OK Boomer – hvad betyder det egentlig?

OK Boomer – hvad betyder det egentlig?

Når der er nogen – yngre – folk, der siger “OK Boomer” til dig, er det ikke positivt ment. Her forklarer vi, hvordan det hænger sammen.

OK BOOMER – SKAL VI LIGE FORHOLDE OS TIL NUTIDEN, HVA?

De yngre generationer har altid haft andre synspunkter end deres ældre medborgere. Det er der som sådan intet nyt i. Hvordan vi anskuer verden omkring os, har i høj grad noget at gøre med, hvordan tingenes tilstand har været under vores opvækst.

De ældre generationer har deres grundlæggende standpunkter og værdier. De yngre generationer har gerne helt andre måder at leve deres liv på. Det er nærmest uundgåeligt, at det kommer til sammenstød med de forskellige synspunkter i forhold til både stort og småt.

BABY BOOMER-GENERATIONEN ER KÆMPESTOR OG HAR SINE HOLDNINGER

Når vi skal forholde os til fænomenet- eller Internet memet – “OK Boomer” skal vi først forstå, hvad en Boomer er. Er du født mellem 1946 og 1964 tilhører du Baby Boomer-generationen. I tiden efter 2. Verdenskrig kom der mange børn til verden. De børn er i dag blevet voksne – og i nogles øjne – ældre medborgere, hvis holdninger og overbevisninger tilhører en anden og svunden tid.

På dansk kan man sige “Den er god med dig, gammelfar” eller “OK, så siger vi det, du gamle.” Find selv på flere måder at udtrykke din uenighed med ældre mennesker på en vittig måde!

Hvis du skal snakke moderne internetsprog – og engelsk – siger du “OK, Boomer!” Så forstår man, at du på en humoristisk måde sætter en ældre medborger på plads og ihvertfald ikke er enig med vedkommende.

Fænomenet gik for alvor viralt i januar 2019, da en uidentificeret ældre mand brokkede sig over de yngre generationer i en kommentar på internettet. Kritikpunkterne gik på, at de yngre ikke ønskede at voksne op og så var deres drømme i øvrigt utopiske … Lyder det ikke som noget man har hørt før?

Nå, men et populært svar på kommentaren blev “OK, Boomer” og så var tonen ligesom lagt.

25-ÅRIG POLITIKER SAGDE “OK, BOOMER” I NEW ZEALANDS PARLAMENT

Chlöe Swarbrick er sikkert ikke et navn, der ringer mange klokker. Men faktisk er hun et populært navn blandt unge klimaaktivister. Særligt klimaet er et emne, der rangerer højt, når de unge skal forholde sig til deres nu- og fremtid. Ældre generationer kan have andre synspunkter, og det kan komme til uenigheder.

Under en klimadebat i New Zealands parlament var Chlöe Swarbrick på talestolen. Et ældre parlamentsmedlem kom med et udbrud under talen og Swarbrick tog såmænd til genmæle med et velplaceret “OK, Boomer.” Så var den jo ligesom sat på plads …

Ikke mange forstod, hvad der egentlig var meningen med bemærkningen, og det siger jo i al sin enkelthed meget om, hvor stor generationskløften kan være i nogle tilfælde.

DET ER NOK MED ET “OK, BOOMER”

Når du ikke er enig med dine forældre – eller bedsteforældre – i ophedede klimadebatter, kan det derfor være på sin plads med et “OK, Boomer” – hvis vedkommende da tilhører netop baby boomer-generationen. Om nogle år er det så Generation z eller The Millenials, der står for skud – men den tid, den sorg (eller glæde).

Tiderne skifter og klokken slår. Sikkert og vist er det dog, at klimaproblematikken ikke bare sådan løser sig selv. Derfor skal der nok falde en del flere OK, Boomer-bemærkninger af i årene, der kommer.

Læs mere her.

Der er endda lavet en OK Boomer-sang – tjek den ud!