Marys tale til Kronprins Frederiks 50-års fødselsdag

Marys tale til Kronprins Frederiks 50-års fødselsdag

 

Kronprinsesse Marys tale til Kronprins Frederiks 50-års fødselsdag er blevet set mange tusinde gange. Mary imponerede med en præcis, humoristisk og kærlig tale til sin mand. Lær selv at skrive en god tale her.

Marys tale er allerede en klassiker blandt royalister

Kronprinsessen formåede ved sin mands gallafest at holde en tale, som siden er blevet nærstuderet og beundret af mange tusinder danskere. I kommentarfeltet på Youtube, kan man dog også erfare, at royalister fra andre dele af verden kigger med. Der er rosende kommentarer over hele linjen – både hvad angår selve talen og det royale pars udseende.

Jo, det er så sandelig et par som er højt elsket af rigtig mange mennesker. Marys tale satte en tyk streg under, at hun har taget det danske sprog og den danske humor til sig gennem sine år her i landet.

Det er en kronprinsesse med en imponerende ro og et flot kropssprog, der holder tale til sin elskede mand foran hele den danske elite.

Mange er også imponerede over Kronprinsessens danskkundskaber. Det er ikke noget, man bare lige gør, sådan at holde en tale på et sprog, der er ret fremmed fra ens modersmål.

Hør og se Marys tale her:

En tale der rummer lidt af det hele

”Alle de ting, jeg gerne vil sige. Alle de ting, jeg kan sige. Alle de ting, jeg ikke kan sige. Og alle de ting, der er plads til at sige. 

50 år i dag.”

Så er der ligesom lagt fra land i en meget imødeset tale fra kronprinsens hustru. Der fortsættes med ord om, hvordan den kommende konge kan være svær at beskrive kortfattet:

”Hvordan indfanger man et menneske som dig? Uden at udelade noget af alt det, der gør dig til dig.”

Marys tale berører også Kronprins Frederiks sans for humor og vittigheder:

”De, der har haft fornøjelsen af at være ude at spise med dig, ved for eksempel, at hvis en tjener spørger ”Are you finished”, så kan man være stensikker på, at du svarer ”No, I’m Danish”. Hver gang. Og griner. Hver gang.”

Inden et stort tillykke, blev der selvfølgelig også plads til en kærlighedserklæring på kronprinsens runde fødselsdag:

”Du bød mig på vores bryllupsdag at komme og at se, hvad der ventede os i kærlighed, og jeg har nydt hvert et skridt og hver en udsigt.”

Læs hele Marys tale her.