Lav din egen ølbong - sådan gør du

Lav din egen ølbong – sådan gør du

Når sommeren står for døren, nærmer årets mange festivaler sig – og her er der én ting, du aldrig må glemme: en ølbong! Du kan selvfølgelig købe en på nettet, men lav din egen ølbong i stedet – det er sjovere og ikke specielt svært!

Vi har lavet en lille guide til dig, der har lyst til at bygge selv.

Lav din egen ølbong

Der er to versioner af ølbongen – den billige, nemme løsning og den fede, originale løsning. Det er sidstnævnte, vi kigger på her.

Du skal bruge:

  • En slange i rette længde og tykkelse
  • En stor tragt
  • En kuglehane til at åbne og lukke
  • 3 spændebånd
  • Eventuelt en ventil

Sådan gør du:

Når byggematerialerne er på plads, er det bare med at gå i gang. I den ene ende sætter du tragten fast på slangen og hæfter med et spændebånd – så den bliver, hvor den skal.

Derefter sætter du kuglehanen på slangen i modsatte ende – sæt den cirka 10 centimeter fra slangens kant, så der er plads til munden (og så øllet ikke løber alt for hurtigt ud). Hæft kuglehanen med de sidste spændebånd, og vupti – du er nu klar med en super cool ølbong.

Den billige ølbong

Nu er det jo ikke alle, der lige har en kuglehane og en række spændebånd til rådighed, når idéen om en ølbong opstår. Derfor er der selvfølgelig også en mere down to earth-version – og den kigger vi på her.

Du skal bruge:

  • En 1,5 liters plastflaske
  • En slange i rette længde og tykkelse
  • Gaffatape
  • En saks eller en kniv

Sådan gør du:

Skær bunden af plastflasken, så du får en tragt. Herefter sætter du flasken fast på slangen og hæfter delene sammen med en god omgang gaffatape. Vupti… nu er den nemme, hurtige ølbong klar, som egner sig godt til en enkelt aften i venners lag.

Hvorfor have lukkemekanisme?

Du spørger måske dig selv, om det virkelig er nødvendigt med åbne/lukke-funktionen, og nej, det er det selvfølgelig ikke. Det er bare en fed gadget. Du kan også sætte en ventil fast på ølbongen, så du selv kan styre, hvor hurtigt øllen skal komme ud af slangen.

Det er lidt mere kompliceret, men der findes masser af vejledninger på YouTube. Så hvis du har lidt fingersnilde, kan du sagtens komme i mål med projektet.

Køb den på nettet

Hvis du ikke er meget for at kaste dig over gør-det-selv-projektet med at lave din egen ølbong, kan du jo også købe den på nettet. Du skal bare være ude i god tid, så posten når at levere den, inden festivalerne starter!

Er du hoppet på den nemme vogn, så er der faktisk mange muligheder for at købe fede ølbonger. Hvorfor ikke vælge en med fire drikkehoveder, så du kan dele dine øl med kammeraterne?

Eller du kan vælge en i fede farver, der sætter prikken over i’et på selskabslegen? Og kigger du godt efter, kan du garanteret finde et sted, hvor du kan få designet din egen ølbong i de farver, du ønsker.

Du kan ligefrem stå for at lave en konkurrence, der går ud på at designe den flotteste ølbong. Lad festivalpublikummet afgøre, hvilken der er mest indbydende.

Og så er det jo også på sin plads med en smagsprøve, når vinderen er kåret.

Nu har du garanteret fået styr på, hvordan du gør. Lav din egen ølbong og nyd frugterne af dit arbejde, når du mødes med dine venner i festligt lag.

Det kunne fx være, hvis du skal til festival, og hvis du skal det, så kan du passende læse vores huskeliste til festival.

Få løbende flere festlige tips til fest og farver her på siden.