Sangskjuler til konfirmation - tænk konfirmanden ind

Sangskjuler til konfirmation – tænk konfirmanden ind

 

Før du overhovedet begynder at tænke på, om du selv vil lave en sangskjuler til konfirmation, hvordan den eventuelt skal udformes, hvor mange sange der skal være plads til og andre mere praktiske tankestrømme, er det konfirmanden, du skal have i fokus.

En sangskjuler til konfirmation skal på alle måder fortælle noget om konfirmanden. Det kan både være en god historie eller en helt åbenlys fritidsinteresse.

Hvordan laver man sangskjuler til konfirmation?

Hvis du har karton, lim og er lidt fiks på fingrene, er det et godt udgangspunkt, men du behøver ingenlunde nøjes med den slags redskaber.

Ligesom det i første omgang var en god idé bare at tænke på, hvad der umiddelbart falder dig ind ved konfirmanden, er det i anden omgang smart at fundere over, hvad den pågældende historie eller interesse kan associeres med af objekter.

Er konfirmandens fritidsinteresse eksempelvis at spille fodbold, vil det være oplagt at få fingre i en fodbold. Den kan skæres over, og sangene kan rulles sammen og lægges i den, så er der allerede en sangskjuler til konfirmation til rådighed. Fikst og hurtigt, ikk?

Denne alternative sangskjuler medførte godt nok jubel og glæde

Sangskjuler til konfirmation – andre forslag:

  • Konfirmanden ser meget fjernsyn: Har du har en gammel papkasse liggende, kan den males og pyntes og på ingen tid komme til at ligne et lille tv, hvori sangene så kan lægges.
  • Konfirmanden spiller pool: Lav et poolbord ud af en kasse og lim små poolkugler på.
  • Konfirmanden er vild med et bestemt band: Hvis muligt kan du finde en lp med bandet, hvori sangene kan erstatte lp’en, – så har du en sangskjuler til konfirmation, der er utrolig personlig, selvom det ikke har krævet meget.
  • Konfirmanden går til dans: Du kan finde nogle festlige dukker og lime dem på et dansegulv i form af en flad kasse, hvori sangene kan lægges.
  • Konfirmanden var/er altid på fisketure med sin far: Få fat på en fiskestang – her kan krogen erstattes med magneter eller klister, og sangene kan så på tur fiskes op af en kasse eller andet, der kan gøre det ud for en sø. Resultatet er en alternativ og også sjov sangskjuler til konfirmation.

Fortæl en historie med din sangskjuler til konfirmation

Hvis det er en bestemt historie, din sangskjuler til konfirmation refererer til, vil det også være oplagt at have denne beskrevet i sangen. Selv hvis det ikke er en historie, men et generelt karaktertræk, der egentlig er oplagt for de fleste af gæsterne, vil det være et godt touch at få sangen og din sangskjuler til at gå op i en højere enhed.

Det oplagte er ofte også det sjoveste, fordi alle kan være med på fornøjelighederne – så det er bare at komme i gang. En sangskjuler kan være både hyggelig og spændende at lave, og måske kan processen tilmed få barnet i dig selv frem.

På videoen nedenfor, kan du se et eksempel på en sjov og vel-udarbejdet sangskjuler

Sangskjuler til konfirmation computer

Det er ikke så få konfirmander, der sidder fordybet foran computerskærmen i mange timer dagligt. Derfor er det helt oplagt at lave en sangskjuler i fx gamertema.

Sangskjuler til konfirmation hest

Hestepigen vil helt sikkert blive glad for en sangskjuler, som vil få hende til at føle sig helt og aldeles på hjemmebane. En sangskjuler i hestetema kan udformes på mange kreative måder.

Sangskjuler konfirmation kage

Der er altid plads til en kage – uanset lejligheden. Til konfirmation er det ekstra oplagt med lidt til den søde tand. Få mundvandet til at løbe i vand med en sangskjuler udformet som en kage.

Vi håber, du nu kan komme i gang med at designe en flot sangskjuler. Find mange flere tips og tricks her på siden.