Sjove og festlige selskabslege til julefrokost

Sjove og festlige selskabslege til julefrokost

 

Det er jul-det er cool, og der skal festes med masser af selskabslege til julefrokost! Her kan du få sjove ideer til lege, som i kan berige aftenen med.

3 vildt sjove selskabslege til julefrokost

Hold på hat og briller, for her får du nogle rigtige gode lege, som uden tvivl vil fremtvinge højt humør og grineflip!

Pakkeleg

Legen er den meste brugte selskabsleg til julefrokosten, men den er intet mindre end hyggelig og yderst gaverig (eller kan være).
Fremgangsmåden er enkel, og alle kan være med.

Er I mange gæster, så kan i dele spillet op i hold med 10 i hver. I har hver 3 gaver med, som for eksempel koster 10 kr. stykket. Gaverne ligges på midten af bordet, så alle deltagere kan se dem.

Du skal bruge 2 terninger og 2 raflebægere, som sendes i hver sin retning rundt om bordet. De forskellige øjne på terningen, bestemmer, hvad du skal foretage dig.

Fremgangsmåde:

1. Spillet går i gang og det handler nu om, at slå en 6’er. Når en deltager slår 6 må han/hun tage en pakke fra bunken på bordet (ikke fra de andre deltagere). Når alle pakker er omdelt, så stilles uret af én deltager, som kun ved, hvornår det ringer (Max 15 min).

2. Nu handler det om, at få flest pakker inden uret ringer. Dog kan der forekomme lidt forhindringer på vejen, da det kun er terningens øjne som bestemmer din handling.

3. Når uret ringer, så er de givne pakker låst til deltageren og der må pakkes op. Spillet er hermed slut!

Følgende terningekast betyder:

  • 6 Tag en pakke fra hvilken som helst anden deltager
  • 5 Giv én af dine pakker til sidemanden til højre for dig
  • 4 Bedre held næste gang
  • 3 Bedre held næste gang
  • 2 Tag en pakke fra din sidemand til venstre
  • 1 Bedre held næste gang

Munden fuld af pebernødder er en af de små selskabslege til julefrokost

En sjov lille konkurrenceleg, der handler om, at få flest hele pebernødder ind i sin mund. I kan gå sammen 2 og 2 eller opdele jer i hold. Det er bare vigtigt, at den ene fylder munden med pebernødder og den anden tæller.

Fremgangsmåde:

1. Fyld skålene med pebernødder og stil dem på bordet, så de er tilgængelige for deltagerne. Noter deltagerne på en seddel, og sæt streng for hver pebernød, der ryger ind i munden.

2. Deltageren, der fylder munden, rækker armen i vejret, når der ikke er plads til flere. Når sidste deltager har rakt hånden op, så kan en vinder findes!

Velbekomme!

Stop-dans til julerock

Stop-dans er en af de rigtig gode selskabslege til julefrokost, da det sætter fut i festen. Der skal danses, og hvorfor ikke gøre det til julemusik.

Fremgangsmåde:

1. En af gæsterne udvælges som dj og dermed mesteren af, at finde og styre musikken.

2. Alle skal ud på gulvet, hvor det nu handler om at danse på alle mulige måder. Når musikken stopper, skal alle danserne stå i ”frys” indtil musikken starter igen. De gæster som ikke står eller ikke kan stå i ”frys” i den stilling, bliver diskvalificeret.

3. Legen fortsætter indtil der er én mand tilbage på dansegulvet. Han eller hun er dermed vinderen af stop-dans legen.
Kridt skoene og fyr den af!

Nu skal du bare finde nissehuen og julehumøret frem, for de fede selskabslege til julefrokost er i hus. Rigtig god julefrokost!

Vil du gerne finde flere festlige selskabslege, så klik dig videre her: Festlige indslag. Som et forslag kan du også overveje, at have skålesange og drikkeviser klar til julefrokosten.