Minute to win it

Denne fredag, får du opskriften på en god game starter. I minute to win it – konkurrencerne, giver du alle en mulighed for at deltage.

Minute to win it – Hvad går det ud på?

Det er egentligt op til dig selv, hvad konkurrencerne skal gå ud på. Det vigtigste er dog, at alle individuelle konkurrencer skal kunne afholdes på under et minut. Der er ingen grænse, hvor mange konkurrencer der kan laves eller hvor mange der kan deltage.

Er I mange som deltager i Minute to win it, vil I måske få den bedste oplevelse ved at dele jer ind i hold. Ved at spille i hold, skiftes I til at gennemføre en udfordring, hvor der løbende holdes score for hvem der vinder, og når alle konkurrencer er gennemførte, findes der en endelig vinder. På denne måde holder I spændingen helt til det sidste.

Minute to win it, er en super god game starter, eller et break på en ellers stille aften. Selskabslegen kan bruges i både større og mindre forsamlinger af familie, kolleger, venner og veninder. Minute to win it kan også bruge som en team building øvelse, eller en ice breaker, hvor du får gæsterne tættere på hinanden og løfter stemningen.

Så skal du holde fest, hvor mange måske ikke kender hinanden, så kan du her hente noget inspiration til, hvordan du får rystet gæsterne sammen og bryder facaderne.

Lad os komme i gang med Minute to Win it

Når I skal til og i gang med at spille, skal I først inddele jer i hold. I kan vælge at lave 2, 3 eller 4 hold. Det er ikke vigtigt hvor mange hold I er, det vigtige er at I får kampgejsten op. Er I en større forsamling af drenge og piger, kan I inddele holdene i drengene mod pigerne. Så er der ekstra meget på spil for at vinde over det andet køn.

De forslag til udfordringer du finder her, kan udføres af både mænd og kvinder på lige vilkår. Husk igen, det vigtige er dog at det skal være sjovt, og udfordringerne skal kunne løses på et minut. Når I skal til og i gang, kan det være en god ide at have de forskellige remedier klar til hver udfordring. Hold også et score board klar, så I hele tiden kan holde øje med stillingen.

Hvad kan udfordringerne være?

Jeg har set mange inspirationsvideoer, for at give inspirationen videre til jer. Alle udfordringer kræver remedier, men de er alle til at komme til for penge og kan indkøbes billigt i supermarkeder, på nettet eller i butikker som Flying Tiger.

  • Ryst flaskerne. I skal her bruge 2 tomme sodavandsflasker pr. hold. Den ene flaske skal indeholde kugler i form af f.eks. store M&M’s eller marmor kugler. Sørg for at der er den samme mængde kugler i flaskerne for alle hold. Sæt nu den anden flaske ovenpå flasken med kuglerne. Flasker skal vende med flaskehals mod flaskehals. Brug godt med gaffetape og evt. lim, så flaskerne ikke falder fra hinanden under konkurrencen. Det handler nu om, at få kuglerne først ned i den anden flaske ved at ryste flaskerne. Det hold, der først får alle kuglerne ned i den anden flaske, har vundet.
  • Pust kopperne ned af bordet med en ballon. I skal bruge lige mange plastikkopper til hvert hold, en ballon og 1-2 borde. Det handler nu om at puste luft i ballonen og bruge luften af ballonen, til at puste kopperne ned ad bordet. Der må ikke bruges hænder, og der må ikke pustes direkte til kopperne. Den der først får alle kopperne ned, har vundet.
  • Tøm en æske lommetørklæder. Konkurrencen er meget simpel, det handler om at tømme æsken med lommetørklæder først. Det er vigtigt at æskerne er ens, og indeholder den samme mængde. Derfor er det bedst vi, I anvender æsker fra samme mærke. For at gøre konkurrencen sværere, må der kun bruges én hånd, og I kan vælge at have to æsker pr. hold, så begge hænder skal være i gang på en gang. Lad en af dine holdspillere holde æsken, så den ikke ryger på gulvet. Den der først tømmer æsken, får point.
  • Spis kiksen. Hertil skal du bruge en æske med kiks til hvert hold, og intet andet udover måske et par stole. Brug gerne Oreo kiks, da de er lidt tungere og har en god størrelse til formålet. Få deltagerne til at sidde på en stol, de placerer en kiks midt i panden. Nu – kun ved hjælp af ansigtsmusklerne, skal deltagerne nu få bevæget kiksen ned i munden, uden at bruge andet end ansigtet. Det er forbudt at bruge hænderne til andet, end at placere en ny kiks, hvis den falder på gulvet. Den der først får kiksen i munden, score et point.
  • Cup Stacking. Hvert hold i Minute to win it skal bruge 21 plastikkopper. Det behøver ikke at være ægte Speed stacking kopper, men helt almindelige plastikkopper. Deltagerne skal nu dyste om, først at stable et pyramidetårn af kopperne, og derefter også tage dem ned igen. For at øge spændingen, kan det laves til en stafet. Altså, flere deltagere fra hvert hold deltager, og løser opgaven, det hold, som først har den sidste deltager til at gennemføre udfordringen vinder.

Du må selv finde på flere sjove udfordringer til Minute to win it, som kan bruges til din næste fest. Du afgør selv, hvor mange udfordringer der skal være og hvordan du inddeler holdene. Det kan også bruges som en sjov lille parudfordring, hvor kun dig og din partner dyster mod hinanden i hvem der er den ultimative champion.

Har du brug for mere information, kan du se videoer af mange forskellige udfordringer her.