Konfirmationssange til fantastiske fester

Konfirmationssange til fantastiske fester

Den store dag nærmer sig, og du vil gerne give den stolte konfirmand en helt uforglemmelig dag. Du ved, at der vil være rigeligt med gaver, god mad og glade gæster, men du vil også gerne bidrage med noget personligt, som er med til at gøre dagen perfekt for alle.

Det er netop her det bliver relevant, at begynde at tænke over en konfirmationssang. Konfirmationssange kan være vanskelige at skrive – især hvis tiden er knap, kan det være befriende med en hjælpende hånd. En sådan hjælpende hånd findes her på siden.

Bidrag med konfirmationssange til festen

På denne side kan du finde inspiration til den konfirmationssang, der passer allerbedst til konfirmationen. Hjemmesiden byder på gode forslag til hvordan kombinationen af tekst og en på forhånd kendt melodi kan blive til en konfirmationssang.

Man kan enten kopiere sangene direkte eller blot bruge dem til at få inspiration – valget er dit.

En kort karakteristik af to af sangene på siden:

  • Konfirmationssang over melodien ”Det er i dag et vejr”
    Denne sang fungerer som en hjælpende hånd til den unge konfirmand, der i sine kommende år skal lære at forholde sig til de smukke, unge piger omkring sig. I sangen får han et bud på, hvordan han skal vælge sin måske kommende brud. Sangen er et underholdende indslag, hvor de mandlige og kvindelige gæster synger om kap.
  • Konfirmationssang over melodien ”I en kælder sort som kul”
    Et lyrisk eksempel på et festligt brag! Man kan enten lade sangen blive sunget som den er, eller man kan vælge også at lade gæsterne gøre det, der opfordres til i sangen – derved bliver konfirmationssangen et festligt afbræk fra maden, gaverne og talerne.

Jeg vil gerne gøre min konfirmationssang personlig

Sangene på denne side er blot forslag til generelle konfirmationssange, så ved at anvende disse sange, kommer du ikke med en så personlig konfirmationssang, som hvis du eksempelvis skrev sangen selv. Som nævnt kan du også vælge, blot at finde inspiration fra sangene på siden, og på den måde tilføje dit personlige præg til konfirmationssangen.

Det er også en god ide, at afslutte en tale med en konfirmationssang. Herved vil du kunne blande det personlige indslag, der er henvendt direkte til konfirmanden/ konfirmandinden (talen), med det festlige og sjove indslag, som kan få gæsterne lidt op af stolene (sangen).

Til slut kan det også foreslås, at du laver en personlig sangskjuler, som virkelig viser den interesse du har i at gøre dagen til noget særligt for konfirmanden/konfirmandind

Er du konfirmanden/ konfirmandinden, og vil du gerne bidrage med en sang til din egen fest?

Her på siden kan du under konfirmationssange ligeledes finde inspiration til en konfirmationssang fra dig til dine gæster. Det kan både være en takkesang til din kære far og mor, som har slidt og slæbt for at din store dag skal blive perfekt, men det kan også være en sang, hvor du gør opmærksom på, hvor enestående et ungt menneske, du er!

Igen står det dig frit for, om du vil tage hele sangen fra hjemmesiden, eller blot finde inspiration fra den.

Mangler du underholdning til konfirmation, så se her!