Hvilke romantiske film skal du vælge til en romantisk aften?

Hvilke romantiske film skal du vælge til en romantisk aften?

På siden her finder du ti film, der alle hører til i kategorien for romantik. Læs mere og find frem til netop den romantiske film du er på jagt efter. 

Der er mange film, der kan kategoriseres som romantiske film. Nogle er bedre end andre, men de ti udvalgte romantiske film, er alle meget populære, og det er det, der berettiger dem til at være på denne liste.

Se med på listen over film og find den, der passer til din begivenhed – om det er:

  • En hyggelig aften med kæresten
  • For at imponere en udkåren
  • Eller blot få romantikken ind under huden igen!

Top 10 – romantiske film

Film nr. 1, City of Angels

Oplev Meg Ryan i en af sine karakterroller i samspil med Nicolas Cage fra 1998.

Hver morgen står englene på stranden i Los Angeles. De hjælper menneskers sjæle med at finde fred. Seth møder hjertekirurgen Maggie, netop som hun mister en patient. Under hans forsøg på at hjælpe og trøste en fortvivlet Maggi, bliver han forelsket og det samme gør hun.

En forelsket Seth kan nu vælge livet som engel eller menneskets virkelighed med alt hvad det indebærer af smerte og glæde …

En virkelig klassiker blandt de romantiske film.

Film nr. 2, Just like Heaven

David har lige købt en fed lejlighed i San Francisco. Han er netop flyttet ind, da Elizabeth dukker op og insisterer på, at stedet er hendes.

Den unge kvinde viser sig at være en form for spøgelse, og efter nogle indledende uoverensstemmelser beslutter de to at dele lejligheden. Snart er der sød musik i luften, men hvordan vil fremtiden forme sig for David sammen med et genfærd?

Filmen fra 2005 har Reese Witherspoon i hovedrollen, og er baseret på bogen “If it Were True”.

Film nr. 3, Pretty Woman

Edward er en fremgangsrig forretningsmand på besøg i Los Angeles.

Da han en aften bliver træt af sin overfladiske omgangskreds, begiver han sig ud i LA’s gader og farer vild. I sit forsøg på at finde vej møder han den prostituerede Vivian.

Hun viser sig at være meget ligefrem og direkte, i modsætning til hans tilrettelagte og korrekte tilværelse. Eftersom hun både er smuk og intelligent, tilbyder Edward hende rollen som hendes selskabsdame.

For Vivian åbner der sig en helt ny verden, hvor takt og tone sammen med smukke klæder er hverdagskost. For Edward åbner der sig også en ny verden – kærlighedens…

Pretty Woman er en af 90’ernes store succesfilm med Richard Gere og den Oscar-belønnede Julia Roberts i hovedrollerne – et moderne Askepot-eventyr, som både indeholder humor og romantik.

Film nr. 4, Ghost

Tænk på den mest rørende kærlighedshistorie, du nogensinde har set. Tænk så på den mest opvakte komedie, den mest forbløffende overnaturlige fortælling, og den mest slikkede gyser-thriller.

Tænkte du på 4 forskellige film? Eller hører du til de millioner af fans og Kritikere som opdagede Ghost, nr.1 på filmlisten i 1990?

Ghost overrasker, fryder og overbeviser. Patrick Swayze spiller et spøgelse, som slår sig sammen med et medium (Oscar-vinderen Whoopi Goldberg) for at afsløre sandheden om mordet på ham selv – og samtidig redde sin kæreste (Demi Moore) fra en lignende skæbne.

Film nr. 5, You’ve got mail

Joe Fox og Kathleen Kelly bor ganske få gader fra hinanden i New York.

Joe bor sammen med Patricia. Kathleen deler adresse med Frank. De er begge tilfredse med deres respektive tilværelser og kærlighedsliv. Lige til den dag, hvor de mødes i cyberspace i et chat-room og begynder at kommunikere via e-mails.

Bekvemmeligt gemt bag synonymer indleder Joe og Kathleen et skriftligt, men meget fortroligt forhold, hvor de betror sig til hinanden om stort og småt i deres liv…

Endnu en af de dejlige, romantiske film med Meg Ryan og Tom Hanks – i brillant samspil.

Film nr. 6, Beyond Borders

Ved et velgørenhedsarrangement i London møder Sarah Jordan (Angelina Jolie) lægen Nick Callahan (Clive Owen).

Skønt hun er nygift, er Sarah begejstret for Nick og hans arbejde for de sultne børn i Etiopien. Hun beslutter sig for at deltage i hjælpearbejdet i Afrika, og da hun møder Nick dér, opstår romantik imellem dem.

Sarah bliver skilt og mødes flere gange med Nick i årenes løb, men får en dag at vide, at Nick holdes som krigsfange i Chechnya, og hun indser, at hun må prøve at redde ham – og deres kærlighed.

Film nr. 7, Forever Young

Året er 1939: Daniel mister sin store kærlighed. For at glemme sin dybe sorg melder han sig frivilligt til et hemmeligt eksperiment – han bliver frosset ned og vågner op i året 1992.

Telefonsvarere og underlige reklameindslag får ham først til at tvivle på den moderne verden, men så får han helt andre problemer at tænke på! Mel Gibson har hovedrollen – og så bliver det ikke mere romantisk.

Film nr. 8, Da Harry mødte Sally

Vil sex ødelægge et perfekt forhold mellem en mand og en kvinde?

Det er hvad Harry og Sally diskuterer under deres rejse fra Chicago til New York. Elleve år senere er de stadig lige så langt fra at kunne besvare spørgsmålet.

Vil disse to bedste venner nogen sinde acceptere, at de er skabt til at være sammen… eller vil de blive med at benægte den gnist, der har været mellem dem fra det øjeblik Harry Mødte Sally”?

Her ses Meg Ryan i endnu én af sine store filmroller.

Film nr. 9, Fagre Voksne Verden

Kultfilm der blænder os med vittig dialog og fantastiske skuespillerpræstationer, specielt leveret af Dustin Hoffman, der dengang lige var fyldt 30 år.

Også det formidable soundtrack fra Simon & Garfunkel med den uforglemmelige “Mrs. Robinson” har været med til at give filmen kultstatus blandt de romantiske film.

Film nr. 10, How to Loose a Guy in Ten Days

Andie Anderson arbejder på et magasin. Hun skal skrive en artikel om de ting kvinder gør, der kan drive mænd til vanvid – det får hun 10 dage til.

Inden da skal hun nå at finde en fyr, få ham til at forelske sig i hende og derefter få ham til at dumpe hende. Benjamin Barry synes at være den helt rigtige person til dette, men hvad Andie ikke ved er, at Benjamin har indgået et væddemål med sin chef om, at han kan få hvilken som helst pige til at forelske sig i ham indenfor 10 dage!

Kate Hudson spiller en eminent rolle i dette romantiske drama.

Du kan nu frit vælge mellem de 10 forslag på romantiske film – gøre popcornene klar, dæmpe lyset og gøre det lidt lækkert for den, du skal se den romantiske film sammen med.

God fornøjelse!

Find meget mere inspiration til alle lejligheder her på siden.