Moscow Mule opskrift – sådan får du muldyret til at sparke

Moscow Mule opskrift – sådan får du muldyret til at sparke

Moscow Mule opskrift. Dette er en drink med masser af power i. Et muldyr sparker hårdt – det gør en Moscow Mule også, hvis den blandes rigtigt.

Sørg for masser af god stemning med denne Moscow Mule opskrift.

Servér en Moscow Mule når der hurtigt skal gang i den

I Moskva forstår de sig på drinks med vodka af mange forskellige slags. Du kan selvfølgelig også servere rene vodka-shots, hvis det er en variant af fineste karat.

Det kan dog være, at hovedparten af dine gæster vil synes, det er lige stærkt nok. Derfor kan du med fordel finde denne Moscow Mule opskrift frem, når der skal hygges igennem – og det gerne må gå lidt tjept.

Moscow Mule opskrift – et nemt og hurtigt hit

Du bestemmer selvfølgelig selv, præcis hvor stærk denne drink skal være. Det kan være mængden af vodka skal varieres alt efter hvilken lejlighed den serveres til. Smag dig frem og kom så blot i gang – den er nem og hurtig at blande.

Ingredienser (til 1 person):

  • 4 cl vodka
  • 2 cl limesaft
  • Ginger Beer eller Ginger Ale
  • Isterninger

Sådan gør du:

  • Start med at putte isterninger og vodka i glasset.
  • Så er det i med limesaften.
  • Top op med Ginger Beer eller Ginger Ale.
  • Servér og nyd med måde.

Se en video af processen her:

Historien bag Moscow Mule

Der var ikke kun krig og ødelæggelse på programmet under 2. Verdenskrig. Faktisk stammer de første spæde forsøg på at ramme den perfekte blanding af, hvad der senere blev kendt som en Moscow Mule, helt tilbage fra 1941.

Vi befinder os i New York, nærmere betegnet Manhattan og endnu nærmere betegnet, kvarteret kendt som Little Moscow. Navnet har området fået på grund af mange russiske indvandrere, som valgte at slå sig ned her.

Nå, men det er drinkhistorietimen det her, så tilbage til fødslen af Moscow Mule drinken. Det var dengang Ginger Beer for alvor var ved at vinde frem. På barer og beværtninger i New York eksperimenterede man derfor med at blande den med diverse former for spiritus. I Little Moscow stod vodka naturligvis højt på hitlisten – så det uundgåelige skete, da parringen af Ginger Beer og vodka blev til Moscow Mule.

Man kan sige at Mule (muldyr) refererer til en krydsning, som ved første øjekast ikke burde kunne fungere, men gør det alligevel. Hest og æsel bliver til muldyr – et stærkt arbejdsdyr. Vodka og Ginger Beer bliver til Moscow Mule, som er en drink med masser af saft og kraft i.

Hvis du ikke er meget for limesaft, kan du erstatte den med stykker af agurk. Den vil suge Ginger Beer til sig, og derved give drinken en mere tør smag. Der er intet galt i at variere, hvordan din Moscow Mule skal smage. Øvelse gør mester.

Vær i øvrigt opmærksom på, at Moscow Mule oprindeligt blev serveret i kobbergrus. Det er dog vigtigt at anskaffe sig nogle af høj kvalitet, hvis ikke de skal ruste efter kort tid.

Held og lykke samt god fornøjelse med denne Moscow Mule opskrift. Vi håber, at den vil sørge for mange festlige stunder.