Sjove selskabslege for alle aldre

Sjove selskabslege for alle aldre

Hvis du afholder et arrangement i form af en fødselsdag, jubilæum eller andet, så er det en god ide at forberede nogle sjove selskabslege som gæsterne kan deltage i til festen.

Uanset hvilken type fest du holder, og hvilken alder dine gæster har, så giver vi dig her nogle bud på nogle sjove selskabslege, hvor alle kan være med.

Sjove selskabslege – udendørs lege

Når vejret tillader det, er det en fantastisk mulighed at trække dine gæster udenfor og lade dem lege og bevæge sig, samtidig med at de kan nyde vejret.

I et land, hvor det ofte regner, er det vigtigt at vi nyder de øjeblikke vi kan få udendørs mens solen skinner. Nogle af de lege, du kan arrangere udendørs, er nogle af de mere klassiske og gamle lege. Det kan være ægge- eller sækkeløb, dåseskjul, kluddermor eller trillebør race.

Den flyvende jolle

Det kan også være nogle selvopfundne aktiviteter, som udfordre deltagerne uanset alder. Det behøver ikke at være en fordel at være ældre, de unge vil i denne selskabsleg kunne blive udfordret.

Konkurrencen foregår på tid, hvor den bedste tid vinder. Det kræver to havestole, træstubbe eller lignende. De to elementer skal være lige høje. Dertil kræver det et langt og robust rør eller en pind samt to mælkekasser. Som det sidste skal der bruges fire pinde, små stolper eller mindre træstubbe, fire platiskkrus og en form for kost eller skovl.

Banen sættes op ved at stolene eller stubbene sættes op overfor hinanden. På pinden eller jernrøret køres de to mælkekasser på, derefter ligges pinden ned, så den hviler på stolene. Der opstilles fire hjørner, som er ved bagerste stoleben eller fjernest mulige hjørne, hvorpå krusene sættes på.

Nu sætter deltagerne sig én ad gangen op på mælkekasserne. Den ene mælkekasse vender med bunden i vejret, den sidder deltageren på og den anden vender, så fødderne sættes ned i mælkekassen. Nu gælder det om at vælte plastikkrusene ned at hjørnerne, kun ved at af kost eller skovl.

De væltede hjørner tæller kun, så længe deltageren sidder korrekt på mælkekasserne. Det handler om balance, snilde og tempo. Den deltager, der hurtigst får fjernet alle fire hjørner, på den korteste tid, har vundet.

Konkurrencen kan også gennemføres ved at dele gæsterne op i to hold, så konkurrencen foregår som en stafet. Ønsker I at deltage samtidig, kan der opstilles to baner, så begge hold kan dyste samtidig. Der skal udover deltagerne være en tidtager og eventuelt en eller to til at klargøre banen til den næste.

Trekants-fanger – en af de helt sjove selskabslege

De fleste af os kender godt almindelig fangeleg, hvor der er én som prøver at fange de andre. Der er ikke rigtig en holdleg, hvor alle deltager lige aktivt. Derfor kan trekants fange være en god ide, både til at ryste gæsterne sammen på, men også til at få gæsterne til at røre sig i løbet af arrangementet eller festen. Har du nok plads indendørs, er det bestemt også muligt at lave denne leg indenfor f.eks. til en firmafest.

Det går i alt sin enkelthed ud på, at gæsterne inddeles i grupper med fire, hvis det kan gå lige op. Er der nogle til overs, kan der laves enkelte hold med fem spillere på. Tre af deltagerne tager hinanden i hænderne og danner en trekant med fronten mod hinanden.

Den deltager, der står udenfor, skal nu forsøge at fange én bestemt deltager i trekanten. Den udvalgte udpeges og legen går i gang. Det er nu de to, som ikke er udvalgt i trekantens, opgave at sørge for at den udestående ikke fanger den udvalgte. Når det lykkes at fange den udvalgte, byttes der plads og legen starter forfra.

Det er en god og sjov selskabsleg, som giver mulighed for at få grinet sammen, komme hinanden ved og få rørt sig på. Alle kan deltage, selv de helt små (ned til 3-4 år). Når de mindste deltager, bør der tages højde for de små størrelser og er der flere børn i samme aldersgruppe, kan der eventuelt dannes et hold til børnene.

Sjove selskabslege indendørs

Der findes heldigvis også mange sjove selskabslege som kan gennemføres indendørs. Nogle af de lege, der hitter, er gæt og grimasser samt tegn og gæt. Men også syng og gæt kan være en sjov selskabsleg, som kan foregå indendørs.

I tegn og syng, gælder det om at tegne sangens titel eller en kendt strofe fra sangen, hvor de andre deltagere så skal gætte, hvilken sang det handler om ud fra din tegning. Der må af tegneren ikke nynnes for at hjælpe holdet på vej. Gæsterne kan opdeles i to hold eller spille alle mod alle, hvor den der gætter rigtigt, bytter plads med tegneren.

Der findes også mange sjove brætspil, som kan bruges som en selskabsleg. Det er brætspil som Hint, Twister, Ego, Konsensus og Speak Out. I alle brætspil kan der være flere end tre spillere med og er perfekt til større forsamlinger. Brætspillene giver gæsterne mulighed for at få rørt både kroppen og lattermusklerne. Både unge og ældre kan lege med i disse spil.

Til de voksne og store teenagere/ungemennesker findes der også en masse sjove selskabslege som involverer alkohol. Det kan være Jeg har aldrig, Beer Pong, Pyramide, Druk Uno eller generelt spil med kort. Mangler de du inspiration til sjove selskabslege med druk, så kan du finde noget her.

Hvis du mangler sjove selskabslege specifikt til en julefrokost, kan du finde selskabslege julefrokost her.

Der findes også en lang række af andre sjove selskabslege som kan laves indendørs. Med Minute to Win it, kan du selv sammensætte en lang række af små sjove selskabslege, som passer til dit arrangement og gæster. Varigheden afhænger af, hvor mange konkurrencer du ønsker gæsterne skal gennemføre.

Her på siden finder du mange andre gode ideer til sjove selskabslege, som passer til alle former for arrangementer og aldersgrupper.