Sådan får du skrevet en god tale til bryllup

Sådan får du skrevet en god tale til bryllup

 

Tale til bryllup. Lige meget om du som brud eller brudgom vil hylde din elskede på jeres store dag, om du som mor eller far vil lykønske dit barn med en så vigtig begivenhed i deres liv, eller du som ven eller veninde gerne vil sige et par sjove ord og sætte gang i festen, er det vigtigt, at du tager dig tid til at skrive en god bryllupstale.

Det er de færreste, der bare lige kan ryste en god tale ud af ærmet på selve dagen. Derfor handler det om, at du forbereder dig, så du kan stå foran det store selskab og levere en tale, der bliver en god oplevelse for både dig og publikum.

Find på gode historier og et tema til din tale til bryllup

Forberedelse er alt, når det kommer til bryllupstaler. Du bør derfor flere måneder i forvejen gå i gang med at tænke over, hvad du gerne vil tale om, hvilke historier der er værd at fremhæve, og hvilket tema talen skal kredse om.

Det kan være en god ide, at du tager nogle gode venner med på råd. Så kan I sammen sparre om de ideer, du har fået. En bryllupstale må gerne være sjov, men det er også vigtigt, at publikum kan høre, at det er en dybfølt tale fuld af kærlighed.

Det er lige meget, om det er dig, der skal giftes, eller du er en af gæsterne til brylluppet. Du bør dog også have fokus på, at talen skal være personlig, men ikke for intim. Du skal dele ud af dine tanker og følelser, men du skal ikke lukke publikum ind i dit allerinderste.

Tjek også denne artikel for mere inspiration. 

Øv dig på bryllupstalen

Mange tænker, at de bare kan stå og læse op fra et stykke papir på selve dagen. Det kan du da også godt, men det giver ikke en særlig god fremvisning. Sørg i stedet for at have øvet dig grundigt, så du kan holde talen ved hjælp af få stikord.

For at gøre det nemmere for dig selv kan du skrive en kort tale. Mange tænker, at det er en sand kærlighedserklæring, hvis de holder en virkelig lang tale, hvor de kommer rundt om alle de historier, som de kender tilom dem, der skal giftes. Men det er langt fra det bedste. Din tale bør ikke tage mere end 8 minutter at fremføre.

Gør den det, mister gæsterne tålmodigheden. En kort tale er nemmere at huske end en lang -og en dag, hvor der nok er mange taler og sange, vil de andre gæster helt sikkert sætte pris på en kort tale.

Sørg for at alle kan se og høre dig, når du holder tale til bryllup

Det lyder meget simpelt at sørge for at tale højt og at stille dig et sted, hvor alle kan se dig, men det er faktisk noget, som mange har det med at glemme. Sørg for at skrue lidt ekstra op for stemmen, hvis der ikke er en mikrofon, og stil dig et sted, hvor både brudeparret og de andre gæster kan se dig.

Når du er færdig med din tale til bryllup, handler det om at runde den af på den rigtige måde. Der kan den historie eller det tema, som du har valgt, hjælpe dig.

Når du for eksempel kan sige: “Ja, det var de 10 hemmeligheder, jeg gerne ville fortælle om dig…” så ved alle, at nu er talen slut. Rigtig god fornøjelse!