Skattejagt for drenge

Skattejagt for drenge

Knægten har fødselsdag igen? ja, så er det tid til at planlægge den fedeste skattejagt – en skattejagt for drenge! Det kan altså være sidste år med skattejagt, så skru op for jagten og gør dig umage.

Her finder du en skattejagt for drenge i alderen 6 – 11 år. Du kan naturligvis også omdanne den til en jagt for piger ved at ændre posterne til et tema med prinsesser.

De fleste drenge er ret vilde med superhelte. Særligt vildskaben og de overnaturlige kræfter er fedt. Derfor finder du nedenfor en Superhelte skattejagt, der er lavet som en forhindringsbane!

Det er vigtigt, at posterne er med blandede udfordringer. Både hvor drengene skal tænke logisk og bruge deres grovmotorik!

Alderstrin: 6 – 11 år
Varighed: 30 – 40 min.
Antal poster: 5 – 10 styk
Skattens indhold: Slik i superhelte partybags

Superhelte skattejagt for drenge

Sådan en drenge skattejagt skal indeholde poster med gåder, quiz samt fysiske udfordringer. Drengene skal i én gruppe eller hold gå efter posterne i en forhindringsbane.

Posterne skal være synlige på banen, og der skal være voksne som hjælper til med slaget gang.

Posterne

Skattejagten er bygget om som en forhindringsbane, men jagten starter med et superhelte quiz spørgsmål. Der skal svares rigtig, før drengene kan træde ind på forhindringsbanen, som superhelte!

Post 1 : Rigtig svar giver adgang til forhindringsbanen

Nævn 6 superhelte, som du kender fra tv eller tegneserierne?

Eksempler: Batman, Spiderman, Superman, Hulk, Thor, Iron man, Captain american, X-Men, Ninja turtels, Wonder women, Catwomen

Ungerne skal beslutte sig for, at være én af superheltene. Når de har bestemt sig, får de en lille bats (et stykke pap med knappenål) på trøjen, hvor der står superheltens navn. For eksempel “Kristoffer Hulk”.

Post 2

Nu skal de enkeltvis løbe afsted til post 2, hvor de skal løbe slalom mellem opstillede høje træpinde. Både forlæns, baglæns og så forlæns igen!

Når post 2 er gennemført mødes drengene der, hvor de skal løbe om kap til post 3. Den voksne tæller ned fra 3 og de løber alle på nu!

Post 3

Så skal drengene deles op i 2 hold og konkurrere mod hinanden. Ved posten er der en tom spand. 3 meter væk derfra er der en spand med tunge sten, som ungerne skiftevis skal flytte til den tomme spand.

Det hold, der først har sin spand tom for sten og lagt den sidste sten i den rigtige spand, har vundet dysten. Der er en lille krølle – den sidste halvanden meter til den tomme spand, skal de kravle.

Post 4

Nu kan ungerne puste ud og slappe lidt af de næste 5 min, for nu kommer der 6-8 gåder, hvor halvdelen af dem skal være løst .

Her kommer 6 forslag til gåder:

1. Hvad gør Spiderman efter han har drukket kaffen? (Svar: han æder koppen)

2. Hvad hedder numsen på et egern? (Svar: Nødudgang)

3. Hvilken fugl har ikke et næb? (Svar: Sommerfugl)

4. Hvilken type tøj, kan du ikke tage på kroppen (Svar: Syltetøj)

5. Hvilke bogstaver kan flyve? (Svar: N’er)

6. Hvorfor sidder der en prut og græder (Svar: fordi der er en der har slået den)

Når gåderne eller halvdelen af dem er løst, så skal der kæmpes videre i post 5, som er den sidste post.

Post 5

Nu er de kommet til sidste post, hvor de skal trække deres superhelte skat til sig. Den er tung, og det kræver kræfter, at trække den til sig. På plænen ligger der nu et reb til hver dreng! For enden af rebet er der bundet en stor tung sten eller andet fast.

Sammen med den tunge ting, er en slik i en superhelte partybags.

Så er det altså bare med at lægge hovedet i blød – for din skattejagt for drenge skal ikke kunne glemmes sådan lige foreløbig!

Rigtig god skattejagt! 

Find mange flere børneaktiviteter lige her!