Margretheskål legen

Margretheskål legen – En leg der kan redde alle fester

Uanset hvilken fest eller selskab man vil arrangerer, er det altid godt at have et tema eller nogle rammer for hvordan festen skal løbe af stablen. Og her kunne Margretheskål legen være et rigtig godt bud på en selskabsleg.

Margretheskål legen er en populær selskabsleg, der har været kendt i mange år, og kan bruges af alle og til alle former for arrangementer, uanset hvor mange man er. Den er især en icebreaker hvis man er i et selskab hvor ikke alle kender hinanden. Så står du at skal invitere til fødselsdag, nytårsaften eller polderabend er Margretheskål legen en sikker vej til et godt grin og en god anledning til at ryste folk sammen. Legen går ud på at gætte kendte personer, både med ord og sætninger og at mime en person. Legen kan bruges til både at starte en fest, men er også velegnet til at holde gang i festen. Så hvis du vil bringe et sjovt og underholdende indslag ind i din fest, så læs med her og få det bedste tip til hvordan du kan spille Margretheskål legen til lige netop din fest.

Hvad skal du bruge:

En stor Margretheskål og noget papir som kan klippes ud til små lapper. Der skal være tre lapper papir for hver deltager.

Hvordan gør du:

Legen består i at hver enkelt deltager skal gætte en kendt personlighed. Det skal være en person som alle vil kunne genkende. Det behøver ikke kun at være nulevende personer. Det kan i princippet være alle personer. Det der er vigtigt er at det er kendisser, som alle kan relaterer til. Det må også gerne være en deltager fra selskabet. Den første deltager tager en lap papir og med egne ord beskriver den person der står på lappen. Legen har tre runder, og for hver af de tre runder skifter reglerne. Og sådan fortsætter legen indtil der ikke er flere lapper papir.

Her er reglerne til Margretheskål legen:

Runde 1: Alle deltagere deles op i to hold, Derefter skal der vælges en deltager fra hold 1. Vedkommende tager en lap papir, og har herefter et minut til at beskrive personen så grundig som muligt, Uden at bruge navnet på de personer der skal gættes. Når de øvrige deltagere har gættet personens navn, må deltageren trække et nyt navn. Når det ene minut er gået skal der vælges en deltager fra hold to. Og samme procedure gentages. Når der er et rigtig svar, får hvert hold et point. Og sådan fortsætter man til alle navnene i skålen er gættet.

Runde2:  Alle lapper papir lægges tilbage i skålen, og denne gang må man kun beskrive personen med et enkelt ord. Eller højst en enkelt sætning. Og ud fra det, skal personen kunne gættes. Reglerne er derud over de samme som i runde 1. Man skiftes stadig til at sende en deltager op fra hvert hold, og nu skal deltagerne gætte så mange personer som muligt på to minutter.

Runde3: Den sidste runde er helt uden ord. Det er en mime runde, hvor deltagerne skal forsøge at gætte personen udelukkende ved hjælp af fagter. Herefter trækkes sedlerne fortsat på skift indtil alle sedler er trukket. Og de øvrige regler er stadig de samme.

Når alle tre runder er afsluttet, findes der ud af hvilket hold der har scoret flest point. Det hold der vinder, har herefter håneretten over det andet hold resten af aftenen.

Til slut er der kun tilbage at tælle point sammen. Og det hold der har fået flest point, er vindere af Margretheskål legen.

Så nu er det bare om at komme i gang med at spille Margretheskål legen.

Rigtig god fornøjelse.