Irish Coffee opskrift – perfekt til sofahygge eller når du har brug for en opkvikker

Irish Coffee opskrift – perfekt til sofahygge eller når du har brug for en opkvikker

Irish Coffee opskrift. En Irish Coffee er særdeles velegnet at servere efter en god middag, hvor der er stemning for endnu mere fælles hygge.

Den kan dog også fungere som en opkvikker, hvis du er blevet lidt træt en sen aften i byen. Find en Irish Coffee opskrift her.

Server en Irish Coffee når gæsterne rigtig skal forkæles

Nogle værter disker op med kaffe, når hovedretten er fortæret og det er tid til desserten. Den fremragende vært går lige skridtet videre og byder på en perfekt blandet Irish Coffee, så ikke et øje er tørt.

Faktisk gør en velblandet Irish Coffee tit desserten overflødig, da den er nok i sig selv. Det kan være I trækker over i det blødere møblement, når der skal nydes Irish Coffees.

Det kan dog også være, at selskabet trænger til en opkvikker på en bytur, hvor klokken er blevet mange. Her er kaffe jo altid en god ven at have ved hånden.

Irish Coffee opskrift – sådan blandes den helt rigtigt

Det er ikke svært at blande en lækker Irish Coffee, når man først lige har øvet sig et par gange. Du kan helt sikkert snart sætte en stribe på bordet, og bare vente på at roserne strømmer ind. Læs hvordan du gør her.

Ingredienser (til 1 person):

  • 2-4 cl. whisky
  • 1-2 tsk. brun farin
  • 1 kop god sort kaffe
  • Letpisket flødeskum

Sådan gør du:

  • Hav glas eller kopper klar, før du går i gang med at blande. Varm dem eventuelt op med kogende vand på forhånd. En Irish Coffee skal serveres skoldhed. Kaffen må heller ikke nå at blive afkølet.
  • Hæld 1 eller 2 tsk. brun farin i glas eller kop. Det er en smagssag, hvor sød drinken skal være.
  • Tilsæt nu kaffen og rør rundt så sukkeret opløses.
  • Nu er det blevet tid til at fylde whisky i. Det kommer an på alkoholprocenten, hvor meget du skal bruge. 2-4 cl. er vejledende. Smag dig frem.
  • Tilsæt nu flødeskum på toppen af drinken. Hæld flødeskum på ryggen af en ske og lad den forsigtigt glide ned i drinken, så det ikke blandes ud. Rør ikke rundt, da fløden gerne skal ligge øverst.
  • Har du været hurtig og vaks på hænderne, kan du nu byde dine gæster på en skoldhed og delikat Irish Coffee.

Lær endnu mere her:

Anvend en god kaffe til din Irish Coffee

Det er ikke nær så afgørende, at du går ud og spenderer massevis af penge på en dyr whisky, som det er at have en friskbygget og velsmagende kaffe parat. Alt med måde selvfølgelig – du ønsker heller ikke at byde på Irish Coffees med lidt for billig whisky.

Brug gerne lidt ekstra på en særligt god kaffe, som man serverer ved særlige lejligheder. Det er kaffen, der vil dominere smagsindtrykket af din Irish Coffee.

Du kan godt bruge flødeskum fra en dåse – men den bedste flødeskum pisker man selv. Så er det sagt. Det er ofte de små ting, der gør den store forskel. Vær omhyggelig, når du blander og serverer en Irish Coffee.

Vi håber, du rammer plet med denne Irish Coffee opskrift.