Lav selv invitationskort

Lav selv invitationskort

Der er nogle områder, hvor der er god mulighed for at spare en håndøre eller to – fx på invitationskort – hvilket gøres ved en såkaldt lav selv invitation.

Vi danskere kan godt lide at hygge os, og vi går generelt aldrig af vejen for en god fest. Det eneste problem er bare, at fester hurtigt kan løbe op i himlende summer, hvis vi skal købe det hele.

Invitationskort

Nogle vil måske mene, at det er uoverskueligt selv at lave sine kort til invitation, og andre vil undskylde sig med, at de ikke er kreative nok. Ved lav selv invitationskort er det ofte mere lysten end kreativiteten, der skal drive værket.

Der er mange måder, hvorpå du selv kan lave dine invitationskort – og bare det, at du laver dem selv, betyder at de bliver helt specielle. Det kræver en del tid, hvis du giver dig i kast med projekt ”lav selv invitation”, men resultatet er meget mere personligt, end hvis du køber dine kort til invitation færdiglavet.

Spørgsmålet er så, hvordan du selv kan lave invitationskort?

Her ser du, hvordan du kan lave DIY-bryllupsinvitationer:

Sådan laver du flotte invitationskort

  • Klassisk kort til invitation – består i virkeligheden bare af et stykke kraftigt papir, som du folder på midten. Papiret kan selvfølgelig klippes til alt efter, hvor stor du ønsker din invitation. Hvis du vil gøre den lidt ekstra fin, kan du eventuelt komme et stykke snor eller silkebånd i ryggen og binde det med en lille sløjfe.
  • Klassisk kort til invitation med twist – består af et stykke kraftigt papir i A4 størrelse. Læg papiret, så den længste side vender ned mod dig selv. Lav et fold cirka syv centimeter fra hver side på, så de to ”flapper” møder hinanden på midten. Hold det hele sammen med et stykke fint snor eller et stykke silkebånd.
  • Rundt invitationskort – laves ved at folde et stykke kraftigt papir på midten og dernæst placere en passer midt på i selve folden. Når du har tegnet din cirkel med passeren, klipper du kortet ud. Det er vigtigt, at du ikke klipper ”foldet” væk, da det selvfølgelig er den, der gør, at kortet kan åbnes og lukkes. Denne type af lav selv invitation er eksempelvis god til at lave bolde med til fx børnefødselsdage.
  • Fold ud invitationskort – er lidt mere tricky at lave end de øvrige, men er til gengæld også meget speciel for modtageren. Denne type kort til invitation laves ved at folde et stykke kraftigt A4 papir på midten (den brede side) og dernæst folde de to sider op til midten hver for sig. Du har gjort det rigtigt, hvis du kan tage fat i den første fold, og de to næste falder ud til hver sin side. Det gode ved den her type af invitation er, at den efterlader god plads til tekst, fordi der kan skrives på begge sider. Den kan derfor især anbefales til fester, hvor der er mange informationer – som eksempelvis bryllup, hvor der både skal informeres om kirke, feststed, eventuelle overnatningsmuligheder og lignende.

Her får du mere invitations-DIY

Invitationskort tekst

Det kan godt være en udfordring at få skrevet den helt rette tekst på dit invitationskort. Skal det være traditionelt eller noget mere originalt? Det kommer naturligvis helt an på anledningen, hvordan teksten skal tage sig ud.

Digitale invitationer

Du behøver hverken finde papir, blyant eller saks frem. du kan lave dine invitationskort 100% digitalt på computeren. Der findes endda mange programmer, som gør det nemt at gå til på ingen tid.

Blanke invitationskort

Du behøver naturligvis ikke lave alt arbejdet selv. Med blanke invitationskort får du god hjælp et stykke af vejen. Så er det bare med at vælge det helt rette udseende.

Nu har du fået en idé om, hvordan du selv kan lave dine invitationskort. Hvis du har fået mod på at give dig i kast med selv at lave dine kort til invitation, kan du få mere inspiration til forskellige invitationer, på de næste sider.

Når du selv laver dine invitationskort, kommer den selvsagt ikke med den fortrykte tekst, der er i de fleste købeinvitationer.