Sjove selskabslege for unge

Sjove selskabslege for unge

Find inspiration til sjove selskabslege for unge

Når festen skal stå, er det altid en god ide at forberede sig selv med sjove selskabslege for de unge. Uanset om det er fest kun med unge, eller en fest hvor aldersgruppen har et vidt spring, så er aktive selskabslege et hit.

Sjove selskabslege for unge med druk

Hvis du gerne vil drikke dine gæster fulde gennem en selskabsleg, så findes der mange sjove selskabslege for unge. Det kan være Beer Pong, druk Uno, jeg har aldrig eller øl bowling.

Beer Pong

En sikker vinder er en, hvor konkurrencegenet også får lov til at slå sig løs hos de fleste. Det er selvfølgelig Beer Pong. Uanset hvor mange der deltager til festen, så I mulighed for at snuppe et spil. Grundreglen er at der er 2 hold med 1-2 spillere på hvert fald. Er der gæster til at lave flere hold, så kan der laves en turnering.

I skal bruge et bord, 6 kopper til hvert hold og bordtennisbolde.

Du finder alle de officielle regler til Beer Pong her.

Druk Uno

Uno er et hyggeligt familiespil, men som gennem årene er blevet videreudbygget til et sjovt drukspil, hvor det handler om at drikke sine modspillere mest muligt under bordet.

Det aftales på forhånd, hvor meget der skal drikkes pr. gang der er en straf. Det kan være en tår af det man nu drikker, 2 cl. Eller et shot.

Reglerne er ganske enkle. Der spilles som i almindeligt Uno, men denne gang vil det ikke kun være kort du risikerer at trække op. Når du f.eks. får et kort, hvor du skal trække 2 kort op, vil du også skulle drikke tilsvarende. Det samme gælder, når der smides en Joker med 4 kort op.

Her skal der drikkes tilsvarende antal kort. Det kan derfor blive farligt, hvis du får startet en kæde, hvor de andre spillere har tilsvarende kort-op kort, hvor du vil ende som den sidste og skulle trække 6-8 kort op og drikke tilsvarende. Nogle vælger at komme en ekstra straf på, for den som taber, hvor taberen vil skulle drikke tilsvarende antal kort han eller hun har tilbage på hånden når spillet er slut.

Husk alt med måde, og derfor er det okay at trække sig under spillet, så ingen ender med en alkohol forgiftning.

Øl bowling

Det dufter allerede af sommer! Øl bowling vil oftest spilles udendørs, da det kan svine lidt. Det er en af de mange sjove selskabslege for unge. Det går i alt sin enkelthed ud på, at der dannes nogle hold.

Alt efter hvor mange gæster der er, kan der laves flere hold. Som regel er der 2 hold, med 2 spillere på hvert hold, dette kan du tilpasse så det matcher dit antal af gæster. Udover holdene bør der være en dommer.

Det er dommerens vigtigste opgave at gøre spille udfordrende. Det gør han eller hun, ved at opsætte regler så som:

 • At spørge om lov – TIL ALT!
 • Der kommer spyd – alle smider sig på jorden
 • Drej rundt om dig selv inden der drikkes
 • Skyd baglæns
 • Giv dommeren et kindkys inden der skydes

Overholdes reglerne ikke, må dommeren uddele en straf, som dommeren også løbene bestemmer hvad skal være.

Spillet i alt sin enkelthed går ud på at vælte modstanderens flaske eller dåse, som står placeret imellem to stole, som holdene sidder på. Holdene sidder lige overfor hinanden med samme afstand mellem stolene.

Find flere sjove selskabslege med druk for unge her.

Selskabslege til konfirmation

Vi skal huske at konfirmationen, hverken er en børne eller en voksen fest. Det er en ungdomsfest, hvor konfirmanden træder ind i de voksnes rækker. Der findes mange sjove selskabslege til konfirmation, som kan bruges i forbindelse med et underholdende indslag eller som en pause fra alt det lækre mad og gaver.

Et hit kan være de små Minute to Win it konkurrencer. Her kan både unge og ældre deltage. Du kan få ideer til de sjove små konkurrencer her.

Andre sjove selskabslege for unge

Vi er slet ikke færdige med at give dig gode ideer endnu. Vi har nu nogle selskabslege som involverer alkohol og et godt forslag til konfirmanderne. Men hvad kan man ellers lave? Der er selvfølgelige nogle klassikere som en quiz og alle de gamle lege, men der er nogle som bliver overset i mængden af muligheder.

Sækkeløb

Sækkeløb er en gammel kending som de fleste af os kender. For jer af jer, der ikke kender sækkeløb, så går det ganske simpelt ud på at komme først i mål i en stafet, hvor du har benene i en sæk og skal hoppe frem. Der laves to hold. Hvert hold får udleveret en sæk, som alle medspillere skal hoppe i.

Sækkeløb fungerer som en stafet, hvor hver spiller skal ned og vende om en kegle, flaske eller anden genstand. Benene på ikke tages ud af sækken. Når første deltager har været rundt og vende, skal han eller hun bytte med næste deltager, som tager sækken på og hopper afsted. Det hold, der først får alle sine deltagere igennem banen og i mål har vundet.

Hvis det ønskes, kan banen laves lidt sværere ved at opsætte forhindringer på banen. Sækkeløb foregår oftest udenfor, men hvis du har en stor stue med plads til forhindringsbane, er der intet problem i, at gennemføre løbet indendørs.

Hvem er jeg?

Om spillet har et egentligt navn, er jeg lidt usikker på. Men spillet går ud på, at deltagere skriver nogle kendte personer, superhelte, dyr eller figurer ned på et stykke papir. Jo flere jo bedre. Herefter inddeles gæsterne i to hold eller flere hold med 2 spillere på hvert hold.

Første deltager tager nu et stykke papir fra bunken, uden at se hvad der står derpå. Papiret holdes i panden, og det er nu medspillernes opgave at forklare dig, hvad du er. De må ikke oversætte ordnerne til andre sprog eller nævne, dele af ordet du har i panden.

Så snart der er gættet rigtigt, trækkes der et nyt kort. Der gættes indtil den aftale tid pr. runde er løbet ud. Der kan evt. bruges et timeglas eller tages tid på telefonen. Har du ingen ide om, hvad du er, kan du sige pas og trække et nyt kort.

Sådan bliver spillet ved, indtil der ikke er flere kort og der er fundet en vinder.

Brætspil

Der findes mange gode brætspil, som kan bruge som sjove selskabslege for unge. Det kan være brætspil som f.eks.

 • Hint
 • Konsensus
 • Speak out
 • Det dårlige selskab
 • Politisk ukorrekt
 • Idiot kundskab
 • Ego

Det er din opgave at finde de brætspil som passer bedst til begivenheden eller festen, samt hvilket der passer bedst til dine gæsters humor og gå på mod.

Brætspillene kan de fleste steder købes i boghandler, på nettet eller i supermarkeder. De kan samtidig bruges til mange andre arrangementer, familieaftner eller en hygge spilaften med vennerne. Hvis du til en fest, tager et af ovenstående brætspil frem, giver du samtidig gæsterne mulighed for at blive rystet sammen og lære hinanden bedre at kende.

Flere sjove selskabslege for unge

Hvis du vil finde flere sjove selskabslege for unge, kan du tage inspiration i selskabslege for voksne.