Johanne Schmidt Nielsen 1 maj-tale 2016

Johanne Schmidt Nielsen 1 maj-tale 2016

Johanne Schmidt Nielsen 1 maj tale 2016 var en skarp omgang, hvor der blev tordnet imod samfundets top til fordel for den brede befolkning, der ikke har de samme muligheder. Lær selv at skrive en strålende tale her.

Johanne Schmidt Nielsen 1 maj tale 2016

Enhedslistens Johanne Schmidt Nielsen tordnede imod den siden blå regering i sin 1. maj tale 2016. De fremmødte var ikke i tvivl om forkvindens harme imod skattelettelser og millioner af brugte kroner på nye, store kampfly til endnu flere forfejlede krige.

Schmidt Nielsen talte også om, at de største nassere i vores samfund hverken sidder i flygtningelejre, er på førtidspension, eller står i kø ved jobcenteret. De sidder derimod i skattely i Panama og Luxembourg. Millionerne fosser ud af statskassen og over i luskede banker. De kommer i hvert fald ikke de mest trængende til gode.

Johanne Schmidt Nielsen er stålsat og nærmest med ild i øjnene, når hun står på talerstolen. Der bliver brugt masser af håndbevægelser for at understrege vigtige pointer.

Hvis man skal sætte yderlige ord på Enhedslistens frontkæmpers talestil, må det være engageret, medlevende og appellerende til folks samvittighed og sunde fornuft.

Læs hele Johanne Schmidt Nielsens tale 2016 lige her.

Tænk på, hvor stærke vi kan blive, hvis vi står sammen

Johanne Schmidt Nielsen lægger ikke fingre imellem, når det handler om at få Enhedslistens vigtigste budskaber til at træde frem.

”Vi skal give solidariteten og bæredygtigheden følgeskab af tillid. Lad os smide den overdrevne kontrol ud af vores offentlige sektor. Lad os tage magten fra de regnedrenge i finansministeriet, der aldrig har stået i en skoleklasse eller på en hospitalsstue. Her er en revolutionerende ide: Lyt til Danmarks dygtige sygeplejersker, sosu’er, lærere, pædagoger, socialrådgivere – frem for at drukne dem i skemaer og kontrol.”

Der er garanteret mange fra venstrefløjen, der kan skrive under på det geniale i ovenstående idé.

Vi har desværre ikke billeder fra talen, men du kan se en anden af Johannes taler her: