Julemaend og julenisser

Julemænd og julenisser

Julemænd og julenisser er nært beslægtede og opfattes som venlige og gavmilde sjæle, og selvom det måske er sandt for de ægte af slagsen, så kan det somme tider gå galt. Rigtig galt endda. Igennem tiderne har der været en del julemænd og julenisser der har dummet sig noget så gevaldigt.

Ulovligheder i julemandskostume

  • Julemænd med solbrillerI februar 2010 forsøgte en 23-årig fyr fra Seattle at efterligne julemandens sniger ned gennem skorstenen. Men han sad fast. Her sad han så i 6 timer og råbte på hjælp, før han blev reddet ud af brandvæsnet. Hans gevinst var en tur på Harborview Medical Center med nogle mindre skader og en billet til King County fængslet, anklaget for forsøg på indbrud. Ifølge politiet har der i samme område været flere indbrud, der ikke viste synligt forsøg på indbrud og man havde derfor den samme unge mand i tankerne.
  • Omkring julen 2009 blev en 45-årig mand anholdt i Atlanta, efter at han forklædt som julenisse havde fortalt en julemand på arbejde i et indkøbscententret Southlaker Mall, at han havde dynamit i sin bærepose. Truslen udløste panik i indkøbscentret, som blev evakueret. Men manden, William Caldwell, havde ikke noget sprængstof på sig. Han ville bare have sit billede taget sammen med julemanden og erindrer ikke hvorfor han var kommet med den uheldige bemærkning.
  • I julen 2008 fik en 14-årig dreng sig noget af en overraskelse, da han opdagede en julenisse i entreen i familiens rækkehus på Højbogårdsvej i Ringsted. Julenissen, der var iført rød hue og stort skæg, var i færd med at stjæle en taske fra entreen. Drengen, der ifølge politiet ikke tror på julenisser, lod sig ikke narre af det godmodige kostume, men råbte op og jog den slemme julenisse på flugt.
  • I julen 2006 var det South Carolina der havde besøg af en spøjs julemand. På en tankstation holdt julemanden med en motorcykel med rensdyret Rudolf ved sin side. En ung pige gik hen til julemanden, som straks hev hende op på motorcyklen og satte afsted. Pigens far var hurtig og hoppede i sin bil, som hurtigt fik halet ind på motorcyklen. Han signalerede til at julemanden skulle holde ind til siden – hvilket han gjorde. Julemanden og Rudolf grinede da de afleverede pigen tilbage.
  • I julen 2005 fik en tysk julemand fra et stormagasin en gedigen røvfuld af nogle stressede julegaveshoppere. Den stakkels julemand var på vej hjem fra arbejde og stod i sin rød/hvide uniform og ventede på toget, mens hans sludrede med de omkringstående. Da han opfordrede to mænd til at fortælle hvad de ønskede sig til jul, forsvandt den gode julestemning og mændene rev en sæk med gaver ud af hænderne på ham, som de derefter lod hagle ned over den sagesløse mand. Det lyder måske ikke så voldsomt, men den tyske julemand brækkede faktisk et par fingre i et forøg på at afværge gaveregnen. Lidt ironisk måske.

Er julemænd og julenisser virkelig så gode?

JulenisserJulemænd og julenisser er elsket af både børn og voksne verden over. Julemanden er stor og rar og bringer gaver til børn. Eller er han? Måske er alle julemænd en smule småkriminelle. På nordpolen har julemanden jo en hær af små børn, der af legale årsager skjules under navnet ”julenisser”. Børnene arbejder lange dage uden løn på julemandens meget farlige fabrik. Uden sikkerhedsudstyr er nisserne tvunget til at operere med farligt maskineri, noget som er børn strengt forbudt. Julemanden tvinger også nisserne til at gå med sko med spidse krøller forenden; sko der gør at deres fødder ikke kan vokse normalt.

Julenisser kan være umådeligt drillesyge. Hvis julenissen ikke får sin grød kan han blive rigtig vred og lade det gå ud over de mennesker han bor hos.

Så måske er det intet under, at der findes så mange historier om kriminelle og uheldige julemænd. Måske er julemænd og julenisser slet ikke så godmodige som vi går og tror. Men lad os nu bare tro på det gode – i hvert fald for julefreden og børnenes skyld.