Her finder du en god skabelon til invitation

Her finder du en god skabelon til invitation

Skabelon til invitation – som du kan se her på siden, er der mange måder, hvorpå du selv kan lave din invitation. Lige meget om du skal holde bryllup, fødselsdag, børnefødselsdag, konfirmation eller barnedåb, er her hjælp at hente.

Det kan ikke undgås, at din skabelon til invitation vil være afhængig af, hvilken type fest du holder, og siden her giver dig gode ideer til både festlige og sjove invitationer.

Når du skal beslutte dig for, hvilken skabelon til invitation du vil bruge, skal du have en klar idé om, hvad dine ønsker med festen er. Det kan jo ikke nytte noget, at lave festlige, fjollede og sjove invitationer, hvis du har tænkt dig at holde en mere formel fest. Sagt med andre ord, så skal din invitation afspejle det, gæsterne kan forvente til festen.

Pep din skabelon til invitation op

Når du har besluttet dig for, hvilken form for invitation, du ønsker, og dermed også hvilket kort, er det kun din fantasi (og til dels evner), der sætter grænser for din kreativitet. Det er nemlig mange ting, der kan gøre, at du får lavet en festlig og sjov invitation. Nedenstående elementer kan peppe enhver skabelon til invitation op:

Fotografier – er noget af det mest personlige, du kan sætte på dine hjemmelavede invitationer. Man siger jo, at et billede siger mere end tusinde ord. Vælg derfor et billede, der udtrykker festens ånd, da det også giver den indbudte en idé om, hvad der kan forventes. Fotografier er som sagt meget personlige og med den rigtige grimasse, kan de især anbefales til at lave festlige og sjove invitationer.

Glansbilleder – kan fås i alle mulige afskygninger og kan købes rigtig mange steder. Glansbilleder er lig med nostalgi for mange, og det giver nogle fine farver til din invitation, hvis du ikke ønsker at sætte et personligt fotografi på.

Tørrede blomster – kræver, at du går i gang med forberedelsen af dine invitationer i god tid, da det lige tager lidt tid for blomsterne at tørre. Alt efter hvor stor blomsten er, kan den enten limes fast eller bindes fast med et stykke fiskesnøre, som er gennemsigtigt. Er du kommet for sent i gang til, at blomsterne kan nå at tørre, kan du som alternativ bruge lavendelkviste. De dufter dejligt og kan gå igen ved borddækningen med eksempelvis et par kviste ved servietten eller lignende.

Figurer – er en helt anderledes skabelon til invitation, og kan især bruges ved temafester. Det kan eksempelvis være et jakkesæt til den formelle fest, en krone til eventyrfesten eller en elefant til junglefesten. Endnu engang er det kun din kreativitet, der sætter grænser for, hvor vilde invitationer du kan lave.

Du kan også lave din invitation i Word

Festlige og sjove invitationer

Nogle vil mene, at festlige og sjove invitationer ikke hører sig hjemme ved eksempelvis barnedåb, konfirmationer og bryllupper, da det er de mest formelle højtideligheder, der fejres.

Lige som med alt andet, er det afgørende for din skabelon til invitation, at du gør det med måde – for så længe din skabelon til invitation ikke er plat eller misvisende for festen, kan den sagtens være både festlig og sjov. Festlige og sjove invitationer bringer som regel smilet frem på læben hos modtageren, for det er jo altid dejligt at skulle til en fest, hvor humøret er højt.

Gratis download invitationer

Det nemmeste er nu engang, at hente invitationer ned fra nettet – hurtigt, kvit og frit. Der findes masser af færdige skabeloner, som ligger tilgængelige for alle. Du kan derfor sagtens stadig vælge, hvordan din indbydelse skal tage sig ud.

Print selv invitationer

Print dine invitationer ud fra mange steder på nettet. Her er alt arbejdet gjort for dig. Det handler udelukkende om at vælge og vrage mellem de mange gode tilbud.

Illustrator er også et glimrende værktøj, når der skal designes invitationer

Færdige invitationer til fødselsdag

Når invitationerne er færdige, kan du fluks gå videre til andre ting – såsom borddækning og taleskrivning. Der er nogle gange, hvor man må tage den nemmeste og hurtigste løsning.

Så blev det lige pludselig meget nemmere at komme i gang med dine invitationer. Find meget mere festlig inspiration her på siden.