Musik til konfirmation - find det perfekte lydtapet

Musik til konfirmation – find det perfekte lydtapet

 

Musik til konfirmation er en vigtig del af festen. De fleste fester har brug for musik – det gælder selvfølgelig også for konfirmationsfester. Det kan være som baggrundsmusik, de færreste bemærker, forskellige underholdningsindslag eller måske begge dele.

Det er konfirmanden, som er i centrum og derfor skal der være musik som han/hende kan lide. For det andet skal alle kunne holde musikken ud i længere tid.

Der er ikke noget værre, hvis oldemors grå hår sidder på bagvæggen af lokalet, fordi heavy rock-bandet lige kom forbi. Der er masser af muligheder, så mon ikke der er en løsning, så alle er glade og beholder håret på hovedet?

Musik til konfirmation

  • Stille og rolig baggrundsmusik, der knap nok skænkes en tanke, men hvis mangel du med garanti ville lægge mærke til. Til formålet kan bruges en veltilrettelagt playliste på fx Spotify. Der findes masser af færdiglavede lister med dinner-musik, hvis en færdiglavet løsning er sagen.
  • Afspilningsliste – oplagt valg af musik til konfirmation er som sagt, at oprette en afspilningsliste, så musikken glider smertefrit hele dagen. Et valg, der også gør det let at sørge for varieret musik til konfirmation, så hverken de ældre eller yngre generationer føler behov for at holde sig for ørerne.
  • Jukeboks – du kan. Den kan både fås moderne, retro eller gammel og bliver leveret og hentet på adressen. Den er også billig – en god løsning til musik.
  • Dinnermusik – Du kan hyre en pianist, guitarist m.m, der kan spille under middagen og eventuelt bagefter.
  • Live musik Det er ovre i den lidt dyre ende af underholdningsspekteret. Det kan være at konfirmanden har et yndlingsband. I dette tilfælde kan I prøve at finde et coverband, der spiller hans/hendes yndlingsmusik.
  • Dj – du kan også kontakte en dj og få ham til at komme og spille ungdommelig musik. Særligt med henblik på konfirmandens yndlingsmusik.

Her er der dansemusik til konfirmationen

Vigtigheden af god festmusik

Det er bestemt ikke noget must, at have et musikalsk indslag til konfirmationsfesten. Det er helt op til konfirmanden og familien. Det kan også gå hen og blive en dyr fornøjelse. Derfor kan det være, at pengene skal gå til noget andet.

Der er ikke en opskrift på, hvordan musik til konfirmation skal være og gæsterne har ingen forventninger til, at der skal spilles op til dans – men festligt kan det gå hen og blive under alle omstændigheder.

Nu har du sikkert fået nogle ideer til, hvilken musik, der skal spilles til konfirmationsfesten. Find mange flere festlige tips og tricks her på siden.