommende fødselar.

Vi giver dig tips og inspiration til, hvordan du laver invitationer til børnefødselsdag på en spændende og ny måde.

Invitationer til børnefødselsdag med posten

Hvis du holder af at sende invitationer ud med posten i brev eller konvolut, har du flere muligheder. Der findes mange steder på nettet, hvor du kan designe og bestille dine kort ud fra nogle fastlagte skabeloner.

Hvis du er ude efter en mere personlig løsning, skal du designe og printe dine kort selv. Det kræver nogle færdigheder og noget tid selv at lave indbydelser – men vil være det hele værd, når du står med det færdige resultat.

Hvis du ikke selv er så skrap til det med computere og billede/tekstbehandling, kan du måske få hjælp fra et it-kyndigt familiemedlem?

Naboen kan sikkert også hjælpe til mod en flaske vin og invitation som betaling? Tag imod al den hjælp du kan få fingrene i, for at arrangere den perfekte børnefødselsdag.

Kuverten

Du kan pynte selve kuverten med et billede af fødselaren, eller lade dit barn skrive navn og adresse på. Hvis dit barn lige har lært at skrive, får man på den måde et indtryk af, at endnu et år er gået og endnu en færdighed lært.

Det er samtidig en hyggelig måde at inddrage dit barn på i hverdagens små gøremål.

Du kan også putte små flag i kuverten, som falder ud, når den åbnes – så er fødselsdagen allerede sat i gang. Eller hvis det er en lille prinsesse der fylder år, kan kuverten fyldes med glimmer og små glitrende stjerner.

Det kan nemt blive en sjov proces at lave invitationer til børnefødselsdag.

Her får du nogle gratis invitationer til børnefødselsdag!

Kortet

Selve kortet skal naturligvis være et, man ikke lige lægger fra sig igen. Det må meget gerne komme op at hænge på køleskabslågen hos dine kommende gæster.

Hvis det er et foldet kort, skal det både have en for- og bagside, samt selvfølgelig et ”hovedafsnit” i midten.

Forsiderne skal fortælle, at det er invitationer til børnefødselsdag. Find et godt billede af fødselaren at bruge på hele forsiden. Det skal være et billede, der viser ham eller hende i sit bedste jeg.

Hvad med et billede af din datter ridende på en pony? Eller din søn klædt på til fodboldkamp og med sit mest forventningsfulde smil om læberne?

Lav en simpel overskrift til forsiden i en flot skrifttype – gerne i farver. ”Invitation til Emils 8 års fødselsdag” eller bare ”fødselsdagsfest.”

Skriv ikke for meget på forsiden, men pynt eventuelt ved at sætte billeder af flag, fodbolde, stjerner, heste osv. ind. Brug nogle små symboler der siger noget om fødselsdagsbarnet.

Når man folder kortet ud, kommer man til selve teksten til dine invitationer. Ved at bruge et foldekort, har du dog rigeligt med plads til andet end en tekst. For at opnå en flot og spændende effekt, kan du centrere teksten i midten med masser af plads til design rundt om.

Teksten skal fortælle det vigtigste – tid, sted og s.u. – men er derudover din mulighed for at lægge op til en hyggelig dag. Tænk på det som om, at teksten er din mulighed for at sælge fødselsdagen. Hvordan sælger du så den bedst?

Alle ved I skal mødes og hygge jer med mad og drikke, men er der derudover noget man kan glæde sig til?

Skriv lidt om, hvad man kan forvente på dagen. Nogle hentydninger til maden eller aktiviteter – hvis du har planlagt sådan nogle. Det kan være børnene skal lege skattejagt, dåseskjul eller I alle sammen skal spille rundbold.

Skriv gerne teksten som om, det er dit barn der inviterer. Måske skriver du endda teksten i fællesskab med dit barn.

Invitationer til børnefødselsdag – Eksempel:

”Kære Sofie, Erik og Mads

I inviteres hermed til min 7-års fødselsdag d. 24. maj kl. 12 på Liebhavervej 19.

I bedes medbringe:

  • Gave(r)
  • God appetit og rigeligt af den
  • Udendørstøj
  • Festligt humør
  • Stedsans og boldøje

Da fødselsdagsbarnet naturligvis er i centrum, har jeg fået frie rammer til at stå for dagens program. For børnene bydes der derfor på skattejagt med præmier til alle. 

De voksne skal dog ikke snydes for leg – varm bentøjet op til en god gang rundbold for alle aldre.

Vi håber at se jer alle sammen!

KH.

Karla og familien

S.U. 1. maj”

Den frie plads rundt om teksten kan du dekorere på mange stilfulde måder.

Hvad med at bruge billeder af fødselsdagsbarnet fra fødsel og op til nutid? En masse små øjeblikke, som fortæller noget om årene der er gået.

Eller måske foretrækker du kun at tage billeder med fra det forgangne leveår?

Tjek også disse DIY-kort ud

Hvis I skal lege skattejagt, kan du tegne et skattekort med kompas, dødningehoveder og steder fra haven rundt om teksten. Du kan også helt lade dit barn bestemme temaet.

På den måde kan det både blive en masse symboler og billeder relateret til håndbold eller popstjerner osv., der kommer til at pryde dine invitationer.

Bagsiden af kortet er reserveret til gaveønsker. Centrer igen teksten i midten for at have plads rundt om. Denne gang skal der pyntes med billeder af gaveønskerne:

PlayStation, tennisketsjer, tylskørt, mobiltelefon, ukulele, bjørnemaske, balletsko, pruttepude, trampolin – bliv selv ved. Hvis der ikke er billedplads nok på bagsiden, kan du tage forsiden eller midtersiderne i brug til at få billeder af alle ønsker med.

Designer du dine kort på denne måde, vil de både fortælle en masse om fødselaren og fødselsdagsfesten – ovenikøbet får du plads til en ønskeseddel.

Invitationer til børnefødselsdag kan være en fest i sig selv at designe. Spørg dit barn til råds, hvis du er i tvivl om, hvordan de skal se ud.

God fornøjelse!

Der er meget mere indhold om fest og farver her på siden!