Små kolde shots - sådan laver du dem

Små kolde shots – sådan laver du dem

Små kolde shots til alle årstider

Skal du holde fest, er det oplagt, at du køber ind, så I kan lave jeres egne små kolde shots. Det er ikke så svært! Det er tilmed virkelig lækre shots, der helt sikkert vil glide hurtigt ned – og dermed være med til at sætte gang i festen.

Der er flere forskellige måder for dig at lave små kolde på. Hvilken du kan lave, afhænger af, om du har en blender, der kan klare at du blender isterninger – og selvfølgelig hvor tålmodig du er.

Ingredienserne til de to opskrifter er dog de samme.

Du skal bruge:

  • Isterninger
  • Rose’s Lime
  • Southern Comfort
  • Blender eller shaker

Opskrift på små kolde shots med blender

Har du en blender, kommer du alle ingredienserne deri.

Sådan gør du:

  • Du skal bruge 1 cl Southern Comfort og 2 cl Rose’s Lime
  • Det hele skal blendes, til det har en jævn konsistens, der gør det nemt at sluge

OBS! Når du laver den blendede version, er det dog vigtigt at sørge for, at shottet ikke er for koldt. Selvom det godt nok hedder små kolde shots, skal de kun være kolde – ikke frosne.

Hvis de er frosne, vil du få brainfreeze, når du har drukket det. Det ved de fleste ikke er nogen rar fornemmelse, og det hjælper heller ikke på feststemningen. Du kan derfor eventuelt lade shottet stå og trække lidt, efter du har hældt det op i shotglasset.

Opskrift med shaker

En anden mulighed er, at du kommer ingredienserne i en shaker.

Sådan gør du:

  • Til disse opskrifter skal du bruge 50 % Southern Comfort og 50 % Rose’s Lime.
  • Du kommer det hele i shakeren, sammen med isterningerne, og ryster til shakeren er blevet så kold, at du ikke længere kan holde på den med hænderne. Når du er kommet dertil, er dine små kolde klar til at blive serveret.

Hvis du bruger opskriften med shaker, er det langt nemmere for dig at styre, at shotsene ikke bliver for kolde. Dermed undgår I alle at få brainfreeze, når I drikker dem. Det kræver dog også nogle armkræfter og tålmodighed at stå og ryste shakeren, til isterningerne er opløst. Derfor vælger mange variationen med blenderen i stedet.

Små kolde shots er gennem de seneste år blevet en meget populær mini-drink, som de fleste kender og de fleste har fået brainfreeze af.

Små kolde egner sig til alle typer af fester – selv hyggelige familiesammenkomster. Den er lille, diskret og dejligt forfriskende. Selv om vinteren kan den fungere som en god “starter” til festen.

Du er nu blevet meget klogere på, hvordan du selv kan lave små kolde shots. Find flere drinksopskrifter her på siden og mere inspiration til fest og farver generelt.